POMOC.HITNOOO!!!

ivanag21

Obećava
Poruka
97
Jel moze neko da mi kaze kako da uradim neke stvarcice.Znam da su proste,al ja ih ne znam:mrgreen:
Znak pitanja u zagradi znaci da to ne znam da uradim.Evo zadatka:
ZADATAK 1 - Windows

1. Napravite folder IMEIPREZIME na C: disku. Kreirajte strukturu foldera kao na slici .
IMEIPREZIME
NOVIBEOGRAD
VOZDOVAC
SAOBRACAJNI
FON
VEZBE

2. Kreirajte u root-u vaseg foldera folder sa imenom PRETRAGA (?). Pronadjite na disku C: sve fajlove sa ekstenzijom BAT (?). Kopirajte pronadjene fajlove u folder PRETRAGA . Kopirajte sortcut My Computer (?) u folder PRETRAGA.

3. U folderu FON kopirajte folder ISPIT (odakle da ga kopiram??). U ovom folderu napravite fajl MODIFIKACIJA.DOC , u koji cete upisati datum poslednje promene (?) najmanjeg fajla pronadjenog na disku C: sa ekstenzijom BAT (?). Ne dozvolite dalje promene na napravljenom fajlu (?).

4. U folderu VOZDOVAC kreirajte tekstualni fajl ODGOVORI u koji cete upisati odgovore na sledeca pitanja: Kako se menja valuta (?)? Kako se podesava pozadina desktop-a ? Kako se ponistava i kako vraca poslednja promena (?)? Na koje sve nacine mozete zadati naredbu za stampanje ? Na koje sve nacine mozete dodati sliku u tekst (?)?
Hvala unapred!
 
2. Prvo ne znam na sta misli. Drugi deo otvoris search i u polje za pretragu kucas "*.bat" bez navodnika.

3. Ako ne znas gde je koristi pretragu. Wordov dokument mozes otvoriti word i sacuvati ga pod tim imenom tu ili preko desnog klika. Ako misli na najmanji fajl po velicini najmanji je valjda onaj od 1KB. Promene mozes spreciti passwordom sigurniji nacin ili desnim klikom pa na fajl i izaberes read only.

4. Undo. Insert pic. Drag&drop...
 

Back
Top