pomoc za rad u photoshopu

idi u Window=> Actions
otvori jednu sliku.u prozoru Actions,pri dnu,klikni na dugme Create New Action.izacice dialogu kojem treba da das ime novoj akciji i onda klikni record.sad na slici primeni taj text (to valjda znas kako se radi).onda idi file=>save as i izaberi folder gde ces snimati slike sa tim textom. (npr.C:\MyDocuments\Krstarica) . i na kraju klikni na stop recording\playing dugme pri dnu action windowa.
onda idi file=>save=>droplet i snimi tu akciju (najbolje na desktop),odredi da se slike snimaju u onaj folder(krstarica) i posle samo prevuces slike na taj droplet.:wink:
nek me neko ispravi ako sam pogresio negde,posto sam reinstalirao PS7,cekam da dobijem CS2.

huh...a da prondajes na netu neku knjizicu o PS pa malo prochatish?
ja sam pokusao koliko sam mogao iz secanja,ali najbolje ti je da procitas nesto vise o samom automatizovanju,jer je on najvaznija prednost PS-a u odnosu na druge graficke alate.
pokusaj da pronadjes knjigu 50 Fast Photoshop 7 Techniques.
povelika je,oko 35MB :cry:

Zool:
idi u Window=> Actions
otvori jednu sliku.u prozoru Actions,pri dnu,klikni na dugme Create New Action.izacice dialogu kojem treba da das ime novoj akciji i onda klikni record.sad na slici primeni taj text (to valjda znas kako se radi).onda idi file=>save as i izaberi folder gde ces snimati slike sa tim textom. (npr.C:\MyDocuments\Krstarica) . i na kraju klikni na stop recording\playing dugme pri dnu action windowa.
onda idi file=>save=>droplet i snimi tu akciju (najbolje na desktop),odredi da se slike snimaju u onaj folder(krstarica) i posle samo prevuces slike na taj droplet.:wink:
nek me neko ispravi ako sam pogresio negde,posto sam reinstalirao PS7,cekam da dobijem CS2.

CS2 jede memoriju a ima zanemarljivo malo prednosti bolje ostani na CS

torrente_bg:
Kakva glupost!!
Ako nemas 64-bitni procesor CS2 ce ti zagusiti komp.
Nista gluplje danas nisam cuo.
Ako imas dovoljno RAM-a nema sta da se brine,a ako nemas i PS7 ce da ti zagusi komp.
Ako nesto ne znas nemoj da se mesas.
Ako nisi znao photoshop cs2 (kad imas 64bitni procesor) moze da pristupi daleko vecem resursu ram-a od cs1 verzije koja je ogranicena.
CS2 je dizajniran za 64-bitne procesore i bolje se prvo informisi nego da "prosipas" mudrost. Dolazi do kesiranja podataka u RAM-u a ne upisa na HD (naravno radi se o velikim RAM-ovima koje retko ko od nas ima ali opet to je cinjenica) a ako nemas 64 bitnu verziju ta benificija ne moze da se koristi.
Ako mi ne verujes ako nemas 64bitni procesor instaliraj CS2 i videces kako ce ti losije raditi od CS1
On jednostavno koristi benificije koje 64bitni procesor donosi.

Back