POMOC - wireless router TL / WR340G

beznicka

Početnik
Poruka
9
Korisnik sam sbb kablovkog adsl-a, i kupila sam wireless router ne bih li povezala jos jedna racunar na mrezu. Medjutim, nakon pokretanja set up-a, kod koraka testiranja mreze ( korak pre konfigurisanja rutera), u pocetku sam dobijala poruku '' limited or no connection'', a kasnije ''make sure router's DHCP server is enabled''. :eek: Pritom, sve ostale korake sam uradila tacno po uputstvu, par puta presla kroz njih, sve sto treba da svetli - svetli, sve sto treba da treperi - treperi, proverila struju, kablove, resetovala modem...itd...ali i dalje pada ne testiranju konkecije. :dash: Setup deluje toliko jendostavno na prvi pogled, ali ja izgleda negde gresim...

S obzirom da apsolutno nemam iskustva sa ovim stvracicama, bila bih zahvala kad biste mi pomogli oko instalacije! :worth:

Hvala!
 
Pa jesi pogledala u podesavanjima rutera da li je ukljucena ta opcija? To ti sluzi za odredjivanje IP adrese. Pogledaj u podesavanjima: Control panel > Network Connection > desni klik Properties > izaberi TCP/IP > Properties > i treba da ti bude ukljuceno Obtain an IP address automatically kako bi ruter sam odredjivao IP adresu. Kako si povezala taj ruter? Kabal za internet ti ide u modem, pa iz modema u ruter?
 
E sad, ne znam kako ide za modem, ali pretpostavljam da ima ip adresu 192.168.1.1, jel tako? Pogledaj koja je i IP adresa rutera koji si kupila, pretpostavljam da je ista, tako da to moze da ti pravi problem. A jel mozes ti direktno kabal od interneta da spojis u ruter, da ne ide preko modema?
 

Back
Top