pomoc drzave za razvoj malih i srednjih preduzeca

Da li ima nekog da mu je drzava pomogla u razvoju privatnog posla?
Zanima me koliko ljudi ima iskustva sa bilo kojom pomoci?
Ja ne znam nikoga!!!

НАРАВНО ДА НЕМА! И ја не знам никога! Али има оних који су на листи "примаоца разних донација" - а то су њихови, тј. чланови ДС и Г17.............

НАРАВНО ДА НЕМА! И ја не знам никога! Али има оних који су на листи "примаоца разних донација" - а то су њихови, тј. чланови ДС и Г17.............

Kad si već zinuo na te donacije - pa promeni stranku majku mu.
Budi malo fleksibilan. Kada prodje njihovo, ti se lepo vrati u matičnu stranku i sve će ti biti oprošteno.

Da li ima nekog da mu je drzava pomogla u razvoju privatnog posla?
Zanima me koliko ljudi ima iskustva sa bilo kojom pomoci?
Ja ne znam nikoga!!!

ja sam konkurisao u fond za razvoj republike srbije i u toku je registracija firme.
kada to bude gotovo dobijam pib, i sa tim idem dalje.
mogucnost je da dobijem 1. 300 000 dinara na racun sa kojeg cu kupovati masine, opremati objekat itd.
moj ortak, od koga sam to i video je skoro zavrsio komoru za farbanje automobila, ali je on dobio 1.000 000 dinara,
ima par slucajeva koji su bukvalno spiskali novac, ali o njima necu sad.

Imao sam negde taj prospekt tog fonda. Cini mi se da su kamate oko 5 odsto, ali ono sto je mene zapanjilo je stavljanje devizne klauzule na te kredite. Toliki bezobrazluk stvarno nisam ocekivao.
Inace ajde recimo da neko uzme kredit od 10.000 evra na pet godina. Na kamatu od pet odsto prosecna rata ce mu biti oko 190 evra. Naravno podrazumeva se da to preduzece placa poreze i doprinose u tom periodu. To za obicnog pausalca se krece od 150 do 250 evra, da ne pricamo ako eventualno ima i jos nekog zaposlenog. Da ne pricamo i ako se desi brodolom sa kursom koji je izvestan. Dakle oko 400 evra minimalnih obaveza mesecno za obicnog pausalca, dakle jedna prosecna plata u Srbiji.
Naravno opet ista prica da vecinom kredite uzimaju oni koji nece da se bave proizvodnjom nego samo uslugama i uslugama. ne moze to tako i mora da pukne.
Krediti trebaju da budu beskamatni i da se iskljucivo finansiraju oni koji su spremni da otvore pogone za proizvodnju ili slicno. Smanjenje poreza i poreske olaksice, i ukidanje zateznih kamata.

Back