Pomoc kod formule

tibordan

Početnik
Poruka
20
slike.php
[/url][/IMG]

Pozdrav ,
Zamolio bih da ako bi neko hteo da podeli sa mnom formulu /resenje/ za ovaj moj problem :
*D20*/crveni - bi trebalo da se nalazi broj koji je manji od D10 /jer je zbir D18 manji od zadatog D10/ , ili ako je isti kao D10 onda je 0 .
*D21*/zeleni- bi trebalo da se nalazi broj koji je veci od D10 / jer je zbir D18 veci od zadatog D10/ ili ako je isto kao D10 onda je 0.
ja bih ostale mesece vec prekopirao formule , ako neko zna resenje ./ ja ne :dash:/
unapred hvala na pomoci :bye:

Је ли теби треба баш формула или conditional formating -условно обликовање?
Formula 1.jpg

а на дну сам оцртао за ЈОШ ПРАВИЛА. И пробао са неком табелицом, да рецимо офарба у зелено све изнад просека (он сам нађе просек), па црвеним све испод просека
Имаш и друге критеријуме...Веће од неког броја, или мање...
Formula 2.jpg

Prilozi

• Formula 1.jpg
    Formula 1.jpg
    99,6 KB · Pregleda: 2
  • Formula 2.jpg
    Formula 2.jpg
    92 KB · Pregleda: 0
  • Formula 2.jpg
    Formula 2.jpg
    134,7 KB · Pregleda: 2
Poslednja izmena:
Седмица. Имаш и на 2003 condtional formating, можда није баш прегледно као овде, али мора да постоји и тамо. (Иначе, сва усавашавања Офиса су само додавање сличица да би се олакшало онима који немају искуства и не знају енглески. Па су тако на мени Ворда набацали палету стилова, која заузима простор а треба само онима који раде књигу или публикацију, да им аутоматски прави САДРЖАЈ. )
Пре 8 година сам радио у фирми где сам имао 28.000 ставки у Екселу, и била је наравно тројка, био сам се уходао, знао да упоређујем забеле, да ми одмах покаже ставке којих има у једној а нема у другој, итд...
А од како имам седмицу не радим у Екселу ништа, Тако да нисам нешто много упућен, али је сада све лакше наћи.
Значи, потражи на менију...

Poslednja izmena:
Javljam se opet jer mi ne ide /i engleski jezik i ostalo/
ima sve to u 2003 , sto ste pisali ali ne mogu dobiti ono sto mi treba ,
ovo bi mi trebalo a ne znam ukomponovati formule
*D20*/crveni - bi trebalo da se nalazi broj koji je manji od D10 /jer je zbir D18 manji od zadatog D10/ , ili ako je isti kao D10 onda je 0 .
*D21*/zeleni- bi trebalo da se nalazi broj koji je veci od D10 / jer je zbir D18 veci od zadatog D10/ ili ako je isto kao D10 onda je 0.

Ako sam razumeo tebi ne treba automatsko boljenje (Conditional Formating) nego jednostavna formula za obračun?

Moglo bi u B20:
Kod:
=IF(B18<B10;B10-B18;0)

Odnoslo u B21:
Kod:
=IF(B18>B10;B18-B10;0)

Pa to kopiraj za ostale kolone.

Back