POMOC MOLIM VAS

Skofild95

Zainteresovan član
Poruka
178
ovako stavio sam novi cooler master hyper 212 plus imam procesor phenom II 565 i maticnu msi 870-c45 i sada desava mi se da baguje kada udjem u bios ili na primer kada se ukljucuje ili kada pise ono welcom da izadje blue scrin i da pocne odbrojavanje!da li neko zna sta mu se desava...napomena baguje i kada je dual i kada quad,ram sam menjao isto se desava....

ovako stavio sam novi cooler master hyper 212 plus imam procesor phenom II 565 i maticnu msi 870-c45 i sada desava mi se da baguje kada udjem u bios ili na primer kada se ukljucuje ili kada pise ono welcom da izadje blue scrin i da pocne odbrojavanje!da li neko zna sta mu se desava...napomena baguje i kada je dual i kada quad,ram sam menjao isto se desava....

da nisi loše ubo ventilator?

vratio sam na default i sad radi kao normalno kao!!!stani kada ga overklokujem i otvorim jos i ona dva jezgra koliko da mu povecam voltazu da bi ga overklokovo na 4 ghz...ili ovako koliko mogu ovaj quad da overklokujem sa voltazom sa cooler masteremo hyper 212 plus????jos uvek ucim godine su jos predamnom

e bio sam poveco voltazu ali ne dovoljno... :D sada sam je poveco na 1.4 i lako ga overklokovo na 4 ghz radi bez problema...imam jos jedan mali problem.kada pokrenem program hw monitor u windowsu ne pokazuje mi temperaturu ni jednog jezgra (u pitanju su sva cetri) a kada udjem u bios pokazujemi oko 33 stepena na stend baju..pred postavljam da su otisli senzori za temperaturu ali nisam siguran....

das detetu da se igra sa klokovanjem,sednes pa places,upropastices kompjuter decko,ako mama i tata mogu da ti kupe drugi navali onda
iz napisanog vidi se da nemas pojma sta radis ili barem mislis da znas,ne mozes proizvoljno dizati napon,prvo se raspitas do koliko su isli sa tim procesorom i temperaturama,pa kad povecas za odredjen procenat prospustis ga kroz stress test na par sati,ti ovako ubodes neke vrednosti pa se nadas da si potrefio i da ce da radi

sa razlogom se zaklucavaju jezgra,prvi je jer padne potraznja za quadro core procesorima pa od njih "naprave" triple core,ili je neki od jezgara ostecen pa da ne bi bacili ceo procesor zakljucaju falicno jezgro,a ti ga npr. otkljucas i dobijes nestabilan sistem plus ga i klokujes
jos nisam cuo da je neko otkljucavao sa dual na quadro :eek:

bilo je slucajeva koje sam citao bas ovde na krstarici...pa gledaj na njegovom kloku 3.4 sa otvorenim svim jezgrima nema bagova i preveliko podizanje temperature sto je nesto osnovno kod tih procesora koliko sam mogao da procitam... cak je i na box kuleru lepo radio sa x4 na njegovom kloku...ja sam uzeo jaci kuler da bi ga klokovo ali me interesuje kako da uskladim klok i voltazu...da li mozes da mi pomognes ili ne?????

moja ploca sama dize voltazu sa povecanjem frekvencije magistrale,nerado ovo kazem al tako je,precesljaj malo gugl ukucaj model procesora i overclock,vidi za koju frekvenciju je ko stavljao koju voltazu pa isprati to,mozda budes morao da podignes za koji mV i memoriji napon,ako se njena brzina bude povecavala sa magistlom zahtevace i napajanje

Back