Ponoš neće da da otkaS!

Alekasandar3

Buduća legenda
Poruka
35.709
odgovor generala ministru
Ponoš neće da da otkaz
Autor: Tanja Nikolić Đaković | Foto: Beta, FoNet | 16.10.2009. - 08:18

General-potpukovniku Zdravku Ponošu ne pada na pamet da podnosi lični zahtev za prekid službe u Ministarstvu odbrane, kako bi postao pomoćnik u Ministarstvu spoljnih poslova. Ovo je rečeno „Blicu“ u krugovima bliskim generalu.


Ponoš je odbio da komentariše informaciju da ministar odbrane Dragan Šutanovac nema nameru da predloži njegovo penzionisanje predsedniku Srbije Borisu Tadiću i da će morati da ponudi otkaz ukoliko želi da promeni radno mesto. Samo je kratko rekao:

- Neko se našalio.

Iz krugova bliskih generalu pak objašnjavaju da Ponoš i te kako ima uslova za penziju, ali i da se o tome odlučuje samo na jednom mestu, a to je kabinet predsednika.

- Sve do penzionisanja Ponoš će, kao i prethodnih deset meseci, otkako je smenjen sa pozicije načelnika Generalštaba Vojske Srbije, sedeti u generalskoj uniformi u Generalštabu, neraspoređen, i bez ijednog zaduženja, po odluci nadređenih - kaže bliski saradnik Ponoša.
On napominje da general, koji inače priprema doktorat, a nema niti jedan zadatak, podređenog, kao ni saradnika, do sada nije zvanično dobio niti jednu ponudu o novom angažovanju, iako se spekulisalo o brojnim diplomatskim pozicijama, od šefa kancelarije NATO u Briselu do mesta savetnika predsednika Srbije za vojna pitanja. Sasvim je jasno da zvanična ponuda ne može da bude upućena dok se njegov status u vojsci ne okonča.
- Istina je da su ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić i Ponoš dobri prijatelji, idu na pecanje zajedno ili na utakmice. Ali, to nije isto što i zvanična ponuda za posao - kaže naš sagovornik.


Ponoš i Jeremić su dobro sarađivali dok su bili savetnici u vreme kada je Boris Tadić bio ministar odbrane.
Očigledno je da će neugodnu situaciju morati ponovo da preseče predsednik Srbije konsultacijama sa ministrom odbrane. Prema zakonu, Ministarstvo odbrane odluku o penzionisanju generala donosi predsednik Srbije ukazom, ali na osnovu predloga Ministarstva odbrane. Međutim, kako je „Blic“ juče pisao, u Ministarstvu odbrane nema namere da ga penzionišu, već da ga rasporede na neko drugo mesto. Kako smo već pisali, tamo tvrde da Ponoš može da ode samo ako da otkaz. Tek onda mora da konkuriše za mesto pomoćnika, a takva odluka mora da prođe Vladu.
- Onda će neko morati da objasni kako to da nam sada odgovara čovek koji je tvrdio da Srbija nema strategiju odbrane - naveo je naš sagovornik iz Ministarstva odbrane.
 

čedina_zebra

Legenda
Poruka
53.468
A baš je sexi onako u uniformi:manikir:

general-zdravko-ponoss-foto.jpg
 

Top