Pomoc oko brusenih zuba

larisa1984

Početnik
Poruka
1
Pozdrav Svima ...

Evo ovako ..brusila sam zube jer stavljam nove navlake , ova dva zuba koja mi je obrusio sve je u redu s njima ,nebole me cak ni na hladno ni na toplo niti kada diram jezikom po njima , medjutim jedinica koju mi je obrusio ,vjerojatno ju je obrusio previse posto mi viri mali dio zivca iz tog obrusenoga zuba , znaci iz vrha , posto se vidi mali kao puckic i dosta je bolan kada diram jezikom ...sada me zanima daljnji dio procesa posto sam ja trebala sutra ici da mi stavi nove zubice ,a vjerujem da mi tako niposot nesmije staviti jer mi komadic zivca viri van ..a ako mi izvadi zivac van taj zub mi nemoze biti nosac , dali neko ima slicnih iskustava ili neko zna sta bi mi on mogao sutra raditi ..... htijela bi biti upucena do sutra sta mi smije raditi a sta ne .....Hvala svima na pomoci

Људи који стављају порцеланце ,,од беса" и заслужују бол... а потом и вађење зуба које су зарад морбидних трендова инсталирали.

i koji jedu jaku hranu za koju njihova vilica nije programirana. Isto, nemaju sta da se zale, ako se pak zale pa nek se zale, pri svakoj trecoj poseti po jedan zub ostaje kod cika zube. Lol.

i koji jedu jaku hranu za koju njihova vilica nije programirana. Isto, nemaju sta da se zale, ako se pak zale pa nek se zale, pri svakoj trecoj poseti po jedan zub ostaje kod cika zube. Lol.
Па да, кад жваћеш корење, зато веганци имају вилицу типа:Трч, трч па велики одмор.
Треба да узимаш пресно млеко да калцификујеш зубе и кости, иначе си ебо чворка отиће ти зубиЧи а остеопрозу си већ навукао.

Па да, кад жваћеш корење

Korenje se renda, duduče
slika-Ren-teglice-350g-224_90_90_crop3

Korenje se renda, duduče
slika-Ren-teglice-350g-224_90_90_crop3
Веганци не једу рен.
Његов оштар укус је смртоносан за веганска флуидна тела која се распадају од адхезије узроковане тешким авитаминозама и недостатком есенцијалних аминокиселина.
Веганци имају тако слабо усађене зубе у вилицу да испадају и током конзумације бланширане мркве.
По признању самих веганаца услед анафилактичког шока умиру не само ако несрећним случајем удахну длаку, или паперје кућних љубимаца већ се изврну и од кашичице меда јер имају фобију од пчела!

Vegani jedu ren, cveklu, rotkvu, rotkvice.

Ne glodju meso sa kostiju jer znaju da vilica coveka
nije prilagodjena kostima i mesu, vec biljnoj hrani. Iz
tog razloga ne ostavljaju svoje zube u zubarskoj ordinaciji :)

image_2_2186.jpg
slika_o_zubima.jpg
Шећер, слаткиши, зашећерена пића... кваре зубе.
Пресно млеко удара арматуру костима и зубима, а шункица својом конзистнцијом масира десни и урнише парадентозу.
Везе ти немаш .
Краве и овце које имају преко 50М дуга црева су травождери, а не ми са 7-8 метара.
Тебе је веганска секта заврбовала и испрала мозак, али то се лечи.

Шећер, слаткиши, зашећерена пића... кваре зубе

Tacno je da seceri kvare zube ali postoje ljudi koji vode racuna o higijeni usta
smileys-tooth-brushing-100768.gif
izbegavaju secere, pica... a sta se desava? Desava se to da ostavljaju svoje zube kod cika zube jer glodju meso. Ne samo sto ostavljaju, nego idu na brusenja, preglede, stavljanje betona unutra i sta sve ne... svakih sest meseci.

Sa druge strane, oni koji se hrane laganom hranom biljnog porekla tih problema nemaju
t15308.gif

Kapiras? Ako ne kapiras pojasnicu ti jos malo o razlici ishrane keljom nasuprot zvakanja zilavog mesa.

Tacno je da seceri kvare zube ali postoje ljudi koji vode racuna o higijeni usta
smileys-tooth-brushing-100768.gif
izbegavaju secere, pica... a sta se desava? Desava se to da ostavljaju svoje zube kod cika zube jer glodju meso. Ne samo sto ostavljaju, nego idu na brusenja, preglede, stavljanje betona unutra i sta sve ne... svakih sest meseci.

Sa druge strane, oni koji se hrane laganom hranom biljnog porekla tih problema nemaju
t15308.gif

Kapiras? Ako ne kapiras pojasnicu ti jos malo o razlici ishrane keljom nasuprot zvakanja zilavog mesa.
Уствари не.
Лагана храна не масира десни и зуби пропадну од парадентозе.
Шунка се суши годину до две, зависи од величине и климе и треба уложити и те какав напор да се сажваће, много другачије него кад пасеш траву, жвакнеш два, три пута и готово.
А за чврстоћу самих зуба пресно млеко.
Протеини у млеку који се нису разградили кувањем омогућују потпуноусвајање калцијума и фосфора.

Imam ja pitanje,zasto mi smetaju seceri u vocu a imam pocetak paradentopatije,a bas treba da jedem voce?
Не ти треба да једеш храну чврсте конзистенције која захтева дуготрајно жбакање.
Интегрални хлеб без квасца(он може да послужи и као хладно оружје!:hahaha:), пресне поврћке као мркву, купус салату од пресног рибаног купуса, затим укисељени рибанац са пресним љуштеним сунцокретом, језграсто воће као орахе, бадеме, лешнике, пресне кикирикије(кикирики је индустријска биљка, али свеједно...), шунку, али праву, праве пршуте...
Све оно што захтева дуготрајно жвакање.
И потпуно избегавање колача, газираних пића, чоколада....
Хигијена зуба и наравно конац је краљ.

Korisnije je gledati Kasandru nego citati tvoje postove.

Kazes sunka da bi masirala? Pa jedete sunku koja vam masira desni a ispadaju zubi. Hm :think

Decak, ako nisi cuo postoje i orasasti plodovi, tako da ako se i prihvati teza da treba nesto jace radi masiranja to mogu biti orasi. A prihvatiti se ne moze zbog recenice iznad napisane.

Korisnije je gledati Kasandru nego citati tvoje postove.

Kazes sunka da bi masirala? Pa jedete sunku koja vam masira desni a ispadaju zubi. Hm :think

Decak, ako nisi cuo postoje i orasasti plodovi, tako da ako se i prihvati teza da treba nesto jace radi masiranja to mogu biti orasi. A prihvatiti se ne moze zbog recenice iznad napisane.
Не испадају зуби због шунке веђ због шећера, а језграсто воће(не орашасте плодове, већ језграсто воће, капиш, а?) сам ја поменуо, немој да плагираш моје постове!

Не ти треба да једеш храну чврсте конзистенције која захтева дуготрајно жбакање.
Интегрални хлеб без квасца(он може да послужи и као хладно оружје!:hahaha:), пресне поврћке као мркву, купус салату од пресног рибаног купуса, затим укисељени рибанац са пресним љуштеним сунцокретом, језграсто воће као орахе, бадеме, лешнике, пресне кикирикије(кикирики је индустријска биљка, али свеједно...), шунку, али праву, праве пршуте...
Све оно што захтева дуготрајно жвакање.
И потпуно избегавање колача, газираних пића, чоколада....
Хигијена зуба и наравно конац је краљ.
Nisam pitala sta treba da jedem,ili odgovori ako znas sta sam pitala ili cuti.

Back