Pomirili se Dodik i Lagumdžija

bh_citadela

Buduća legenda
Banovan
Poruka
38.209
"POMIRILI SE DODIK I LAGUMDŽIJA
04.12.2010.
lagumdzija-dodik.jpg


Predsjednici Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Zlatko Lagumdžija i Milorad Dodik naznačili su u subotu kako su ove dvije stranke sve bliže uspostavi suradnje koja bi dovela i do formiranja nove vlasti u BiH na temelju rezultata izbora održanih 3. listopada.


- Ja sam danas veći optimist da ćemo napraviti neki dogovor nego što sam to bio prije petnaest ili mjesec dana, izjavio je Lagumdžija nakon dvosatnih razgovora članova vodstva dviju stranaka vođenih u središnjici SDP-a u Sarajevu nakon koji su do jučer posvađani stranački lideri nastupili izrazito pomirljivo naglašavajući spremnost za suradnjom.

Lagumdžija je, prenosi Hina, istaknuo kako je tijekom ovih razgovora bila vidljiva želja s obje strane da se pokuša doći do rješenja za bar neka od otvorenih pitanja koja opterećuju BiH.

Pri tom je spomenuo i spremnost za priključivanje BiH regionalnim inicijativama kakve predvode hrvatski predsjednik Ivo Josipović i srbijanski predsjednik Boris Tadić, posebice u cilju borbe protiv organiziranog kriminala i procesuiranja počinitelja ratnih zločina.

Predsjednik SDP-a je konstatirao kako su njegova stranka i Dodikov SNSD „dvije pobjedničke stranke koje imaju odgovornost za uspostavu nove vlasti" te je izrazio očekivanje kako bi do 22. prosinca za kada je zakazano zasjedanje Zastupničkog doma Parlamenta BiH moglo doći do dogovora o novom parlamentarnom rukovodstvu što bi onda stvorilo i uvjete da Predsjedništvo BiH imenuje mandatara za sastav novog Vijeća ministara.

- Do tada bi se, rekao je Lagumdžija, riješilo i pitanje uspostave nove vlasti na razini Federacije BiH.

Milorad Dodik je kazao kako će SDP i SNSD sljedećih dana usuglasiti pitanja za koja je moguće naći brzo rješenje poput donošenja zakona o popisu stanovništva, promjenama ustava i izbornog zakona kojima bi se eliminirala diskriminacija pripadnika nacionalnih manjina, statusa Brčkog."
http://www.bhmagazin.com/bih/4667-pomirili-se-dodik-i-lagumdija.html
Izgleda , Dodik se pomirio sa Lagumdžijom , ono u smislu kao kad se kaže - pomirio se sa sudbinom.
 

Back
Top