Quantcast

pomoc paza podataka

Anciger

Zainteresovan član
Poruka
117
radim neki sajt, i zeleo bi da se sastoji od veceg broja slika. tacnije par kolona koja u sebi sadrzi po par slicica. verovatno je za to najbolja baza podataka. znam kako bi to mogao da odradim na jedan nacin bez baze, ali smatram da je bolje ako danas-sutra bude izmena da se ne mucim previse kod premestaja slika. jer idem na to da ce neke biti znacajnije u odnosu na druge.

to bi trebalo nesto da izlega poput ovoga

http://dizajn.deoposla.com/data/primer_izrade_logoa.jpg

kod mene bi npr. bilo po nekih 5-6-7 slicica u jednom redu, malo manjih dimenzija. u kao sto sam rekao u nekih par kolona

da li bi neko mogao da mi kaze kako da kreiram bazu, jer sa njom zaista nema nikakve veze ili da mene usmeri na neki tutorial, bio bih mu zahvalan.
 

Agni.l33t

Zainteresovan član
Poruka
412
bazu kreiraš u phpmyadmin, nakon toga kreiraš db_connect.php
Kod:
<?php

$mysql_host = "";
$mysql_database = "";
$mysql_user = "";
$mysql_password = "";

$db = mysql_connect($mysql_host, $mysql_user, $mysql_password);
$db_found = mysql_select_db($mysql_database, $db);

if (!$db_found) { die("Database not found"); }


?>

kreiraš fajl config.php


u njega upiši ovo:

Kod:
<?php

include("db_connect.php"); /* fajl za konekciju s bazom */

$gen ="
CREATE TABLE images (
	 id int(11) NOT NULL auto_increment,
	 url varchar(255) NOT NULL,
	 PRIMARY KEY (id),
) ";
if (mysql_query($gen)) { echo 'table has been created successfully!'; }
else { echo 'error!'; }

?>
kasnije samo odeš na http://tvojsajt/config.php i kreiraće ti se tabela images sa poljima id i url. U polju url ce ti biti link ka slici i to je to.
 
Poslednja izmena:

Lollol

Poznat
Poruka
9.459
Mozes i da koristis XML ili JSON da skladistis podatke, posebno ako ne moras da dinamicki dodajes nove slike.
Ja sam koristio JSON sto se slika tice, da bi recimo kada kliknem na manju sliku, on nasao vecu verziju te slike u bazi i otvori je.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.