Pomoć oko sklapanja kompjuterskog stola.

DarkerB

Početnik
Poruka
10
Pozdrav, imam 19 godina i juče sam kupio kompjuterski sto ali mi bas ne ide sklapanje a nije došlo ni uputstvosa njim. Nemam šrafilicu tako da ne znam kako da je zamenim ako mi je potrebna. Takođe, na više mesta se stavljaju šrafovi koji se uvrnu na jedno mesto, pa su ravni do glave, a glava bi trebalo u drugu rupu da ide da spoji dve komponente. Ali ne razumem kako ta glava treba da ostane unutra i da spoj bude čvrst? Hvala unapred.

Jel imas sliku tog radnog stola.tesko je nesto predloziti,ako se ne vidi ocima.Inace srafilicu bi ti mogao zameniti krstasti srafciger.Jeste sporije,ali i bolje,jer bi mogao polako da razmislis,gde sta ide.To su inace holsrafi za ivericu sa upustenom glavom,na koje mogu da idu plasticni ukrasi preko njih.Obicno u boji panela iverice.Ako nisi siguran,nemoj nista raditi sam.Vidi sa nekim drugarom da nije bar gledao kako se to radi,a mozda imas nekoga ko je to i sklapao pa moze da ti pomogne.Najvise bih voleo,da si blizu mene da ti to uradim.

Napiši koji je model taj sto pa da vidimo da li možemo da ti nađemo neko uputstvo na netu.

Ne bi trebalo da je to neka velika mozgalica, a ti proveri opet kutiju da nema neki list negde da se zagubio. Ako imaš delove koji su uveliko sklopljeni, poput komodice, list može biti i u njima unutar fioke.

Jel imas sliku tog radnog stola.tesko je nesto predloziti,ako se ne vidi ocima.Inace srafilicu bi ti mogao zameniti krstasti srafciger.Jeste sporije,ali i bolje,jer bi mogao polako da razmislis,gde sta ide.To su inace holsrafi za ivericu sa upustenom glavom,na koje mogu da idu plasticni ukrasi preko njih.Obicno u boji panela iverice.Ako nisi siguran,nemoj nista raditi sam.Vidi sa nekim drugarom da nije bar gledao kako se to radi,a mozda imas nekoga ko je to i sklapao pa moze da ti pomogne.Najvise bih voleo,da si blizu mene da ti to uradim.
15749403614182421562866525099061.jpg

taj zavrtanj ima svoje leziste u koje trba da se uvije.negde je plastican,a negde metalni ulozak,gde treba da se zavije.Polako gledaj shemu i polako deo po deo sastavljaj.Videces i sam kad krene,ne mozes da pogresis.Svaki zavrtanj ima svoju rupu gde treba da se zavije.samo dobro gledaj shemu,gde koji deo ploce ide.Samo ti treba krstasti srafciger koji odgovar za taj zavrtanj.Posto ih ima razlicite velicine krstica na njima.

taj zavrtanj ima svoje leziste u koje trba da se uvije.negde je plastican,a negde metalni ulozak,gde treba da se zavije.Polako gledaj shemu i polako deo po deo sastavljaj.Videces i sam kad krene,ne mozes da pogresis.Svaki zavrtanj ima svoju rupu gde treba da se zavije.samo dobro gledaj shemu,gde koji deo ploce ide.Samo ti treba krstasti srafciger koji odgovar za taj zavrtanj.Posto ih ima razlicite velicine krstica na njima.
Zavrnuo sa njega ja u te plasticne rupe, ali ne razumem kako glava njegova treba da stoji u onoj drugoj rupi. Recimo ovo je prednja strana fioke. Kako ona sada treba da stoji čvrsto da ja mogu kasnije da izvlačim fioku? Hvala.

Prilozi

• 15749416317897499217553565165017.jpg
    15749416317897499217553565165017.jpg
    41,7 KB · Pregleda: 30
  • 15749416791684091145941004992353.jpg
    15749416791684091145941004992353.jpg
    38 KB · Pregleda: 27
Za fioku imas te bele klizace.Koje treba da pricvstis,jedan,s jedne,a drugi s druge strane klizne ploce,ili fioke kako kazes.Drgi deo klizaca treba da ide na zid stranisa u koje ce fioka da ulazi.Jedno 8-10cm od visine stranice.S tim sto bi obe strane klizaca za stranice trebalo postaviti pod libelu,da budu ravne.Tockici klizaca na fioci treba da budu na kraju,a na stranicama,na pocetku.videces i sam kako su spakovane zajedno.Kako stoje tu tado treba da se uklope na stranice i fioku.Sa njima treba da si dobio male holsrafe sa kojim treba da se zaviju.dobro pazi i zategni ih dobro,tako da budu ravni sa klizacem,da se ne bi kacili,pri izvlacenju i uvlacenju fiokeza ovu levu sliku,za te zavrtnje treba da ima neko parce iverice,sa rupama koje se poklapa sa tim rupama na ploci.

Da
Za fioku imas te bele klizace.Koje treba da pricvstis,jedan,s jedne,a drugi s druge strane klizne ploce,ili fioke kako kazes.Drgi deo klizaca treba da ide na zid stranisa u koje ce fioka da ulazi.Jedno 8-10cm od visine stranice.S tim sto bi obe strane klizaca za stranice trebalo postaviti pod libelu,da budu ravne.Tockici klizaca na fioci treba da budu na kraju,a na stranicama,na pocetku.videces i sam kako su spakovane zajedno.Kako stoje tu tado treba da se uklope na stranice i fioku.Sa njima treba da si dobio male holsrafe sa kojim treba da se zaviju.dobro pazi i zategni ih dobro,tako da budu ravni sa klizacem,da se ne bi kacili,pri izvlacenju i uvlacenju fiokeza ovu levu sliku,za te zavrtnje treba da ima neko parce iverice,sa rupama koje se poklapa sa tim rupama na ploci.
Hvala. Ali i dalje mi nije jasna ova prdenja strana fioke gde ide rucka, ta glava tog srafa, ona bi trebala da ide u te dve rupe na stranici fioke sa druge slike. Ali kako ona treba da se drzi unutra da ne ispadne kad povucem rucku?

Нешто овако имаш тамо?

HTB17njDNXXXXXaLXXXXq6xXFXXXR.jpg
Ne, samo te takve srafove, zavije se u tu plastiku na jednom kraju a glava ide u omu rupu bez navoja po skici. Na isti princip se stavljalja i tabla od stola na njegove stranice, ali tu mi nije toliki problem jer ona i onako stoji gore, jedino ako prenosis sto nemozes da ga uhvatis za tablu jer ces podici samo nju a stranice ce ostati dole. Kad sam je polozio, stisno sam je po krajevima i klik se cuo kao da je nesto uslo gde treba ali i dalje je to nikakva veza.

Back