Pre nekih osam meseci kupio sam mužjaka pacova i, budući da sam mnogo putovao i često odsustvovao od kuće, nismo uspeli da se zbližimo do mere do koje sam čitao da pacovi umeju da se zbliže s ljudima. No, ne žalim se na to, imamo kakav-takav odnos, kavez mu je stalno otvoren i može da se šećka slobodno po sobi, mada je oduvek bio neverovatno plašljiv i čak i sada ponekad kada ga mazim ili ga uzmem kod sebe, počne ubrzano da diše, gleda kako da što pre pobegne i počne mahnito da me liže (kao da pokušava da me umilostivi da ga ne povredim). Elem, zbog te njegove povučenosti i osamljenosti počeo sam da se brinem i sada sam mu na levoj prednjoj nožici primetio povredu za koju mislim da ju je samom sebi naneo. Imali smo ranije hrčka i još se nismo oporavili od trauma koje nam je njegovo samopovređivanje zbog samoće nanelo, pa se bojim da i moj pacov sada to radi, jer sam čitao da je preporučljivo držati ih u parovima i to istog pola. Da li je sada previše kasno da mu dovedem još jednog mužjaka, kako bi postao malo društveniji i prestao to da radi? Molim vas, pomozite mi, ako znate rešenje za moj problem. Unapred sam zahvalan svakome ko se javi sa savetom.