Pomoć majstori

servis baterija

Početnik
Poruka
35
po niku predpostavljate čime se bavim pa shodno tome imam i mali problem jer je mlada firma i uvek je u početku teško.
Naime treba mi zaista prost ali PROST program koji mi pruža sledeće informacije.
1. ime proizvodjača-kad kliknem na nekog sa liste treba da mi pokaže,
2.oznaku laptopa-kad kliknem na neku treba da mi pokaže određenu,
3 oznaka baterije-kad kliknem na neku treba da mi pokaže određenu šemu slika.

e sad za moge je to smešno i verovatno će neki da se pokidaju od smeha (što je ok), ali verujte mi da i meni kad dođu i donesu bateriju za lap top sa pitanjem da im dopunim bateriju jer je njihov laptop slab pa im je preporučio x znalac tih stvari da se to tako radi onda shvatam da je i ovo smešno.
ali kad ne znaš onda pitaj onog ko zna ..

poz gg

Možeš to da napraviš u ..Excel-u....

Tri vertikalne kolone u tabeli....prva vertikala - Proizvođač....druga - Oznaku laptopa...treća - Oznaka baterije....

Unos podataka - PO HORIZONTALI...;)

Kada ..TRAŽIŠ...EDIT - FIND ili...samo FIND ako je prisutan u baru....otkucaš samo jedan podatak ...i nađeš..OSTALE ;)

Preporučujem ti da umesto Oznaku laptopa i Oznaka baterije...koristiš Serial Number ( No )...TO JE LIČNA KARTA SVAKE KOMPONENTE..:ok:..;)

IMA JOŠ MOGUĆNOSTI..:D..na primer ...KORIŠĆENJE FILTERA PODATAKA..:ok:.

Poslednja izmena:
Mislim da je najprakticnije to odraditi u Access-u ,nekoliko tabela,povezu se,napravis relacije,koji upit,graficki interfejs i to bi bilo to

A ako nemate znanja za to,postoji i druga mogucnost,folderi sa markama laptopova,u svakom od njih folder sa modelom,a u folderu modela slike i oznake baterija,u par klikova koristeci windows explorer nadje se sta se trazi,ali naravno ne postoji nikakva mogucnost tipa da se ukuca oznaka baterije pa da izadje na kojim sve laptopovima ona odgovara,zato se to radi u access-u preko query-ja

Back