Pomoc! Problem sa frejmovima i menijem

Da povecam frejm gde mi se nalazi meni mislim da nema smisla jer ce dosta praznog prostora ostati tamo gde treba da se pojavi podmeni...
Sto se tice frejmova taj problem sam resio (ukinuo) i napravio sam meni. Napravio sam na adresi: http://www.ptt.yu/korisnici/m/a/madzic/opusteno/default.html
ali imam problem sto mi se meni ne prikazuje u Internet Exploreru dok u Operi i Mzili FF sve radi korektno...
Meni sam napravio u nekom programu ali nista mi ne vredi kad se ne vidi u IE... Drug mi je rekao da mu prijavljuje da mu pise da mu prijavljuje da meni mora da se plati bla bla bla... dok ja to nisam nikako uspeo da vidim ?!?
Najbitnije mi je da se linkovi u meniju ne nalazu u svakom html fajlu jer kad dodam jos neku stranicu (link) u meni onda sve html fajlove moram da menjam. Potrebno mi je da se ti podatci citaju iz jednog fajla. Onaj program koji sam koristio citao je podatke iz *.js Sto nije slucaj na primerima http://www.alvit.de/handbook/ nisam bukvalno sve pogledao (u odeljku za menije) ali mislim da nema drop down menije sa pomenutim resenjem koji meni treba... Najvise bi mi znacilo kad bi neko imao da mi da link sa pomenutim resenjem a ja cu dalje ceprkati i prepraviti onako kako meni treba (nadam se da cu umeti). Ili ako neko poznaje dobro problematiku da mi napravi najjednostavniji primer a ja cu dalje planinariti....

DzoA:
Onaj program koji sam koristio citao je podatke iz *.js Sto nije slucaj na primerima http://www.alvit.de/handbook/ nisam bukvalno sve pogledao (u odeljku za menije) ali mislim da nema drop down menije sa pomenutim resenjem koji meni treba...
Naravno, kada su to CSS meniji, a oni sa ekstenzijom *.js su rađeni sa javascriptom. Dovoljno je da u svakom html fajlu imaš unordered listu sa, kao što kaže kolega, indirektniom linkovima. Ta lista će uvek biti ista, pa ne moraš za svaki HTML fajl da pišeš novu. I još svaki html linkuješ sa jednim css fajlom (što se u praksi uvek i radi) koji sadrži meni.
To nije puno posla, a u html-u neki najednostavniji primer izgleda ovako:

<ul>
<li><a href="#">prvi izbor</a></li>
<li><a href="#">drugi izbor</a></li>
<li><a href="#">treci</a></li>
</ul>

Naravno, umesto # stavljaš indirektni link. Ako treba, da odradim ceo primer, sa sve css menijem i html stranom, pa da vidiš princip rada, a odatle ćeš shvatiti zašto se ovi javascript meniji i frejmovi više ne koriste.

Poznato je meni da sad sve ide u php ali jbg jos nisam poceo da radim u njemu... Kapiram da su u ovoj prici frejmovi suvisni ali ne umam da napravim meni u javi. Bio bih ti veoma zahvalan kad bi mi napravio najprostiji primer u javi i html pozivu ka javi sa drop down i podmenijem... Nisam te skapirao da li si hteo da kazes da se ne koriste kombinacija jave i frejma (sto mi je i jasno zasto) ili se ne koriste ni jedno ni drugo?

Resio sam da dignem ruke od menija sa *.js jer se taj meni uglavnom ne moze prikazati u IE... Resio sam da napravim meni u ifrejmu ali su mi problem prostor i neke funkcije...
recimo da imam stavku u meniju koja ima podstavku i kad bi kliknuo na nju (ili uperio misem) da se otvori (pojavi) drugi podmeni ali sa pozicioniranjem gde tacno da se nalazi (recimo preko nekog dela menija kako bih ustekao prostor u ifrejmu).
Bio bih vam zahvalan ukoliko bi mi neko napisao najjednostavniji primer sa tim pozicioniranjem (ukoliko je sve ovo izvodljivno naravno).

Back