Pomoćni trener Maveriksa kaže da igrači ne žele da igraju sa Lukom Dončićem

Sensei

Master
Moderator
Poruka
70.508
Koliko god da je Luka Dončić sjajan igrač i koliko je bio dobar za Dalas Maverikse, čini se da njegovi saigrači ne vole da igraju sa njim, kaže pomoćni trener iz tima.
Ne može se poreći da je Luka Dončić jedinstven i poseban talenat. On je jedan od najboljih ofanzivnih igrača u novijoj istoriji NBA lige, i mogao bi da prođe kao jedan od najvećih ikad.

Bez obzira na to, koliko god da je dobar igrač, njegov stil igre možda neće favorizovati pobedu, barem u plej-ofu. Ima tendenciju da drži loptu na duge staze, a napad postaje stagnirajući.

Očigledno, čak i neki od njegovih saigrača iz Dalas Maveriksa se tako osećaju. Prema neimenovanom pomoćnom treneru, zapravo postoji „znak olakšanja“ kad god se odjavi iz utakmice.

1715303297199.png
 
Dončićevi brojevi asistencija su impresivni, ali to ne znači da uključuje i svoje saigrače. Takođe, stagnirajući napad omogućava protivničkim igračima da se odmaraju u odbrani, jer ne moraju da se kreću ili menjaju.

Svi igrači moraju da dotaknu loptu da bi ušli u ritam, i dok je Dončić više nego sposoban da sa lakoćom postigne 30+ poena, potreban je tim da bi osvojio NBA šampionat.
 
„Jedan pomoćni trener veteran, naglašavajući problem dominacije lopte, rekao je da skoro možete da osetite „uzdah olakšanja“ među Dončićevim saigračima kada se odjavi iz utakmice, „jer to otvara malo više slobode“ drugima da igraju . "To je osećaj: 'Hej, sada možemo da igramo'", rekao je trener. „Teško je imati bilo kakav ritam ako ne dodirujete loptu. A kada Dončić nestane sa parketa, to je šansa za te saigrače da pokažu „ne moramo da zavisimo od njega“, rekao je Hauard Bek iz The Ringera.
 

Back
Top