Pomoc u photoshopu

FreeMe_G

Obećava
Poruka
78
Imam par pitanja vezanih za rad u photoshopu...
Kako da sliku u boji prebacim u crno-belu sliku? (znao sam to ranije al sam zaboravio :))
Kako da uklonim neka slova sa slike ali da pozadina ostane ista?
I jel moze da se na crno beloj slici zamene crna i bela boja tj. ovo sto je crno da bude belo a ovo sto je belo da bude crno?
Unapred hvala
 
NA prvo pitanje ti ne mogu sad odgovoriti jer nemam trenutno instaliran photoshop pa da pogledam, ali neko ce ti vec reci. Moze veoma lako.
Malo je teze kad hoces crno belu sliku da prebacis u boju ali je i to izvodljivo.

Drugo pitanje je vec kompleksno. U principu mozes, ali mnogo zavisi od "pozadine" tako da to neces sam sigurno uspeti. To je ipak posao za nekog ko se vise razume u photoshop jer mozes da primenis razne tehnike da bi to uspesno uradio, jer kao sto rekoh, sve zavisi od kompleksnosti pozadine slike.
 
Prebacivanje fotografije iz boje u crno-belu (najlepša boja, to zna i tab503 nego se folira :lol: ) ide ovako: Image > Mode > Grayscale.
Promena crne u belu i bele u crnu :-D ili negativ: Image > Adjustments > Invert.
Skidanje slova sa neke fotografije zavisi od podloge, a najlakše se u svim varijantama radi alatkom Clone Stamp Tool (na paleti 5. u prvom redu po vertikali, liči na pečat). Radi tako što prvo držiš dugme Alt i klikneš pored slova, na uzorak podloge, kojim želiš da maskiraš slova. Onda pustiš Alt i krećeš sa maskiranjem slova. Možda ćeš morati da ponoviš uzimanje uzorka podloge nekoliko puta jer se tačka gde je uzet uzorak paralelno pomera sa tačkom kojom maskiraš slova ili zbog toga što ti neće odgovarati boja podloge ako ima prelaze. (Valjda razumeš šta pokušavam da ti objasnim. :mrgreen: ) Uostalom, probaj da osetiš kako radi to čudo tehnike. :wink:
 
Одавно већ вребам прилику да неко отвори овакву тему па да и ја поставим једно питање. Када год отворим неку слику аутоматски ми се активира опција "Extras" која се налази у падајућем менију "View". Како да дечекирам илити онеспособим да ми се то аутоматски појављује, те глупе коцкице у слици.
 
slika u boji u crnobelu
Image/Mode/Lab
selektuj LIgnest/Image/Mode/Grayscale
pritisni ctrl klik na gray
Select/Inverse
Mode/RGB
Layer/Adjustment layers/solid color
Blending mode/Multiply
posle ovoga se dobija mnogo bolja fotka nego jednostavnim Image/Mode /Grayscale:bye:
 
Postoji dosta akcija (i to skupih) za prebacivanje u B&W, koje mnogo bolje odrade posao nego ovo obicno grayscale. Mozda to deluje cudno (ipak je to "samo" B&W), ali treba probati pa videti razliku.

@Izvitoperena: Uradicu ti ja to, posalji mi sliku i reci sta treba :)
 
da li u photoshopu crno bela fotografija moze da se prebaci u fotografiju u boji i ako moze kako?

NaraFski da moze

mjabmd.jpg
---
1zn3l92.jpg


Neka mi Carli oprosti sto sam mu ovako sklopio boje garderobe ;)
 
Cao! Da li neko moze da mi objasni kako da "isecem" pozadinu u slici? Slikala sam nesto, pa bih tu pozadinu da izbrisem, a glavno da zadrazim. Kako to da uradim? Da li to moze samo preko photoshopa da se radi ili postoji jos neki progarm? Hvala puno!!!
 

Back
Top