Pomoć! Brat mi ide na takmičenje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poruka
4.031
Daklem rade u Pakalu,a ja znam samo nešto osnovno tako da su ti zadaci za mene španska sela,pa ako bi mogao neko da odradi jedan primer što je dobio,evo ovako:

Kineski car Ciu Ši je razvijao svoje carstvo i svako selo je bilo u obavezi da mu u toku godine pošalje loptu od ćilibarda određenog poluprečnika.On je lopte slagao na pod u jednoj od svojih odaja,tako da čine trougao jednakih stranica.Kada bi osvajao sela ili osnivao nova uvek je vodio računa o broju i o tome da kada te godine dobije po loptu od svih sela može da ih doda na svaku stranicu po jedan red i da opet dobije trougao jednakih stranica.Napisati program u kome se zadaje trenutan broj lopti N na jednoj stranici trougla,a koji izračunava koliko sela ukupno car mora da ima te godine da bi dopunio svoj trougao do novog trougla.
Primer. Ulaz: N=4

Inače radi se u paskalu i potrebno mi je do 30. septembra.Hvala puno unapred.
 
Kakav glup zadatak. :lol: Kako mrzim te zadatke sa takmicenja, ne zato sto su teski za resit, no zato sto postavka ume da bude toliko retardirana da vise vremena provedem citajuci postavku nego sto provedem pisajuci program.

Pet puta procitao i opet ne razumem sta je ulaz a sta treba da bude izlaz.

"Lopte odredjenog poluprecnika" - jesu istog? Zasto ne kazu "istog" poluprecnika, majke im mutave
O cemu je vodio racuna car?
N je broj lopta na jednoj stranici trougla? Koji novi trougao?

Za'ebi me.
 
ne fali nista perici jovici i dragancetu nego je problem sto je vecina ljudi u komisiji programeri koji su pismeni jedino u programskim jezicima. zato i ovakva postavka zadatka.

meni i dalje nije jasno

- da li su sve lopte iste velicine
- da li svake godine treba da doda lopte svuda oko trougla, ili moze samo na jednu ili dve stranice (na oba nacina se dobija nov trougao)

zadatak je vise nego imbecilno postavljen.


mada je problematika iza njega prosta - treba napraviti funkciju preslikavanja broja g (godina) u broj n (obim ili sta vec)
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top