Понавља се утопија?

kapetanmark

Buduća legenda
Poruka
46.005
Ауторска

Последице титовог ЊЕТ РУСИМА 48ме су биле катстрофалне по Србе то је јасно свим Србима.

- Ко год би остао лојалан русима завршавао би наа голом отоку. Ниеј тајна да је тамо 90 % било Српских дојучерашњих ''другова''...

-Ниђе на свјету није било забележено да се гумицом мјења НАЦИЈА као што је те 48ме у Црној Гори диктатом урађено ''бриши да си Србин - пиши да си црногорац'' .

-66те монтирани брионски процес - руши Ранковића Леку , већ виђеног титовог наследника. Ранковић је иначе један од тројице оснивача Партизанског покрета 1941 (идеју титу су дали он и Милован Ђилас у Марту 1941 када су му предложили да из Загреба због надолазећег Павелића и малог броја комуниста у Загребу пребаци централу КПЈ у Београд и да оснују Партизански покрет што је овај и прихватио јер и није имао другу могућност у Загребу) Пошто је Милован Ђилас већ био свргнут и у затвору , остао је још друг Ранковић да се свргне, плус што је Ранковић био темељац ЈУГОСЛОВЕНСКЕ УДБЕ и полиције али и доказани ИСКРЕНИ И БЕСКОМРПОМИСНИ ЈУГОСЛОВЕН (заблууђеник у ту идеју 100 %) . Такав свакако није одговарао Титу ,кардељу и екипи да сутрадан наследи тита . Југославија се не би распала.

-Елиминаицјом Ранковића неприксоновеног Југословена са јавне политичке сцене у Југославији, пензионисањем или чистком његовог ''кадра'' , прави се терен за РУШЕЊЕ УСТАВА У ЊЕГОВОМ ОСНОВНОМ ЧЛАНУ КОЈИ ЈЕ ГЛАСИО ПРЕ ТЕ 1974те : Југославија је недељива заједница!
Зато је срушен устав и донешен нови 1974 или како титоисти кажу ИЗМЕЊЕН ЈЕ устав. Измењен у најбитној тачки! :per:;) Дакле доноси се сецесионистички устав који даје право на самоопредењење (мада то самоорпедељење није баш темељно објашњено на који начин па су га својевољно словеначки и хрватски сепаратисти тумачили 1991 године)
Устав и74 те поред тога што је поништио члна који је говорио да је југославија недењива заједница је ЈЕДИНО ДЕСТРУКТИВНО деловао по Србију:
-поделивши је на три дјела ,Београд губи надлежност над Приштином и Новим Садом у власти, судству, полицији
-Покрајине добијају право ГЛАСА као републике чиме практично постају ''државе у држави'' :per:;)
-Покрјаине добијају право да ставе ВЕТО НА СВАКУ ОДЛУКУ БЕОГРАДА КОЈАИ М СЕ НЕ ДОПАДА ;):per:

После ових промена видели смо шта је и како уследило.

Велика је последица и утопија било оно ЊЕТ Русији 1948. Тада је Стаљин прављен фашистом што је парехеланс глупост , јер је највећи борац био против фашизма у европи. Да се ослободимо Руске диктатуре тобож , а да пригрлимо анти српску диктатуру коју је спровеоло ђубре звано тито ? Нарвано и његови кардељ, мика шпиљак, стево крајачић, стане доланц...

Данас у ствари видимо да се као и 48 ме, када су се закувавали односи између русије и запада, да се у Србији некако стидљиво али лагано и сигурно подваљује та АВЕТ из 48 и аветног њет Русима ?
Јасно је да се та титоистичка удбашка сплачина користи и данас која треба да буде КРИЛАТИЦА наше тобож НЕЗАВИСНЕ ПОЛИТИКЕ без обзира на исток и запад, што је тито продао као маглу 1948 док се земља задуживала ЗАПАДЊАЧКИМ КРЕДИТИМА као што је и данас случај ...
Циљ титовог њет је био јасан, дистанцирање од русије и увођење тог рзамишљања међу народ ...

Данас имамо:

-КРЕДИТЕ ОД ЗАПАДА који су кренули масовно после 2010 када је са тадићем договорен Бриселски споразум и пребацивање питања Косова из СБ УН у Брисел, као и наша инцијатива да мењаморезолуцију 12 44 у оквиру тог Бриселског споразума. После тога су кренули кредити и тобож инвестиције, отварање фабрика (којима су углавном западни партнери бивали више него повлашћени у тим пословима јер ће њиова зарада куд и камо бити већа него да су фабрике оставили на западу) и наравно уцене и претње повлачењм тих инвеститора и уцене санкцијама уколико се одустане макар у једном кораку од Брисела. смишњено лукаво и типично уса моделом.

После сукоба у укрјаини који је 2014 изазвала УСА која је убацила блеквотерсе и нацисте да руше легалну власт у укрјаини само зато што је уркјаина одлучилада иде другим путем од оног који јој је нудила уса и њене слуге у еу, све чланице ЕУ морају да уведеу санкције русији! МОРАЈУ
Дакел Срби , ако уђемо у ту ЕУ ми више нећемо моћи да избегавамо санкције према Русији. Једноставно нећемо моћи таквог примера појединачног у ЕУ око санкција према русији нема! друго не заборавите да су највећи званичници ЕУ и водећих европских земаља више пута нагласиле да улазак Србије није могућ без признања Косова. Тосе изпрве прескакало али од пе две године ни то тајна више није...

Ова прича око казања јасна је председнику Русије Путину , јасно је њему да су уцене и притисци на Србију велики. Али куда све то води даље? Америка овим неодласком вучића и овом климом поново оживљава исту патетичку подвалу из 48ме, када ће се уз истицање тобож СРПСКЕ НЕПОДКУПЉИВОСТИ И СРПСКЕ НЕЗАВИСНЕ ПОЛИТИКЕ КОЈУ СРБИЈА ВОДИ У ОДНОСУ ПРЕМА СВЕТУ , поново на мала врата угурати дистанцирање од РУСИЈЕ!

Све је исто само њега нема ?:per:

Не сме се допустити да се ова пслачина понову уваља Српском народу и да сами себи по други пут уденемо УТОПИЈУ коју овај пут сигурно нећемо преживјети јер ћемо бити распарчани у бесповратне комадиће...

Оно што се не сме заборавити :

-да је русија 1914 на молбу за помоћ од стране регента А карађођевића да је судбина Србије у рукама Русије и РУског цара, ушла у рат у року одтри дана ! Ушла у рат због Србије! ушла у рат када јој то никако одговарало није , после пораза у рату са Јапаном, после реорганиѕације у војсци и надолазеће црвене банде... захваљујући том уласку русије у рат са централним силама, ми смо СПАШЕНИ БРИСАЊА СА КАРТЕ СВЕТА ЗА ВЈЕК ВЈЕКОВА! да није било те помоћи у прве две године - кључне две године по опстанак нашег народа. не би ибло ни цера ни колубаре нити отпорау прве две годиен и били би збрисани! Били би старани у оној општој помахниталој харанги аустроугарске према србији...
Та помоћ Русије у прве две године у оружју, муницији, санитету и храни нас је одржала!
не би било после ни зебга у преко албаније ни кајмачкалана солунског фронта ничега да ниеј било те 1914 и уласка русије у рат и помоћи србији!
2015 руси су ставили вето на резолуцију Енглеске у Савету безбедности УН о Сребреници. Знамо да су резолуције које донесе СБ УН обавезујуће по све чланице УН! дакле још једнавелиак помоћ русије у одбрани од тог ЗАПАДА

Запад је опет као и после 48 ме направио прилике исте, кредите, заудженост инвестицијама огромну према њима, зависност дакле а потом уцене...
Прављењем што вће сиротиње и беде овде више се доводи до тога да младеж бјежи преко у европу .... Али народ ниеј толко глуп, постоји нешто што овај пут неће моћи да нам протуре ,да нас два пут намагарче на исту карту!

РУСКО ЊЕТ је српска утопија!

одмах напомињем да ме апсолутно не интересује мишљење НЕСРБА (дуплих клонираних никова из босанске федерације или хрватске) којих је крстарица препуна. јер њихова мишљења која овде преовлађујунити један србин не може било где у јавности, на улици, послу било где да чује од неко гСрбина! то је у ствари само д ео те титоистичке мантре да се кроз ''Србе'' протура та антируска оријетисаност и дистанца...

Тако да је сасвим јасно да ће тему одмах затрпати негацијом ''другови'' комшија, 38имак, алтер его, паула, и слични....

Браћо Срби , опасно је то ЊЕТ РУСИМА ! МНОГО ОПАСНО! УТОПИЈА СРПСКА!

Podrzavam odluku Tita u vezi ne Staljinu , brate budala nevidjena, autokrata koja je pobila mnogo rusa ali rusa ima puno i ludi su ..i dan danas...
Da je Staljin krenuo po Srbiji Srba bi ostalo za beogradski zooloski vrt ne vise..

Tako da to sto mali broj jos uvek u glavi igra Balkanskog Spijuna, ne treba da bude razlog da neko poveruje u njihove fantasticne deluzije..

Podrzavam odluku Tita u vezi ne Staljinu , brate budala nevidjena, autokrata koja je pobila mnogo rusa ali rua ima puno i ludi su ..i dan danas...
Da je Staljin krenuo po Srbiji Srba bi ostalo za beogradski zooloski vrt ne vise..

Tako da to sto mali broj jos uvek u glavi igra Balkanskog Spijuna, ne treba da bude razlog da neko poveruje u njihove fantasticne deluzije..
типична мантра којојм је на мала врата уведено дистанцирање од русије . када је први борац против фашизман аправњен фашистом
тако се и данас покушава од путина направити нациста што еј наравно парехеланс нонсенс!
све што је уследило после 48 је НЕОПИСИВА ТРАГЕДИЈА СРПСКОГ НАРОДА И УТОПИЈАСРПСКОГ НАРОДА ОД 48МЕ ДО 74 ТЕ и промене устава који значио смрт по Југославију а по србе нож у леђа...
ткао и ова твоја мантра несрбине ...

другим речима твоје приче србин ће да - промућа па проспе

типична мантра којојм је на мала врата уведено дистанцирање од русије . када је први борац против фашизман аправњен фашистом
тако се и данас покушава од путина направити нациста што еј наравно парехеланс нонсенс!
све што је уследило после 48 је НЕОПИСИВА ТРАГЕДИЈА СРПСКОГ НАРОДА И УТОПИЈАСРПСКОГ НАРОДА ОД 48МЕ ДО 74 ТЕ и промене устава који значио смрт по Југославију а по србе нож у леђа...
ткао и ова твоја мантра несрбине ...

другим речима твоје приче србин ће да - промућа па проспе
Je li ovo neka tvoja odbrana komunistickog diktatora Staljina?

Pa Staljin je isto zlo kao i Hitler, i pobio je na desetina miliona ljudi.

Hajde da to prica neki komunista, pa i da razumem, ali ti si kobajagi neki 'antikomunista'.

Te fore gde pljujete po komunizmu zbog nekih plemenskih besmislica, a ne zbog sustine onoga sto nesto cini komunizam, su analize drustva iz treceg razreda osnovne.

Ono kada te uciteljica pita 'hajde kapetanemark ustani iz klupe, i reci ko je sve neprijatelj srpstva?'

Nadajmo se da ce se zadovoljiti mekom diktaturom, posto Vucic ima slifa za meku diktaturu , uvuci se dublje i bice ti bolje....
Ima naznaka osim Velje Nevolje gde mu je trebao strasan teror da slomi svaku avangardu , da vise nece biti potrebno u sledecih 10 godina da ponovo buja kriminal tipa kasapnice, ali ce sigurno bujati tipa cistki i ubijanja...toga i sad ima na kvarno i tiho...od ranije poznat ili napisu nesto nebulozno , novinari u Srbiji ne postoje...

Nadajmo se da ce se zadovoljiti mekom diktaturom, posto Vucic ima slifa za meku diktaturu , uvuci se dublje i bice ti bolje....
како год мека или чврста, СУШТИНА ЈЕ ИСТА а то еј дистанцирање БЕОГРАДА ОД РУСИЈЕ , срба од русије, што се већ једном показала КАО УТОПИЈА ОГРОМНИХ ПОСЛЕДИЦА....

овај пут то не пије воду код српског народа.
Русија је пријатељ србије док су УСА енглеска убице Срба и србије.

-1992 уса алију изетбеговића наговара да повуче потпис са мирвонгогспоразума кутијеровог и тиме одвлачи босну у крвави рат а заузврат добија подршку уса и вашингтона уз сатанизацију срба и србије

1999 бомбардују србију и тоимају косово

2007ме први признавају једнострану независност шифтара

Kamo sreće da se ponovi '48 pa nadalje, to bi značilo razdoblje Hladnog rata i minimalno 40 godina mira.
40 година мира привидногк оје је 74те утемељено као утопија срба у том вашем примирју ....
само сте сбрију тада поделили на три дела 74те ..

Ovako prije imam osjećaj da je 1940 i da ludilo tek dolazi.
лудило сте ви, запад и католици

том југом мантром можеш знаш већ шта да учиниш кад одеш у тоалет...

како год мека или чврста, СУШТИНА ЈЕ ИСТА а то еј дистанцирање БЕОГРАДА ОД РУСИЈЕ , срба од русије, што се већ једном показала КАО УТОПИЈА ОГРОМНИХ ПОСЛЕДИЦА....

овај пут то не пије воду код српског народа.
Русија је пријатељ србије док су УСА енглеска убице Срба и србије.

-1992 уса алију изетбеговића наговара да повуче потпис са мирвонгогспоразума кутијеровог и тиме одвлачи босну у крвави рат а заузврат добија подршку уса и вашингтона уз сатанизацију срба и србије

1999 бомбардују србију и тоимају косово

2007ме први признавају једнострану независност шифтара
Ako tako gledas, tema postaje drugacija....
Kao i u porodici , treba reci ne kad ne valja ....To je stvarno potrebno i zlatno pravilo...Zahukta se muskarac planinac, toljaga, i onda ne vidi koliko stete nanosi svim, a ovamo podrzava svoje mane i hirove, npr gordost i alkoholizam...
Tada mu se treba i MORA reci ne...inace ode porodica u tihu ili brzu smrt...raspad...
Brzu ako se dese katastrofalne situacije, a u sporu ako to predje u slomljenost duha dece pa ostanu bez socijalnog kontakta, obicno i bez poroda, i sve zavrsi kao tuzna prica jedne budale koja je sve radila kako se MORA....a nije bilo nekog da mu kaze NE.

Kao i u porodici , treba reci ne kad ne valja ....To je stvarno potrebno i zlatno pravilo...Zahukta se muskarac planinac, toljaga, i onda ne vidi koliko stete nanosi svim, a ovamo podrzava svoje mane i hirove, npr gordost i alkoholizam...
Tada mu se treba i MORA reci ne...inace ode porodica u tihu ili brzu smrt...raspad...
Brzu ako se dese katastrofalne situacije, a u sporu ako to predje u slomljenost duha dece pa ostanu bez socijalnog kontakta, obicno i bez poroda, i sve zavrsi kao tuzna prica jedne budale koja je sve radila kako se MORA....a nije bilo nekog da mu kaze NE.
promucaj pa prospi

увијек и свуда, па у пм све
иначе је пут у пропаст загарантован и појединцу и групи

Srbi znaju da je 1914 Rusija spasila SRBIJU od brisanja sa lica zemlje.

Srbi znaju da je 2015 rusija stavila veto na reyoluciju ENGLESKE o srebrenici podnetu savteu bezbendosti UN. Srbi dobro znajuda sureyolucije koje donese SAVET BEZBEDNOSTI UN obavezujuce ya sve clanice un i da rusija nije uloyila veto na ovu reyoluciju ENGLESKE , odavno bi deca siroms veta u svim udzbenicima ucila da su srbi genocidan narod...
Posto im to niej poslo 2015 u savetu bezbednsoti uejdinjenih nacija ONDA JE NEMACKA OVE GODINE podnela reyoluciju o srebrenici ali ovaj put u skupstinu UN gde se proces vrsi glasanjem ali ono sto je jako bitno ODLUKE GENERALNE SKUPSTINE UN NISU OBAVEZUJUCE po clanice un...

tako da srbi vrlo dobro ynaju sikrene sovje prijatelje ali i sto tako i svoje neprijatelje!

neprrijatelji srbiju dovode u takakvp oloyaj kao i u vreme tita, kreditima, yaduzivanjem, toboz investicijama .... a posle aj probaj nemoj da ides po njihovom putu koji ti kazu ?

srbi sve to dobro znaju. Ovaj ptu srbi nece popusiti istu utopiju kao 48 me

Srbi znaju da je 1914 Rusija spasila SRBIJU od brisanja sa lica zemlje.

Srbi znaju da je 2015 rusija stavila veto na reyoluciju ENGLESKE o srebrenici podnetu savteu bezbendosti UN. Srbi dobro znajuda sureyolucije koje donese SAVET BEZBEDNOSTI UN obavezujuce ya sve clanice un i da rusija nije uloyila veto na ovu reyoluciju ENGLESKE , odavno bi deca siroms veta u svim udzbenicima ucila da su srbi genocidan narod...
Posto im to niej poslo 2015 u savetu bezbednsoti uejdinjenih nacija ONDA JE NEMACKA OVE GODINE podnela reyoluciju o srebrenici ali ovaj put u skupstinu UN gde se proces vrsi glasanjem ali ono sto je jako bitno ODLUKE GENERALNE SKUPSTINE UN NISU OBAVEZUJUCE po clanice un...

tako da srbi vrlo dobro ynaju sikrene sovje prijatelje ali i sto tako i svoje neprijatelje!

neprrijatelji srbiju dovode u takakvp oloyaj kao i u vreme tita, kreditima, yaduzivanjem, toboz investicijama .... a posle aj probaj nemoj da ides po njihovom putu koji ti kazu ?

srbi sve to dobro znaju. Ovaj ptu srbi nece popusiti istu utopiju kao 48 me
а на који начин ти и такви представљате "све Србе"? 🤬
ви сте самопрозвана "елита " Срба али са доњег краја
:D

а на који начин ти и такви представљате "све Србе"? 🤬
ви сте самопрозвана "елита " Срба али са доњег краја
:D
nismo nesrbi kao sto si ti

na ulici i bilo gde u sbriji neces niakda videti izlaganja koje ti i slicni tebi ovde iznosite (do sada u temi su kontra meni bili iskljucivo dokazani nesrbi sa krste)
toga u srbiji medju sbrima nema
ali an krsti puca od toga... :per:

mi srbi takva vidjenja poput tvog gde je putin fasista , nacista, psihopata, ubica neces videti....

tako da nesrbine, a sta cu ti ja...:kpozdrav::mazi:

tipicna mantra

molim bez vredjanja

rekao sam da me misljenja nesrba sa krste ne interesuju. vise nema da hrvatoguyzi i bsonjoguzi srbinu govore sta m uje ciniti... to sm ovideli 48 i 74 te...

a drugo prestani da vredjas
није ми намјера да вријеђам лично
Србин сам 1000% чак и у најдаља времена се знаде (моја фамилија има коријене за разлику од новопечене репе брез коријена)

Совјети су толико штете нањели Русима да је то неописиво ријечима. Ко то подржава (чак и да мрзи Русе) тај душевно није баш како треба.
совјетизам=сатанизам

није ми намјера да вријеђам лично
Србин сам 1000% чак и у најдаља времена се знаде (моја фамилија има коријене за разлику од новопечене репе брез коријена)

Совјети су толико штете нањели Русима да је то неописиво ријечима. Ко то подржава (чак и да мрзи Русе) тај душевно није баш како треба.
совјетизам=сатанизам
cim je nesto vezano za mozak, i objektivno, ne gine ti pecat da si ustasa,siptar (ili u nedostatku boljeg) cincar.

jedino ako u nebesa dizes boljevicku zaostavstinu zvanu putinofilija, tek tada mozda, ali samo mozda mozes da prodjes kao srPin :kafa:

cim je nesto vezano za mozak, i objektivno, ne gine ti pecat da si ustasa,siptar (ili u nedostatku boljeg) cincar.

jedino ako u nebesa dizes boljevicku zaostavstinu zvanu putinofilija, tek tada mozda, ali samo mozda mozes da prodjes kao srPin :kafa:
ја Русе искрено жалим, не само као Славјан него са људске стране
колико је тај систем најгорег нељудског зла штете нанио Русима, како што Солжењицин рече, "Бојим се да штета није непоправљива"

tema je narvano prviukla sve nesrbe. i mantra je ista :
putin fasista nacista ubica kao staljin

a antifasisti su nemci engleyi amerikanci

kao u bosni, danas su antifasisti muslimani i ako ih je u drugom sv ratu bilo najamnje od svih narodnosti u jugoslaviji, manje i od slovenaca , ispod 3 %. i tako dok su danas eto muslimani najveci antifasisti danas, srbi u bosni su im najveci fasisti :mazi: :rotf:
ludilo mozga , ispada da su potomci partiyana koje su najvise cinili urpavo srbi iz bosne i krajine, danas fasisti a mudzahedlija koji je cinio 20 000 ss jedinice i ostalo u ustasama- danas je najveci anti fasista ? :rotf::rotf::rotf:

Back