Pomoć oko pretraživača

• Začetnik teme Začetnik teme damin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

damin

Zainteresovan član
Poruka
142
Treba mi pomoć oko pretraživača.
Znam da bilo koji pretraživač beleži moju web aktivnost u jednu istoriju( ako sam ulogovana u mail), bez obzira sa kog uređaja vršim pretragu.Znači, sve je u jednoj istoriji, bilo da vršim pretragu sa kućnog računara,sa onog na poslu, sa mobilnog telefona...
Pošto su mi se u istoriji pojavile stavke koje ni u snu ne bih pregledala, interesuje me da li mogu da vidim sa kog konkretno uređaja je kliknuto na konkretnu stavku istorije.Da mi ne švrlja neko noću po neprimerenim sajtovima na računaru na poslu?Ili možda neko sa svog računara ulazi u moj nalog pa ,iz prkosa,radi takve pretrage...?
Ne moram da objašnjavam kakve probleme ovo može da stvori.

Promenila sam juče lozinku, ali hoću na neki način da dokažem da se to dešava-da mi neko prkosi.Ne bih da detaljišem, ali mi je stvorilo velike probleme...Kod Google Chroma piše da on objedinjuje celokupnu istoriju, sa svih uređaja sa kojih se pristupa.Danas sam se sa kućnog računara ulogovala u moj poslovni gmail.Dva puta mi je prikazao istoriju koja je stvarno verovatno nastala na poslu(ja sam mesecima na bolovanju,koleginica koristi računar), a par puta mi je prikazao istoriju koju je napravio kućni računar(i mobilni, itd).Inače, često se na poslu ulogujem ili u poslovni ili u privatni gmail i obrnuto.
Ja mislim da je ona sumnjiva pretraga nastala kod nekog kod koga smo se ulogovali u mail, pa smo ili zaboravili da se izlogujemo ili nam namerno pravi probleme.
Ili računari puno brkaju stvari.
Ili imamo velikog neprijatelja.
Čula sam za jednog poznanika koji je imao sličnih problema, i to baš ozbiljnih zbog toga.
Da li može da se DOKAŽE sa kog je uređaja stavka pretrage?

Promenila sam juče lozinku, ali hoću na neki način da dokažem da se to dešava-da mi neko prkosi.Ne bih da detaljišem, ali mi je stvorilo velike probleme...Kod Google Chroma piše da on objedinjuje celokupnu istoriju, sa svih uređaja sa kojih se pristupa.Danas sam se sa kućnog računara ulogovala u moj poslovni gmail.Dva puta mi je prikazao istoriju koja je stvarno verovatno nastala na poslu(ja sam mesecima na bolovanju,koleginica koristi računar), a par puta mi je prikazao istoriju koju je napravio kućni računar(i mobilni, itd).Inače, često se na poslu ulogujem ili u poslovni ili u privatni gmail i obrnuto.
Ja mislim da je ona sumnjiva pretraga nastala kod nekog kod koga smo se ulogovali u mail, pa smo ili zaboravili da se izlogujemo ili nam namerno pravi probleme.
Ili računari puno brkaju stvari.
Ili imamo velikog neprijatelja.
Čula sam za jednog poznanika koji je imao sličnih problema, i to baš ozbiljnih zbog toga.
Da li može da se DOKAŽE sa kog je uređaja stavka pretrage?

Ne može......Ta istorija koju spominješ je na serveru...

Treba mi pomoć oko pretraživača.
Znam da bilo koji pretraživač beleži moju web aktivnost u jednu istoriju( ako sam ulogovana u mail), bez obzira sa kog uređaja vršim pretragu.Znači, sve je u jednoj istoriji, bilo da vršim pretragu sa kućnog računara,sa onog na poslu, sa mobilnog telefona...
Pošto su mi se u istoriji pojavile stavke koje ni u snu ne bih pregledala, interesuje me da li mogu da vidim sa kog konkretno uređaja je kliknuto na konkretnu stavku istorije.Da mi ne švrlja neko noću po neprimerenim sajtovima na računaru na poslu?Ili možda neko sa svog računara ulazi u moj nalog pa ,iz prkosa,radi takve pretrage...?
Ne moram da objašnjavam kakve probleme ovo može da stvori.
ti si fenomen ovo samo ti mozes

Ne bih rekla...

поента је да си малко побркала ствари или се пак ниси довољно прецизно изразила...
Претраживачи сами по себи бележе историју рада али да би се обједињавала иста са више уређаја мора да постоји један налог који се користи на више уређаја као што су нпр гуглов налог, фајерфокс синхронизација и сл...
Посебно је специфичан гуглов налог јер бележи све активности које корисник направи без обзира који уређај корисник користи докле год користи свој гугл налог. Иначе ако не желиш да ти се приказује историја претраге не би било згорег да завириш у подешавања гугл налога и подесиш затвориш преглед архиве претраге. На тај начин ћеш барем онемогућити централизовану проверу твоје архиве извршених претрага - с тим да Гугл и даље исту ствара и истом барата по свом ћефу али је бар теби онемогућено да имаш увид у исту.
Али то је само део посла. Дођи до сваког уређаја и веб прегледача са ког си покретала свој гугл налог или си га пак користила и обриши историјат рада ( а могла би и кеш меморију) како би обрисала лако доступне „доказе“ „твојих“ претрага по нету...

NARAVUČENIJE ---> Podesi u pretraživaču da ti briše istoriju pregledanja, a lozinke čuvaj kod sebe " na papiru " ...i ...OBAVEZNO se " odjavljuj " nakon logovanja " BILO GDE...:aha2:

Ti počeo opet po starom. Očigledno je da nisi razumio šta je pisac početnog posta htio da kaže, pročitaj prvi post slovo po slovo jer mislim da na drugi račin nećeš razumjeti......i nemoj se meni obraćati....ne trebam tvoje djetinjaste šarenolike savjete.....

Ti počeo opet po starom. Očigledno je da nisi razumio šta je pisac početnog posta htio da kaže, pročitaj prvi post slovo po slovo jer mislim da na drugi račin nećeš razumjeti......i nemoj se meni obraćati....ne trebam tvoje djetinjaste šarenolike savjete.....

NIJE TEBI UPUĆENO :aha2:

Samo sam se priključio uz tvoj " ispravan komentar "

Ala si... ZLOPAMTILO...Kurajberu...:hahaha:

Back