Ponašanje Jugovića u Njemačkoj kod automehaničara

Nema sta da gleda dimom niti može a pogotovo za 200€ ..turbo nabija pritisak cuje se kako sisti kad je sistem supalj bilo to crevo ili intercooler a i vidi na testru na live dati .. tako da menjaj majstora pod hitno mnogo ti je skup taj :)
Imacu priliku, za vikend se open upalila sijalica.:D
Prvo sam dobio upozorenje da rezervoar nije zatvoren par puta i onda check engine. Porucio sam novu kapu za rezervoar, ali mi pada na pamet i to da je kapa isto mogla da bude i prvi put, a ovaj je izabrao da zameni najskuplju stvar.

A taj
Opet mi jije jasno kakve veze ima sto se rezervoar ne zatvara sa check engine ...jel to mislis na ona mala vratanca od rezervoara ? ..ako je to i ako nisu polomio plastiku ispod tih vratanca onda ti verivarmtno nehanizam ne radi kako treba sajla ako je na sallu ili motor ako je na njega ne vraćaju pa ne moze da zaljuca ..lako je to proveriti skineš poklopac i otvaras i gledas kako radi .skontat ces ako treba nesto da menjaš..Mozda ne treba ništa ali to nema veze sa check engine.. Ti imas neku drugu gresku koju taj nije otklonio prvi put vec je najverovatnije menjao nešto bez veze..Ne idi kod ljudi koji rade odokativno ..Danas se sve radi preko OBD nema razloga lutati a taj ako ne zna koristiti OBD promeni ga ..Skup je svaki koji tako radi

Poslednja izmena:
Tebi je najbolje a izgleda i najjeftinije da proguras tog Volvoa kroz njihov servis na kompletan pregled auta ..traje nekih sat/dva vremena pregledaju ti auto od prednje do zadnje table i napišu ti sta sve pa onda das tim indijancima da rade akutne stvari..Platis tih sat dva vremena plus dijagnostiku ..Verivarno nije skuplje od tog testa dimom kog si platio :)

A taj
Opet mi jije jasno kakve veze ima sto se rezervoar ne zatvara sa check engine ...jel to mislis na ona mala vratanca od rezervoara ? ..ako je to i ako nisu polomio plastiku ispod tih vratanca onda ti verivarmtno nehanizam ne radi kako treba sajla ako je na sallu ili motor ako je na njega ne vraćaju pa ne moze da zaljuca ..lako je to proveriti skineš poklopac i otvaras i gledas kako radi .skontat ces ako treba nesto da menjaš..Mozda ne treba ništa ali to nema veze sa check engine.. Ti imas neku drugu gresku koju taj nije otklonio prvi put vec je najverovatnije menjao nešto bez veze..Ne idi kod ljudi koji rade odokativno ..Danas se sve radi preko OBD nema razloga lutati a taj ako ne zna koristiti OBD promeni ga ..Skup je svaki koji tako radi
Ma nisam dobro objasnio. Kapa rezervoara ako se ne zavrne kako treba ili curi, prvo dobijes poruku na displeju sa leve strane. Ako nastavis da vozis upali se check engine. Popravljao sam ja ranije druge automobile kod njih, imaju svu najmoderniju opremu ukljucujuci i VIDA za Volvo, ali deru. Nekada ne toliko , ovo zadnji put je bilo bas preterano.

Ma nisam dobro objasnio. Kapa rezervoara ako se ne zavrne kako treba ili curi, prvo dobijes poruku na displeju sa leve strane. Ako ne zavrnes kapu ili ona curi upali se check engine. Treba da skljocne minimum 3X kada sipas gorivo inace nema dobar dihtung i moze da upali check engine.
A to je dibtung cepa rezervoara ..Ceo cep košta nekih 20€ to mozes I sam zameniti.

Ne moze chek engine radi toga ali moze radi jedne druge stvari koja ima veze sa tim o cemu pricas ..Proveri da li ti izbacuje code P0447 ako izbacuje imas gresku na ovom
Screenshot_20241217_194033_Chrome.jpg

Hmm ..Moze biti da je taj cep ..Jer su u Volvou stavili sensor na vakum pumpu koja kontroliše da li sistem dihtuje ..a moze biti i pumpa kao i creva koja idu sa nje .tu ima logike raditi test dimom da se vidi gde curi ali posle kontole cepa i pumpe ... I jedno i druo je lako prekontolisati cep mora da digtuje a pumpa mora da vuce Promeni cep od rezervoara to nije skupo a mozes I sam za početak ako ne bude to onda znas sta dalje ..

Poslednja izmena:

Back