Pomoc oko graficke

DidiGenovese

Početnik
Poruka
18
Zdravo , treba mi mala pomoc u vezi graficke :)
Imam integrisanu nvidia gforce 6100 ( znam da je krs ) , trazila sam po netu i nasla informaciju da mogu da ubacim u komp jos jednu graficku . Dobila sam nvidia 7100 graficku , ubacila sam u kuciste tamo gde treba sve je ok prikljuceno i posto vidim sliku na monitoru dovoljno mi je da vidim da graficka radi . Problem je ... dole u kucistu pocinje da smrdi nesto opasno :D ja se bas i ne razumem , pa mislim da se komp mozda pregreva i da moj kuler sa 2 graficke ne moze nista da uradi . Ja mozda gresim nzm recite mi vi . Zanima me jos samo dal treba da obaram pa da dizem sistem kad stavim ovu novu graficku ili je dovoljno samo da instaliram drajvere . Inace ne smem da se usudim da prikljucim monitor na novu graficku jer mislim da ce komp da eksplodira :) Unapred hvala
( nzm dal je bitno al imam giga ipo ram i 1.8 procesor )

PAmetan potez - dodavanje grafičke ali 7100 je isto to samo malo drugačije. Lepo od nekoga ko ti je poklonio ali neki minimum je nVidia GF210, sa nVidiom ne moraš da reinstaliraš komp već samo da skineš tj instaliraš odgovarajući drajver.

Zdravo , treba mi mala pomoc u vezi graficke :)
Imam integrisanu nvidia gforce 6100 ( znam da je krs ) , trazila sam po netu i nasla informaciju da mogu da ubacim u komp jos jednu graficku . Dobila sam nvidia 7100 graficku , ubacila sam u kuciste tamo gde treba sve je ok prikljuceno i posto vidim sliku na monitoru dovoljno mi je da vidim da graficka radi . Problem je ... dole u kucistu pocinje da smrdi nesto opasno :D ja se bas i ne razumem , pa mislim da se komp mozda pregreva i da moj kuler sa 2 graficke ne moze nista da uradi . Ja mozda gresim nzm recite mi vi . Zanima me jos samo dal treba da obaram pa da dizem sistem kad stavim ovu novu graficku ili je dovoljno samo da instaliram drajvere . Inace ne smem da se usudim da prikljucim monitor na novu graficku jer mislim da ce komp da eksplodira :) Unapred hvala
( nzm dal je bitno al imam giga ipo ram i 1.8 procesor )
A kakvo imaš napajanje?
Obično to bude problem kada se postavi nova grafička a napajanje ne može da izvuče potreban đus iz sebe za njega pa krene da crkava.

To je bio najslabiji model iz serije 7xxx koji se radio za PCIe slot. Integrisani modeli su nosili oznake 7025 i 7050.

Svejedno, ona je stavila grafičku karticu, i umjesto da je monitor ubola u nju, ona je ostavila vga kabl u integrisanoj 6150.
Ako se ne varam, procesor koji ide u ovaj čipset i radi na 1.8 bi bio Sempron64 2800+. Nema se tu šta zagrijavati, možda nova kartica, ako je nova. Ako nije... onda problem. Meni je jedini put smrdilo iz računara kad sam matičnu ploču uništio zajedno sa karticom memorije i grafičkom karticom. Ne sjećam se mada mislim da mi je tad i napajanje o'šlo.

Evo, da se obratim za pomoć. Nekad davno sam se ubijao igrajući Age of Empires 3. Sve je bilo u redu na max detaljima FullHD rez. Prije 15ak dana o5 instaliram igru i dobijem 7-8 frejmova. Juče reinstall windowsa, instaliram igru... o5 7-8 frejmova.
Pošto je AMD počeo da zajebava sa drajverima, mene interesuje da li postoje neki posebni drajveri za moju kareticu (HD3870) ili jednostavno odem na www.amd.com i odaberem prvo desktop graphic, zatim Radeon HD Series, pa Radeon HD 3XXX Series PCIe, pa Windows 7 64bit (to mi je OS). pa view results, ili ima nešto posebno?

DEinstaliraj drajvere od On-Board Graficke

Onda ubaci Nove Graficke Karte u AGP/PCI slot

Prikljuci monitor da ide preko Nove Graficke Karte

Zatim ubaci CD instalacioni disk u CD/DVD Rom i pokreni instalaciju lol

Restartuj PC ako je potrebno i to je to

Ako znas u BIOS-u mozes Disablirati - Iskljuciti Grafiku na ploci lol

zatim podesiti za AGP ili PCI slot u BIOS-U, namestiti Write Speed na 8X etc.....loool

Back