Pomoc oko izbora Laptopa ili Tableta.

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
42.670
То се зове операција крајника кроз задњицу!
Зато ја не волим ејпл, јер уцењује купце на сваком кораку.
Pa to, ucenjuje. Oni valjaju hardver, sw im je besplatan, e sad, ako ce da ti daju da apgrejdujes po volji, onda neces da kupis novi
komp za 3 godine... a oni su sa novim procesorom presli na taj fazon...ja sam uzeo ovaj laptop samo da bih isprobao M1 procesor, jer je hype bio veliki...
no pola procesora ne koristim, jer Apple nije dao instrukcije i spec za matrix koprocesor... moras
da koristis njihove biblioteke... onda su odbacili 32 bitni softver, pa i tu ima problema...
no to je prvi laptop koji koristim, inace sam mrzeo laptopove...

zx16

Elita
Banovan
Poruka
17.667
Pa to, ucenjuje. Oni valjaju hardver, sw im je besplatan, e sad, ako ce da ti daju da apgrejdujes po volji, onda neces da kupis novi
komp za 3 godine... a oni su sa novim procesorom presli na taj fazon...ja sam uzeo ovaj laptop samo da bih isprobao M1 procesor, jer je hype bio veliki...
no pola procesora ne koristim, jer Apple nije dao instrukcije i spec za matrix koprocesor... moras
da koristis njihove biblioteke... onda su odbacili 32 bitni softver, pa i tu ima problema...
no to je prvi laptop koji koristim, inace sam mrzeo laptopove...
Није шија него врат?
Компанија се бави уценама и зато је не волим. Могу правити шта им је воља али уцена код мене не пролази!
Комп ћу куповати када ја то одлучим а не они. Искрено, сви који пристају на такве уцене за мене нису нормални али то је ствар личног избора.

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
42.670
Није шија него врат?
Компанија се бави уценама и зато је не волим. Могу правити шта им је воља али уцена код мене не пролази!
Комп ћу куповати када ја то одлучим а не они. Искрено, сви који пристају на такве уцене за мене нису нормални али то је ствар личног избора.
laptop u zivotu nisam apgrejdovao, tako da je meni sve jedno...

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
42.670
Ја сам му само написао да хардвер нема везе са вирусима! Годинама користим рачунар без ав заштите и немам проблема. Не отварам наивно којекаве сајтове и слично.
Znas kako, ako imas Windows, sigurno imas neki malware... to da se pazis moze na Linux-u i macOS, ali na Windows-u, malo teze...

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
42.670
To ako si retardiran, onda ćeš i čekić da pokvariš. Normalan korisnik nema problema sa bilo kakvim malware-om na Windowsu niti bilo čemu drugom. Dovoljna je osnovna informatička pismenost.
Mozes biti najveci strucnjak i zapatices malware na Windowsu, garantovano. Pa pre jedno 5 godina reiffeisen je savetovao korisnicima
da ne pristupaju account-u preko Windows-a :P

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
42.670
Inace, radio sam za firmu koja je imala brdo Linux servera, svaki put kad su upali, kompromitacija je pocinjala
tako sto neki od Windows klijenata pokupi trojanac, pa sa tih masina upadaju na servere...
I da vidjao sam botnet od 50000 kompromitovanih masina i to ne jednom....

mixi.7

Početnik
Poruka
15
Zdravo, ozbiljno mi treba pomoc jer sam se bas pogubila u potrazi za laptopm, koristim par godina lenovo T440s i vise jednostavno nije pogodan za moju upotrebu, iako je on savrsen za najobicnije koriscenje, meni trenutno faks zahteva ozbiljnije programe.
Budzet mi nije nesto preterano velik, maks 80k, a laptop mi je pretezno potreban za Adobe (Photoshop, Premiere i Illustrator). Znaci pogubila sam se oko grafickih i procesora i generacija.
Ako neko ima neku ideju za neku stvarcicu koja moze da traje par godina fino, kasnije cu se prebaciti na PS, ali trenutno sam vamo-tamo i nema mi smisla t.
Hvala Vam puno.

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
42.670
Zdravo, ozbiljno mi treba pomoc jer sam se bas pogubila u potrazi za laptopm, koristim par godina lenovo T440s i vise jednostavno nije pogodan za moju upotrebu, iako je on savrsen za najobicnije koriscenje, meni trenutno faks zahteva ozbiljnije programe.
Budzet mi nije nesto preterano velik, maks 80k, a laptop mi je pretezno potreban za Adobe (Photoshop, Premiere i Illustrator). Znaci pogubila sam se oko grafickih i procesora i generacija.
Ako neko ima neku ideju za neku stvarcicu koja moze da traje par godina fino, kasnije cu se prebaciti na PS, ali trenutno sam vamo-tamo i nema mi smisla t.
Hvala Vam puno.
Sta te zeza kod tog laptopa? Photoshop trazi 8GB rama, mozda to?

zx16

Elita
Banovan
Poruka
17.667
Hvala Vam puno.
Колико видим, твој лап топ има два слота за диск. Оба су сата с тим што је један М.2.
Процесор је ок.
Ја би га освежио са новим ССД М.2, заменио рам и инсталирао свеж ос и то има да ради само тако.

mixi.7

Početnik
Poruka
15
Колико видим, твој лап топ има два слота за диск. Оба су сата с тим што је један М.2.
Процесор је ок.
Ја би га освежио са новим ССД М.2, заменио рам и инсталирао свеж ос и то има да ради само тако.
Ma i ja sam razmisljala da nadogradim nesto ako mogu, da proverim sta kako, neke stvari mi rade okej, ali tipa premier i after effect katastrofa