Pomoć, hitno, ujed psa

ne ni trebalo koliko znam, tetanus je najvazniji...skupi sve sto imas a dobio si fotografije i izvestaj o ujedu i odmah idi i trazi odstetu od grada nisa i kazi im ako ne prihvate osnovan zahtev angazovaces privatnog advokata a dobijas sigurno bilo da je vlasnicki pas ili ili lutalica... razlika u odsteti je 1:5 sko imas advokata i on ce ti brze resiti..ako neces cekaces dve godine.
Обавезно адвоката. Једног познаника у ПА је угризао "градски" пас. Добио је одштету. Адвокат га је заступао.

Kako je došlo do ujeda?
Šta je tačno uradio da isprovocira psa?
Dobro pitanje i direktno vezano za davanje vakcine protiv besnila, jer je za pse koji imaju besnilo karakteristicno to da ujedaju bez razloga, pa se tako i doslo do toga da se vakcina daje odmah, jer dok se utvrdi da li je pas oboleo ili ne, vec je kasno. Nekada nije bilo bi moguce pronaci upravo tog psa.

Medjutim, verovatnoca da pas stvarno ima besnilo je minimalna.

Dobro pitanje i direktno vezano za davanje vakcine protiv besnila, jer je za pse koji imaju besnilo karakteristicno to da ujedaju bez razloga, pa se tako i doslo do toga da se vakcina daje odmah, jer dok se utvrdi da li je pas oboleo ili ne, vec je kasno. Nekada nije bilo bi moguce pronaci upravo tog psa.

Medjutim, verovatnoca da pas stvarno ima besnilo je minimalna.
  • Besnilo kod pasa u Srbiji je praktično iskorenjeno još ranije (tzv. „urbano besnilo“ eliminisano je 1980. godine).
  • U novije vreme nema registrovanih slučajeva kod pasa, jer su vakcinacija i kontrola veoma stroge.

To ide u talasima, besnilo dolazi iz divljine i nema pravila! Uvek budite oprezni kada vam divlja životinja prilazi! To nije normalno ponašanje lisica i ostalih šumskih predatora!

Pas je prvi na meti tih divljih životinja! Zato je bitno da se i lutalice vakcinišu.

Da li je neko možda imao takvo iskustvo?
mene ujeo moj pas, nemacki ovcar, .....prolazili neki ljudi ulicom, on se razbesneo , bio na lancu i lajao na njih, ja priso da ga smirim i ondak me lapio za desnu ruku. Dva ocnjaka zario u ruku, pored vene, hvala bogu, .......za sta vremena bio sam u ambulanti, primio serum, doktori dosli kuci da pregledaju psa, pas potpuno zdrav, ..........i danas nosim taj oziljak. Pas je poziveo jos dugo godina a ondak sam ga jednog dana odveo u jedno daleko selo, nekom seljaku, ..........nisam zeleo da znam kada ce i kako umreti.
dogadja se eto, ujed i od sopstvenog psa.

Problem je što danas ne može da primi vakcinu protiv besnila jer Institut za javno zdravlje radi samo do 14h valjda i nije stigao, pa će je primiti tek sutra ujutru. Zanima me da li je već kasno za vakcinu, jer do sutra će biti tj proći će nekih 36 sati.
Preplašeni smo.
Морао је да стигне то је приоритет а ваљда неће бити ништа

Па није против беснила сигурно
Naravno da se vakciniše

1000018485.jpg

Pseta nisu besna, a narod je poludeo.
Neka jesu, lud gazda, lud pas.

A neka i deca su, guraju prste gde je lud gazda ili lud pas sa ludim gazdom.
Iako to lud, ili lud pas, ili lud gazda je veoma diskutabilno i debatibilno....

joksi, ko je dosao psu na zub?

Nista strasno, proci ce, zarasce, i nece ni pas a ni ti zaboraviti. Ti mu oprosti. On te nece dirati ako ti njega ne diras opet.
A ako povredis psa, gazda ce tebe da prenese, sta je danas popularno, mesec ili mars?

Ćao svima, želim da pitam za savet jer smo u strepnji.

Moj brat je sinoć oko 20h u Nišu ujeden od lutalice. Na ruci je ujeden.
Rana je malo dublja, vidljivo ujedeno i krvava bila.
Odmah je bio u klinickom tamo su isprali prepisali terapiju i danas je primio tetanus. Dali su mu danas uput za instutut za javno zdravlje za epidemiologa.
Problem je što danas ne može da primi vakcinu protiv besnila jer Institut za javno zdravlje radi samo do 14h valjda i nije stigao, pa će je primiti tek sutra ujutru. Zanima me da li je već kasno za vakcinu, jer do sutra će biti tj proći će nekih 36 sati.
Preplašeni smo..
ajde sada lice i vas dvoje, ujedenog i ti koji kao brines... nemoj lazno, to se odmah vidi, ili oseti kao dobar pas....

Sto je isao na teritorija psa lutalice? Pas mu sam dosao? Ili se sam oslobodio od ludog gazde, i ludog lanca?

Razgovor leci sve sumnje ili nedoumice. Ukoliko imate pamet pa ne gurate ruku psu u usta...

Ne znaju da li je pas prosao program u Zoohigijeni i da li je vakcinisan, pa se tim uputima sad nesto ogradjuju.Do sad na epidemiologa za ujed nisu upucivali.Ako je ulicni velika je verovatnoca da jeste vakcinisan i kastriran.To su zvanicno psi u vlasnistvu grada.

Ili je sveze izbacen vlasnicki.

A bas me interesuje kako je iko ko se javio na telefon smeo da pomene uspavljivanje psa kako je neko iznad napisao...
Pored toliko propusta i nepravilnosti u gradskom prihvatilistu sad jos sugerisu da ih građani hvataju a oni da uspavljuju.Umesto da sklone, da psi prodju program i vrate na lokaciju ili rade na socijalizaciji za sta se odvaja novac iz budzeta.

ajde sada lice i vas dvoje, ujedenog i ti koji kao brines... nemoj lazno, to se odmah vidi, ili oseti kao dobar pas....

Sto je isao na teritorija psa lutalice? Pas mu sam dosao? Ili se sam oslobodio od ludog gazde, i ludog lanca?

Razgovor leci sve sumnje ili nedoumice. Ukoliko imate pamet pa ne gurate ruku psu

Razgovor leci sve sumnje ili nedoumice. Ukoliko imate pamet pa ne gurate ruku psu u usta...
Kako možete tako da pričate ?prišli su mu na parkingu dva psa, kada je izlazio iz auta,i jedan ga dohvatio i ujeo za ruku
Pre par dana u Nišu je čopor pasa napao devojku , a drugo dete je auto udarilo dok je bežalo..

Back