Pomoc starijima

gost 47277

Domaćin
Poruka
3.038
kad vidite tako nekog...prastarog da se izrazim...i vidite da vuce nesto, da je nizi od vas dve glave, pogrbljen, ide korak na 10 sekundi...biste li se ponudili u pomoc?
uopste, sta mislite o svemu tome?
pitam se koliko oni to cene...ako cene...ili ih samo iznervira sto oni to nisu mogli i kako su matori...
uopste sta mislite o zajednici...
ako vas neko pita za pomoc je l' biste ga oterali, izvukli se...ili sta...ili pomoci...

nazhalost, nisam toliko neposredan da uskachem u pomocj ko blesav.
jedan razlog za suzdrzhanost je i ta predrasuda da cje se oni uvrediti shto ih "smatramo nemocjnim".
ali to nije istina, mozhda samo kod zaglibelih budala od ljudi koji ne umeju da ostare pa ciche i skiche na sve oko sebe.
istina je da bi im imponovala pazhnja, i da starijim ljudima mnogo znachi da nisu zaboravljeni, poshto su fizichki penzijom proglasheni beskorisnim.

i naravno da nikad necju izbecji poziv za pomocj.

Мени је већи проблем да приметим тако нешто јер су ми мисли увек негде на 123234878 страни и чак и ако видим тако нешто не констатујем то одмах... Није ми проблем да помогнем било коме и имао сам ситуација када сам заиста био од користи...

e nemojte misliti da hocu da vas odvratim od tog silnog pomaganja...ali ja sam cula pricu kako je neki cova lezao na zemlji i navodno se previjao od bolova i tako to, e onda je naisla neka cura i on ju je zamolio da mu pomogne ona mu je prisla, a on ju je onda izbo nozem...ja se drzim sebe i ne prilazim nikom,jedino bih pomogla nekoj bakici, bar mislim da mi ona nece nista:lol:

bo!:
e nemojte misliti da hocu da vas odvratim od tog silnog pomaganja...ali ja sam cula pricu kako je neki cova lezao na zemlji i navodno se previjao od bolova i tako to, e onda je naisla neka cura i on ju je zamolio da mu pomogne ona mu je prisla, a on ju je onda izbo nozem...ja se drzim sebe i ne prilazim nikom,jedino bih pomogla nekoj bakici, bar mislim da mi ona nece nista

:shock: :shock: dooobro, ovo mi stvarno nikada nije palo na pamet...
uf kad se sad setim sta je sve moglo da bude...
e ima svakakvog sveta stvarno...

ja se jos ponudila da pomognem par puta...uglavnom su to bile male, stare zene...savijene...smezurane...
i vucarale su ogromne i teske kese uglavnom...
i budu srecne posle...pa ne znam...i meni bude lepo...
i kad me pitaju pomognem rado kad mogu...

...vidjala sam neke ''baje'' koji ih jednostavno oteraju u pm itd...e bezveze...

al' ovaj sto je poceo da bode...:| :|

pa pomogla bi kada bih videla neku slatku bakicu ili dekicu kako se stvarno muce .
ali , one babe po trolama koje gistro ne mogu da se pomere , a kada vide prazno mesto , skoce bakute , brate , ko zmajevi ! i tako kada me neka pita da joj ustupim mesto samo se proderem '' NE ! ! ! '' i onda one pocnu da pickaraju i mene i mlade generacije i sve tako . . . a ja nabijem moje slusalice i vristim od smeha .
s druge strane , trudnicama uvek ustajem kao i zenama sa klincima .

bo!:
e nemojte misliti da hocu da vas odvratim od tog silnog pomaganja...ali ja sam cula pricu kako je neki cova lezao na zemlji i navodno se previjao od bolova i tako to, e onda je naisla neka cura i on ju je zamolio da mu pomogne ona mu je prisla, a on ju je onda izbo nozem...ja se drzim sebe i ne prilazim nikom,jedino bih pomogla nekoj bakici, bar mislim da mi ona nece nista:lol:
Znam za tu pricu,to se stvarno desilo.Nisam sigurna kada da l' prosle il' predprosle godine.Ne znam tacno ali kada sam to cula pazim kome pomazem.

Back