pomoc oko doma

lucky1926

Početnik
Poruka
2
E ovako prvo pozz svima,drugo ako je tema vec bila molim da se prebaci na odgovarajuce mjesto i unaprijed se izvinjavam na otvaranju duple,nego da predjemo na stvar,znam da je jos rano ali ovako stoje stvari posto bi zelio studirati u Novom Sadu u predstojecoj 2012-2013god(nije da nisam zelio ni u prethodnoj nego nisam imao dovoljno informacija oko svega pa evo sad naidjoh na ovaj forum) imam par pitanja sto se tice smjestaja u domu,konkurska za dobijanje istog,cjena(znam da nije ista za sve ali odokativno)mjesecno-godisnje,cjena studiranja drzavnog fakulteta po godini i kakve ja uopste sanse imam da dobijem smjestaj sa obzirom da sam iz Banjaluke da li se ja racunam kao strani drzavljanin ili kao drzavljanin Srbije(kada sam zvao prosle god ljubazna gospodja mi je dala odgovor na ovo isto pitanje vrlo jasno:ukoliko se izjasnite po nacionalnosti Srbin(sto jesam)racunate se kao nas drzavljanin u suprotnom je obrnuto ) sad nzm ,eto ako moze pomoc znam da je rano i to sve al ***, :kpozdrav:

Kad se upišeš, onda lepo i konkurišeš za dom... naravno da ćeš pre ti dobiti, a ne ja koji imam prebivalište na teritoriji NS-a... opet i to zavisi od sto đavola, a polako dokazujemo teoriju da tu utiče i Mesec, kao i položaj strelca u devici kod nekih ljudi (pošto drugarica koja je iz jednoroditeljske porodice ima problema sa dobijanjem sobe)...
Elem, ovo je samo za prvo vreme, sutra ću ti se raspitati još detaljnije...
P.S. Dobrodošao.

Poslednja izmena od moderatora:
da ti odgovorim na ostala pitanja ako mogu....cena doma je za sada 1100din mesecno....cena fakulteta godisnje na samofinansiranju ( barem za ekonomski fakultet) je 1000e...znam da je mnogo teze dobiti mesto u domu u Novom Sadu, nego u Subotici (gde ja studiram), ali msm da su svi koji su konkurisali iz BiH dobili mesto u subotici....nadam se da sam pomogao...i dobrodosao :)

E ovako prvo pozz svima,drugo ako je tema vec bila molim da se prebaci na odgovarajuce mjesto i unaprijed se izvinjavam na otvaranju duple,nego da predjemo na stvar,znam da je jos rano ali ovako stoje stvari posto bi zelio studirati u Novom Sadu u predstojecoj 2012-2013god(nije da nisam zelio ni u prethodnoj nego nisam imao dovoljno informacija oko svega pa evo sad naidjoh na ovaj forum) imam par pitanja sto se tice smjestaja u domu,konkurska za dobijanje istog,cjena(znam da nije ista za sve ali odokativno)mjesecno-godisnje,cjena studiranja drzavnog fakulteta po godini i kakve ja uopste sanse imam da dobijem smjestaj sa obzirom da sam iz Banjaluke da li se ja racunam kao strani drzavljanin ili kao drzavljanin Srbije(kada sam zvao prosle god ljubazna gospodja mi je dala odgovor na ovo isto pitanje vrlo jasno:ukoliko se izjasnite po nacionalnosti Srbin(sto jesam)racunate se kao nas drzavljanin u suprotnom je obrnuto ) sad nzm ,eto ako moze pomoc znam da je rano i to sve al ***, :kpozdrav:

Ovako: da bi uopšte konkurisao za mesto u domu moraš biti budžetski student.
Dalje, na prvoj godini jako teško možeš dobiti smeštaj u domu, treba ti prosek tipa 5.00 ili slično zavisi od fakulteta.
To što si i RS nije problem, dosta ljudi iz RS studira u Novom Sadu i ima smeštaj u domu. Moja dva bivša cimera su iz Bijeljine.
Cena doma je između 1100 i 1500 dinara mesečno, zavisno od kategorije doma.
Privatni smeštaj je 70 - 100e mesečno zavisno kako se snađeš.
Cena studiranja na državnom fakultetu je.... pa ovo je malo komplikovano pitanje. REcimo za upis prve godine na elektrotehničkom fakultetu troškovi budu ukupno oko 15000 dinara. Prijemni,upis i tako to. Otprilike je to dovoljno na svakom fakultetu. Cene su uvek istaknute u konkursu.

To je to. Za konkretnije odgovore moraš postaviti konkretnija pitanja.

Back