Pomoc! Teniski lakat!

valentina123

Obećava
Poruka
59
Mozda je neko ovde imao isti problem? Dobila sam bolove u laktu, kazu da je to "teniski lakat"... Ja mislim da sam ga dobila od rada na kompjuteru. Probala sam razne masti, pa i "konjsku mast", nista nije pomoglo... Nasla sam fizioterapeuta koji prelaze "Shock vawe therapy" t.j., terapiju Udarnim valom. Da li je nekom pomogla ta terapija ikada i da li jos nesto moze da pomogne? Hvala!
 
Код тениског лакта бол се јавља обично на унутрашњој страни подлактице, горе, до епикондила, тј оне испупчене кости на унутрашњој страни лакта, на подлактици. Ако је то случај с тобом терапија струјом може бити од користи, као и истезања и вежбе у великом броју понављања за тај део (ради се о вежби прегибања у зглобу шаке).
Знаћеш који покрет у зглобу шаке треба да изводиш тако што тај покрет треба да изазове бол, ако боли значи да су мишићи погођени.

Вежбе у великом броју понављања и до границе бола (никако јаче) ће помоћи да се тај део прокрви, да се одстране штетни производи метаболизма. После тога масажа и истезања, а ако не помогне онда терапија струјом.
И да не заборавим, промени руку којом држиш миша, дуготрајни спазам мишића изазван држањем миша је и узрок твојим проблемима.
 
Hvala puno na odgovoru! Radila sam te vezbe, videla sam na internetu razne vezbe, ali misa ne mogu da premestim u drugu ruku, jer tako mi je okrenut kompjuter na poslu, a i ne znam kako bih levom rukom radila...Ultrazvuk sam probala, nisam osetila nikavo poboljsanje, ostala je nada na shock vawe...
 
Не знам шта бих ти рекао, свако уз мало труда може да научи да се служи мишем левом руком, у почетку је незгодно, али временом научиш..
 

Back
Top