Ponašanje Jugovića u Njemačkoj kod automehaničara

Прочитах ово... Ништа разумио нисам. Прочитах поново... Ништа. Нити ми је јасно шта ко ту ради, ни ко код кога ради, ни како се то договара отказ са шефом, ни ко коме наплаћује, ни шта ко коме наплаћује, ни зашто је један с наших простора југос, а други није југос, ни ко су буба швабе... Ама баш ништа.
Nemoj ni da pokusavas da razumes :zcepanje: Vidis da covek radi just for fun. Da nije for fun bilo bi razumljivije.

Прочитах ово... Ништа разумио нисам. Прочитах поново... Ништа. Нити ми је јасно шта ко ту ради, ни ко код кога ради, ни како се то договара отказ са шефом, ни ко коме наплаћује, ни шта ко коме наплаћује, ни зашто је један с наших простора југос, а други није југос, ни ко су буба швабе... Ама баш ништа.
Колико сам ја схватио, проблем је што мали неће да упише мехатронику и стекне бачелор, али нисам сигуран :think:

Nije bas vazda ali sve češće da

Šta vi dole u domovini radite to je vaša stvar

U njemackoj postoji satnica

U samostalnim radionicama satnica je obično između 60 i 100 eura, dok je u ovlaštenim radionicama ili radionicama marki vozila između 120 i do 200 eura po satu

10 eura nidje nema

Recimo kad ovaj jugos ode na odmor ili bolestan u radionici se niko ne prima ovih mušterija već im kažu da dodju kad on opet bude tu

takodje automehaničar naručuje delove i ugradjuje u auta i na to daju garanciju

Narudžbe koje mušterija vrsi i donese u radionicu i ne ugraduju jer ne žele davati garanciju na djelove koje se možda naruče Bog zna gde

Jugos medjutim radi sve po želji ovih koji ne plaćaju po tarifi
I firma naruci te iste delove, pa i jeftinije od onih koji sami donose, samo naplati 3x vise za nekoliko klika na racunaru.

Neka radi covek za onoliko za koliko mu odgovara. Dobro njemu, dobro njegovim musterijama.

Moj sin je automehaničar tačnije i majstor, učio je u jednoj radionici otvorenog tipa , znaci nije kod BNW niti mercedesa već je namjerno hteo sva auta! Nakon završetka i diplome radio je još godinu dana i upisao za majstora. Posle toga se dogovori sa sefom da mu da otkaz, odmarao je i razmišljao šta i kako dalje

Šef mu je turčin i dok je mali “odmarao” često ga nazove kad je gusto da dodje raditi sto je on ispoštovao i uvek mu je pomogao, razgovarala sam sa njim često da upise mechatroniku i stekne bačelor ali neće jer je zaista majstor ima talenta i nema auta gde nije pronašao grešku

Sve u svemu imao je ponuda ode i vrati se “nije to za mene” ni BMW, mercedes, volvo

Bivši sef ga pocetkom septembra nazove jer mora hitno u tursku jer mu je mati u bolnici , otišao je kod njega predao mu ključeve radione i mali je furao za 10 dana je 10 000 eura “zaradio” ili ti napravio računa

Sef je posle povratka pričao sa njim i ponudio mu super platu, mali je pristao i sad opet radi tu

U toj radionici ima jedan jugović koji just for fun tu popravlja auta ostalih jugovića i njima rad uopšte ne naplaćuje! Mali je došao veceras sa posla i pitam kako je bilo na poslu! Kazuje ima posla preko glave i kod kolege jugovitja je danas bio kakerlaken dan, buba švabe dolaze naručuju djelove preko neta a ovaj za 10 eura ugradjuje! I ovaj jugos bas ima iskljucivo takve mušterije

Mene sad zanima vi koji živite na zapadu gde i kako opravljate auta? Sami radite ili isto tako imate nekog koji vam za džaba radi ? Ili molite Boga da izdrži do Bosne pa ta tamo opravite ?

Mene nervira kako ljudi mogu da ne cijene nečij rad? To je čisto nepoštovanje!

Pogledajte prilog 1655985
auto kupim nov (1 god. star) vozim 5-6 god. tj. dok ne dodjem do 100-120.000 km, onda prodam i onda opet tako.
za to vreme auto je u garanciji 3 ili 5 godina. i uglavnom osim redovnih servisa nemam nikakve druge popravke.

dok smo gradili kucu, imao sam neke 3 god. dodatno jedan stariji auto (Seat Altea XL, 2011) trebalo mi je da vuce prikolicu, materijal, da vozim majstore isl.
cesto se nesto kvarilo i to sam resavao bas tako kako se tvoj sin zali da rade "jugovici"... porucim na internetu delove za 20-30-50€ i onda odvezem kod jednog Grka (drzao radionicu na crno) koji mi to za 50-100€ ugradi. nisam valjda lud da npr. za zamenu altenatora tu starudiju vozim u ovlasceni Seat servis i da mi to naplate 500€ kad mogu da zavrsim za 100€. ne kapiram u cemu je problem?! svako noramlan bi tako uradio... :rtfm:
ali uzasno me nerviraju stari automobili i te konstantne popravke, ne bih vise radio.... podseca me ne vreme dok sam ziveo u Srbiji i uvek vozio neke kante jer nisam imao para za bolje, pa stalno popravke, stalno mehanicari.... ali kao sto rekoh, bilo je opravdano jer nam je trebao dadatni auto taj neki period dok smo imali gradiliste, a nisam bas mogao da dam 20.000€ za auto u kom cu da vucem cement :mrgreen:

Moj sin je automehaničar tačnije i majstor, učio je u jednoj radionici otvorenog tipa , znaci nije kod BNW niti mercedesa već je namjerno hteo sva auta! Nakon završetka i diplome radio je još godinu dana i upisao za majstora. Posle toga se dogovori sa sefom da mu da otkaz, odmarao je i razmišljao šta i kako dalje

Šef mu je turčin i dok je mali “odmarao” često ga nazove kad je gusto da dodje raditi sto je on ispoštovao i uvek mu je pomogao, razgovarala sam sa njim često da upise mechatroniku i stekne bačelor ali neće jer je zaista majstor ima talenta i nema auta gde nije pronašao grešku

Sve u svemu imao je ponuda ode i vrati se “nije to za mene” ni BMW, mercedes, volvo

Bivši sef ga pocetkom septembra nazove jer mora hitno u tursku jer mu je mati u bolnici , otišao je kod njega predao mu ključeve radione i mali je furao za 10 dana je 10 000 eura “zaradio” ili ti napravio računa

Sef je posle povratka pričao sa njim i ponudio mu super platu, mali je pristao i sad opet radi tu

U toj radionici ima jedan jugović koji just for fun tu popravlja auta ostalih jugovića i njima rad uopšte ne naplaćuje! Mali je došao veceras sa posla i pitam kako je bilo na poslu! Kazuje ima posla preko glave i kod kolege jugovitja je danas bio kakerlaken dan, buba švabe dolaze naručuju djelove preko neta a ovaj za 10 eura ugradjuje! I ovaj jugos bas ima iskljucivo takve mušterije

Mene sad zanima vi koji živite na zapadu gde i kako opravljate auta? Sami radite ili isto tako imate nekog koji vam za džaba radi ? Ili molite Boga da izdrži do Bosne pa ta tamo opravite ?

Iskreno da ti kazem,nisam razumjela tekst.🙂
Sta je problem zapravo?
Tvoj sin radi i zaradjuje dobro,a neko drugi ne radi i opet zaradjuje ili sta?

Koliko ja znam na Zapadu nema nista dzaba ..I taj koji radi kako kazes za dzaba ima neke troskve u životu a I u toj garazi .. da je u pitanju neka supa od garaze i da nema nista pored toga treba mu min 400-500€ dnevno da se pokrije tj da plati sve trskove tako da ne moze nikako za dz ..Osim ako nije neki prijevremeni penzioner pa neto mulja

Koliko ja znam na Zapadu nema nista dzaba ..I taj koji radi kako kazes za dzaba ima neke troskve u životu a I u toj garazi .. da je u pitanju neka supa od garaze i da nema nista pored toga treba mu min 400-500€ dnevno da se pokrije tj da plati sve trskove tako da ne moze nikako za dz ..Osim ako nije neki prijevremeni penzioner pa neto mulja
Nema ni u Srbiji, a nije na Zapadu. Onaj hebeni Volovo koji je stajao godinama u garazi ponovo dobije check engine. Kaze majstor curi negde u vakum crevima, ali da bi znao tacno gde, mora test sa dimom koji kosta 200E. Otislo mu ono dzinovsko crevo koje ide za turbo. Moze tursko za 60, ali nece dugo da traje, svedsko je 150 plus 100 za ugradnju. A znamo se godinama.:rotf:

Nema ni u Srbiji, a nije na Zapadu. Onaj hebeni Volovo koji je stajao godinama u garazi ponovo dobije check engine. Kaze majstor curi negde u vakum crevima, ali da bi znao tacno gde, mora test sa dimom koji kosta 200E. Otislo mu ono dzinovsko crevo koje ide za turbo. Moze tursko za 60, ali nece dugo da traje, svedsko je 150 plus 100 za ugradnju. A znamo se godinama.:rotf:
Ne razumem kakvo vakum crevo na turbini ima za 150€ ..ima samo ono koje ide sa ventila na westgate ..Vakum creva nemaju dzinovska ker nebi pumpa mogla da ih pokrece i ona ne kostaju 150€ vec par € po metru ..Ti bi definitivnp trebao promeniti mehanicara ..Nzn sta vam rade i gde radite auta ali to meni sve izgleda smešno..ili nisi dobro objasnio

kazu, kad doselis u nemacku, prvo sto ti treba je da obezbedis advokata, zubara i automehanicara.........posto po ta pitanja mos najvise da naye.bes.
Inace, na zapadu se ceni jedino profit..............Tesla je umro u bedi i siromastvu a oni za koje je radio , intelektualno i profesionalno glupi i nepismeni milijarderi, tipa Tramp.

Intercooler crevo je i otislo. Test dimom navodno je morao da vide gde curi, inace i ja sam razmisljao da menjam servis.
Nema sta da gleda dimom niti može a pogotovo za 200€ ..turbo nabija pritisak cuje se kako sisti kad je sistem supalj bilo to crevo ili intercooler a i vidi na testru na live dati .. tako da menjaj majstora pod hitno mnogo ti je skup taj :)

Realno te dobro osisao ja mislim da ni u Volvo garazi na zapadu nebi bila zamena creva 300€ ..
Screenshot_20241216_220343_Chrome.jpg

Poslednja izmena:

Back