pomoc oko C# (hitno)

OmlBrgd

Obećava
Poruka
65
treba mi pomoc u c# oko sasvim jednostavnog zadatka koji imam za maturski. dakle, imam da uradim jednostavan program: sa krajnje leve strane picture box (prostire se preko cele leve polovine prozora programa), desna polovina prozora podeljena je na 2 dela (gornji i donji), gore je jos jedam pic. box a dole text box. e sad... vec pri otvaranju programa treba da stoji ubacena slika u levi picture box. ta slika je mapa srbije (sa oznacenim gradovima rekama bla bla). preko svakog grada na toj slici srbije stoji po jedan mali radio button. na klik radio button-a recimo koje je na mestu beograda, u desni picture box se ubacuje slika (mapa beograda ili znamenitosti), a u text box se upisuje neki tekst (o beogradu). text box treba biti podesen samo za ispis. svaki radio button je na mestu nekog grada i za svaki radio button je postupak isti( ubaci sliku i text u pic.box i text box). slike koje treba ubaciti se nalaze na desktopu.

unapred hvala, znam da je nekima od vas smesno, ali ja sam apsolutni pocetnik u c# i bio bih zahvalan ako bi mi neko od vas rekao kako da napisem kod za ovo?

E pa to ti nije toliko tesko, ali me mrzi da kucam kod bar sada. Evo ti kratko uputstvo, a za kod ostavi mail pa ti posaljem detaljno resenje.
Prvo u dogadjau Load za formu ces vezati picture box1 (levi) za mapu, tj. navesces putanju do te slike ili ces staviti u resurse (sto je bolje resenje). Zatim ces za svaki radio button formirati petlju if. Npr. Ako je radiobutton(Beograd) = true, vezaces picture box2 za sliku beograda i textbox.text za text o beogradu. Sve radiobutton-e koje postavis daj im nazive po gradovima i uradi ovu petlju za dogadjaj click. Nadam se da ti je ovo dalo bar neku ideju, ako ne ostavi mail pa cemo resiti

Back