POMOC OKO GRAFICKE I MATICNE PLOCE

• Začetnik teme Začetnik teme mujan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imam Asus k8vx maticnu plocu......i graficku ATI Radeon 9250 256MB.....mislio sam uzeti GF 9400GT 1GB......interesuje me dali moze na moju maticnu plocu.........procesor mi je 2GHz 3000+ AMD.....RAM 512MB.........ali cu i njega mijenjati........unaprijed hvala

Mnogo si veliki optimista!
1. Socket 754 , danas niko više ne proizvodi procesore za njega.
2. AGP slot , nemaš PCI-E što bi ti trebalo za grafičku koju si planirao uzimati

moj savet ako nisi zadovoljan sa performansama menjaj kompletan računar , jer ovaj kako stoji se ne može nešto mnogo nadograditi.

9400gt je kao i 90% grafickih kartica koje se danas proizvode i prodaju PCI-E tj. treba ti PCI-E slot za graficku, a ti na svojoj ploci imas AGP slot...drugo procesor takodje ne mozes da menjas (sem ako ne nadjes neki polovan) jer se procesori za socket koji ima tvoja ploca davno davno vise ne proizvode ni prodaju...zakljucak izdvoji malo vise para i promeni sve Plocu+procesor+graficku+ram memoriju

totalna glupost je ulagati ustaru platformu...to samo ako se mora..
znaci 200 X ti je bolje da kupis sve novo, slabije ali novo, bice ti garant 2-3 puta brze nego ovo sad...

Tako je skupi nsto para prodaj to staro i uzmi celu novu masinu....bojim se da ce ovaj sistem nadogradnje racunara koji se sad svodi na kupovinu celog novog kompjutera biti sve cesci ...do pre 2 godine nadogradnja je imala smisla jer su delovi bili kompatibilni...sad se brze menjaju i socketi i podrska za memoriju tako da ce uskoro doci do toga da ako imas komp star godinu dana i hoces da ga nadogradis moraces sve novo da uzimas no comment

Tako je skupi nsto para prodaj to staro i uzmi celu novu masinu....bojim se da ce ovaj sistem nadogradnje racunara koji se sad svodi na kupovinu celog novog kompjutera biti sve cesci ...do pre 2 godine nadogradnja je imala smisla jer su delovi bili kompatibilni...sad se brze menjaju i socketi i podrska za memoriju tako da ce uskoro doci do toga da ako imas komp star godinu dana i hoces da ga nadogradis moraces sve novo da uzimas no comment

uskoro ce graficki cip tj gpu i cpu piti zajedno i dosta stvari ce biti integrisano na plocu...
polako videces ;)

uskoro ce graficki cip tj gpu i cpu piti zajedno i dosta stvari ce biti integrisano na plocu...
polako videces ;)

Daj boze ove graficke kartice postaju toliko velike da uskoro neces moci da imas graficku ukoliko nemas Big Tower kuciste...
E jedno pitanje kad sam se vec setio toga...cisto da ne bih otvarao novu temu samo zbog toga - Da li neko zna koliko je GTX260 duzi/veci kako god od 9800gt posto planiram da kupim prvu navedenu a trenutno imam 9800gt...kuciste mi je Termaltake M9 MidiTower pa me zanima da li cu imati problema oko ubacivanja kartice

E sad jos jedno pitanje da se nadovezem na svoje prethodno...Da li je u slucaju da uzmem maticnu koja ima 2 slota za grafiku (verovatno bih pravio neku kombinaciju ploce sa chipsetom za nove Intel Core i podrskom za 2 Geforce-a- ovo navodim zbog cinjenice da su Geforce kartice dosta duze od Ati-jevih modela) mogao sve to da upakujem u Termaltake M9 MidiTower ili nazaloS mora da se uzima vece kuciste...mislim logicno da ce maticna pasovati bez problema ali kada jednog dana budem ubacio i drugu graficku nisam siguran koliko ce tu biti prostora za disanje...

Back