Pomoc oko tumacenja zadatka (Java)

Carmen 01

Početnik
Poruka
39
Ovo će većini stručnjaka ovde biti smešno i žalosno ali treba mi pomoć oko tumačenja već gotovih zadataka iz Jave. Već nedelju dana lupam glavu oko metoda, klasa, objekata... i nikako ne mogu sve lepo da shvatim. Javu učim tek 2 nedelje i za te dve nedelje smo preleteli celu knjigu, ali ja sam ostala zaglavljena na klasama i objektima.
Meni kada daju ovakav zadatak :

1. Analizirajte sledeći program koji se sastoji od dve klase u jednoj datoteci:
public class Test {
public static void main(String[] args) {
A a = new A();
a.prikaži();
}
}

class A {
String s;

public A(String s) {
this.s = s;
}
public void prikaži() {
System.out.println(s);
}
}

A. Program ima grešku, jer klasa A nije javna klasa.
B. Program ima grešku, jer klasa A nema podrazumevani konstruktor.
C. Program nema grešaka i normalno se izvršava ništa ne prikazujući na
ekranu.
D. Program ima grešku koja se može ispraviti ukoliko se u trećem redu
naredba A a = new A(); zameni naredbom A a = new A("poruka");.

Ne znam kako bih rešila ovaj zadatak, odakle ovde da počnem, ja se uvek negde na sredini zbunim, a nemam ni koga da pitam jer se niko koga ja poznajem ne bavi programiranjem, jedini korisni savet koji sam dobila je da ovakav zadatak rešavam na papiru. Znam da je ovo veoma glupo pitanje, ali mi najiskrenije treba pomoć jer ne želim da odustanem tek tako od programiranja jer mi se veoma sviđa. Takođe ima još komplikovanijih zadataka, ali ne mogu da ih ubacim sve u ovaj post, tako da ako neko možda želi da mi pomogne oko razjašnjavanja ovih zadataka, može da ostavi mejl.

Hvala unapred!

U tome i jeste problem, ne učim za sebe već sam na fakultetu za Informatiku i računarstvo i kao prvi predmet u prvoj godini imama Javu. Sad u utorak imam drugi kolokvijum, prakticno drugu polovinu knjige, do sada mi je sve bilo jasno ali ovde sam nekako zapela. Prakticno smo celu knjigu presli za dve nedelje, ja ne znam da li neko Javu moze da nauci za dve nedelje i ako moze svaka mu cast.
Ali hvala ti za savete, znace mi.

Ovo će većini stručnjaka ovde biti smešno i žalosno ali treba mi pomoć oko tumačenja već gotovih zadataka iz Jave. Već nedelju dana lupam glavu oko metoda, klasa, objekata... i nikako ne mogu sve lepo da shvatim. Javu učim tek 2 nedelje i za te dve nedelje smo preleteli celu knjigu, ali ja sam ostala zaglavljena na klasama i objektima.
Meni kada daju ovakav zadatak :

1. Analizirajte sledeći program koji se sastoji od dve klase u jednoj datoteci:
public class Test {
public static void main(String[] args) {
A a = new A();
a.prikaži();
}
}

class A {
String s;

public A(String s) {
this.s = s;
}
public void prikaži() {
System.out.println(s);
}
}

A. Program ima grešku, jer klasa A nije javna klasa.
B. Program ima grešku, jer klasa A nema podrazumevani konstruktor.
C. Program nema grešaka i normalno se izvršava ništa ne prikazujući na
ekranu.
D. Program ima grešku koja se može ispraviti ukoliko se u trećem redu
naredba A a = new A(); zameni naredbom A a = new A("poruka");.

Ne znam kako bih rešila ovaj zadatak, odakle ovde da počnem, ja se uvek negde na sredini zbunim, a nemam ni koga da pitam jer se niko koga ja poznajem ne bavi programiranjem, jedini korisni savet koji sam dobila je da ovakav zadatak rešavam na papiru. Znam da je ovo veoma glupo pitanje, ali mi najiskrenije treba pomoć jer ne želim da odustanem tek tako od programiranja jer mi se veoma sviđa. Takođe ima još komplikovanijih zadataka, ali ne mogu da ih ubacim sve u ovaj post, tako da ako neko možda želi da mi pomogne oko razjašnjavanja ovih zadataka, može da ostavi mejl.

Hvala unapred!
Kao sto vidis postoji konstruktor A(String) samim tim nema default konstruktor. Ja znam C++ ali Java je proistekla iz C++ pa pretpostavljam
ako specificiras konstruktor onda moras i A() konstruktor da definises...

U tome i jeste problem, ne učim za sebe već sam na fakultetu za Informatiku i računarstvo i kao prvi predmet u prvoj godini imama Javu. Sad u utorak imam drugi kolokvijum, prakticno drugu polovinu knjige, do sada mi je sve bilo jasno ali ovde sam nekako zapela. Prakticno smo celu knjigu presli za dve nedelje, ja ne znam da li neko Javu moze da nauci za dve nedelje i ako moze svaka mu cast.
Ali hvala ti za savete, znace mi.
mozemo da ucimo zajedno.

Back