Pomoć - DRIVERI

• Začetnik teme Začetnik teme ocean
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e stvarno ne znam da li je ovoj temi mesto ovde, ali treba mi pomoc hitno...
zeznula sam kevin komp kad sam reinstalirala windows, tj. drajver za graficku mi se deinstalirao, izbrisao , kakogod.
A disk sa istim sam izgubila, neka slaba graficka, ali ne treba ovom kompu bolja...
Sad ne znam kako da vidim koji je model graficke, da bih mogla da skinem drajver sa neta....

Can u help me???:(

Ebem mu miša, kako ti ne prepoznaje grafičku?! :think:
...
Dobro probaj ovako, idi na START > Run > pa ukucaj dxdiag > sačekaj da učita podatke pa otvori 3-ću karticu Display, tu bi TREBALO da ti ispiše podatke o grafičkoj.

A da probas http://downloads.guru3d.com/ imas grafickih drivera ovdje na sve strane samo upisi ime od svoje pod search i skini si driver.

Za vise informacija o svojoj grafickoj kartici ides na My computer desni klik->properties->hardware->device manager pod Display adapters bi ti trbalo pisat ime graficke...

da zna ime nebi joj ni trebali drajvi,a za properitis vazi samo ako win prepozna hardver pa instalira drajvere

EVEREST ili PC WIZARD 2007

Da li neko moze da mi kaze gde mogu da skinem driver za zvucnu karticu koja je integrisana na plocu. Kartica je VIA AC'97 Audio(wave). Driver koji mi treba i sa kojim je radila pre instalacije novog OS je - Viaudios.sys version 6.14.0001.3870(eng).
Unapred hvala

Da li neko moze da mi kaze gde mogu da skinem driver za zvucnu karticu koja je integrisana na plocu. Kartica je VIA AC'97 Audio(wave). Driver koji mi treba i sa kojim je radila pre instalacije novog OS je - Viaudios.sys version 6.14.0001.3870(eng).
Unapred hvala
Taj drajver imaš i na CD-u koji si dobio uz matičnu ploču, tako i da odatle možeš da ga skineš.
A inače matična ploča je...?

I tako ja u zanosu sreće što sam naizgled smrvljen operativni sistem izgleda uspela da očistim, ako ne potpuno ono "poprilično"... diveći se činjenici da su svi čudnovati simptomi odjednom nestali i da ON funkcioniše skoro normalno :eek: setim se da mi je i hard disk nepotrebno napunjen nekim retardiranim programima, toolbar alatkama i da ne nabrajam, odem u kontrol panel i onako veselo inteligentna, kakva jesam, obrišem izgleda i drajvere za zvučnu.

Pošto sam mag za hardver i softver ali samo onako simultano, na ovoj temi otkrih da bi mili zvuk mogao da mi se vrati ako zabodem disk od matične, jer iako izuzetno opremljena raznim sposobnostima iz domena elektronike i programiranja, ipak ne znam da li je grafička unutra integrisana ili treba da brinem o njoj nešto posebno..... i eto, našao Windows nešto i popunio neke rupe, al' eto ovo osta i ne znam šta da radim, a i dalje sedim u tišini.

aaaaaaaaajx2.jpg

LM, da ne *****m više, kad ubacim disk od matične on nađe nešto i kao instalira, onda traži restart, ali problem nije rešen. Neki predlog???

Sad idem da nahvalim onog lika što mi je ostavio linkove za ove AV programe..... :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back