Pomoc oko povezivanja zvucnika !!!

Na zalost,ne mogu otvoriti tvoju sliku,tako da trenutni problem ostaje.Ali,mogu da ti dam neke smernice za ubuduce:izrada zvucnika je daleko kompleksniji zadatak ego sto mnogi misle.Sve je u igri,rastojanje izmedju sistema,dubina,sirina kutije,da li je kompresiona ili sa bas refleksom...ako imas mogucnosti,prosetaj subotom na bubanj potoku i za novac reda velicine 50-150e kupices fabricke kutije.

Na zalost,ne mogu otvoriti tvoju sliku,tako da trenutni problem ostaje.Ali,mogu da ti dam neke smernice za ubuduce:izrada zvucnika je daleko kompleksniji zadatak ego sto mnogi misle.Sve je u igri,rastojanje izmedju sistema,dubina,sirina kutije,da li je kompresiona ili sa bas refleksom...ako imas mogucnosti,prosetaj subotom na bubanj potoku i za novac reda velicine 50-150e kupices fabricke kutije.

ISTINA...:ok:

A slika...STVARNO NEMA...;)

Poz svima. Nov sam ovde,tako da me je muka naterala da nadjem neki od foruma i registrujem se i sve ovo da bi dobio samo jedan odgovor i tako resio problem.
Radi se o tome da sam kupio pojacalo,Stereo pojacalo marke Yamaha,koje je jako 2 x 100 w ,na 8 Oma ! E,sada me interesuje sledece :
Hteo bih da napravim dve kutije,po mogucnosti da budu tro-sistemske, i kolika bi njihova snaga trebala da bude,odnosno koliko bi trebali da budu zvucnjaci jacine u jednoj kutiji : Npr. Bass 30w - Srednji 15w - Viskokotonac 5w =50w za jednu kutiju ! Mislim da sam lepo objasnio sta zelim? Ako iko zna pomagajte :think:

Interesuje me da li mogu zvucnike iz automobila da povezem sa kompjuterom, ti zvucnici su 180W / 4 oma i ako mogu kako da to uradim? Hvala

Prodaj te zvucnike i ako treba dodaj pare i kupi neke PC zvucnike. Inace ako ti je bas stalo da koristis te zvucnike prvo ti treba pojacalo. Povezivanje je lako, verovatno banana -cinc kabl da povezes komp i pojacalo. Ali treba da znas da ti zvucnici nisu namenjeni za kucnu upotrebu. Zvucnici za kola nemaju kutiju, drugacije je usmeren zvuk...

Back