Pomoc

• Začetnik teme Začetnik teme men_1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

men_1

Početnik
Poruka
12
Molim vas da mi pomognete zanima me sta kucam prilikom podizanja sistema posle onog Format c:mislim konkretno na ono koje su particije po redu ,imam dva harda i ukupno tri paticije prvi mi je disk podeljen na dve particije,a drugi je sam sve ukupno tri particije.Unapred zahvalan..........

Pa prvi disk, prva particija - C:, prvi disk, druga particija - D: i drugi disk - E:
E sad, sta ti tacno nameravas da radis? Posto, kad uradis format C: taj DOS preko koga se ti 'setas' po diskovima, je upisan u memoriju i posle gasenja racunara nestaje. Tako da sledeci put kad upalis komp, pisace ti 'Invalid system disk...'

atomant:
Pa prvi disk, prva particija - C:, prvi disk, druga particija - D: i drugi disk - E:
E sad, sta ti tacno nameravas da radis? Posto, kad uradis format C: taj DOS preko koga se ti 'setas' po diskovima, je upisan u memoriju i posle gasenja racunara nestaje. Tako da sledeci put kad upalis komp, pisace ti 'Invalid system disk...'
Hvala na odgovoru,pa zelim da formatiram C disk pa me zato zanima redosled koji cu da kucam.

Vjerovatno se radi o FAT fajl sistemu..

Dakle podizes sa startup disketomod Win98...

Dakle kad disketa iscita dobijes ovo:

a:\

E sad da bi formatirao c particiju komanda je sledeca:

format c: i udaris ENTER
nakon toga sledi upozorenje da daljim postupkom gubis sve podatke koji se nalaze na pomenutoj particiji.. Ukolko zelis da to odadis pritisnes Y

Nakon nekoliko minuta, zavisno od velicine particije particija C bi trebalo da je formatirana...

Isto ako je potrebno mozes da uradis i sa ostalim particijama, mada ne moras, kada dignes Windows ostale particije mozes da formatiras ukoliko je potrebno i iz Windowsa..

Ako imas jos pitanja pitaj...

Back