Ti, i svi koji tražite na ovaj način pomoć ovde, zasigurno nećete dobiti instant rješenja kojima se nadate, npr. za tebe bi bilo po svoj logici da ti neko napiše kao odgovor, "nemoj da lažeš", i riješen problem.
Ne ide tako. Iz razloga jer su problemi u našim životima organizovani hijerarhijski, kao recimo drvo, sa korijenom, stablom, većim granama, srednjim, manjim, grančicama itd. Zbog tolike komplikovanosti i potrebe za rješenjem, i naravno zbog prilike da se ujedno pomogne i naplati, postoji struka i škola iz te oblasti, postoje psihijatri i psihoanaliza. Tako da, instant "my friend", "njet". Princip je sledeći, kada odsječeš granu, izraste nova, kada izvadiš korijen, kraj.
Dakle, tvoj pravi problem (korijen) ovde niko ne zna.
Sudeći prema ovome što si napisao, mogu da detektujem veću granu koja prethodi ovoj, a to je nedostatak hrabrosti. A odakle dolazi nedostatak hrabrosti i zašto? E to ti niko ne može sada ogdovoriti. Ili ćeš potražiti stručnu pomoć, kod stručne osobe, ili ćeš da pokušaš sam da uradiš psihoanalizu samog sebe i svog života, što nije nimalo lagana stvar da se razumijemo.
Tehnikom gledanja u retrovizor, sa pitanjima "zašto", postoji mogućnost dolska do korijena problema, prilikom toga moraš biti 100% iskren prema sebi, jer ljudi često zbog egoizma lažu sami sebe i ne žele da vide negativno u vezi sebe. Ako dodješ do korijena problema, dobro je, ali to je samo detekcija, tada kreće najteži deo, a to je eliminisanje. Eliminisanje uključuje sve i svašta, mnogo discipline, taktike, strategije i akcije, sve u sprezi i sinergiji mora da funkcioniše. E sad se zapitaj, ako nisi sposoban da odrežeš ovu granu, kako ćeš iščupati korijen? Zato ti kažem prethodno, postoji struka za ovo, vjerujem da je najbolje obratiti se iskusnom psihijatru, koji će ti preciznije napraviti taktiku i plan kako da riješiš problem, ali zapamti, u svakom slučaju ga ti moraš riješiti i suočiti se s tim.
Ova tehnika koju sam napomenuo je relativno prosta, a pričitao sam je knjizi "Kaizen", literatura vezana za menadzment, može se primjeniti i na psihologiju, konkretan primjer
ovde.