Pomirenje između naroda bivše SFRJ, da li je moguće?

Nije okupirao deo Srbije i na tome mogu da zahvale Brozu koji im je dao drzavu u granicama koje inikada pre nisu imali.To je kao da je Srbija u SFRJ obuhvatala recimo BiH a da se pri raspadu protivljenje Muslimana da ostanu u republichkim granicama dozivelo kao separatizam.Ista stvar.SFRJ granice su pravili anti srpske komunjare.I one nikada nisu bile istorijske ili bilo kakve drzavne granice,a kao takve su priznate.

Nije okupirao deo Srbije i na tome mogu da zahvale Brozu koji im je dao drzavu u granicama koje inikada pre nisu imali.To je kao da je Srbija u SFRJ obuhvatala recimo BiH a da se pri raspadu protivljenje Muslimana da ostanu u republichkim granicama dozivelo kao separatizam.Ista stvar.SFRJ granice su pravili anti srpske komunjare.I one nikada nisu bile istorijske ili bilo kakve drzavne granice,a kao takve su priznate.

To je druga i duga priča.
Po toj logici, trebalo bi da tražimo od Italijana da nam vrate Trst.
Milion puta prežvakana istorija, koja više nema uticaja na sadašnji trenutak.

Mhm...pa nije to praistorija nego neshto od pre 20 godina.Ni Trst ni Istra nikada nisu bili "nashi" kao ni Hrvatski..a isto je i sa pola dalmacije.A ako su ih Hrvati svojatali pod okriljem crvenih,zabole me oni nisu moj narod.
Hrvati su za genocid posle 45. nagradjeni etnichki polu ochishtjenom drzavom a nakon 50-ak godina su chishtjenje dovrshili.To su chinjenice mozesh da ih tumachish kako hotjeh.
Po tebi je normalno da taj narod koji je doziveo genocid od Hrvata nakon 50 godina mora da zivi u hrvatskoj drzavi i da je to trebao mirno da prihvati?I opet su Srbi"loshi momci"shto to nisu zeleli da prihvate.

Tako je Dereru ,ljubi te deda u pametnu glavicu :mrgreen:

Mhm...pa nije to praistorija nego neshto od pre 20 godina.Ni Trst ni Istra nikada nisu bili "nashi" kao ni Hrvatski..a isto je i sa pola dalmacije.A ako su ih Hrvati svojatali pod okriljem crvenih,zabole me oni nisu moj narod.
Hrvati su za genocid posle 45. nagradjeni etnichki polu ochishtjenom drzavom a nakon 50-ak godina su chishtjenje dovrshili.To su chinjenice mozesh da ih tumachish kako hotjeh.
Po tebi je normalno da taj narod koji je doziveo genocid od Hrvata nakon 50 godina mora da zivi u hrvatskoj drzavi i da je to trebao mirno da prihvati?I opet su Srbi"loshi momci"shto to nisu zeleli da prihvate.

1945. godina je daleko, vrlo daleko, Derer.
Ništa meni nije "normalno" u politici.
I ne izvrći moje reči: ne kažem da su Srbi "loši momci".
Ali, nije ni ceo hrvatski narod loš.
Glupo je generalizovati.

1945. godina je daleko, vrlo daleko, Derer.
Ništa meni nije "normalno" u politici.
I ne izvrći moje reči: ne kažem da su Srbi "loši momci".
Ali, nije ni ceo hrvatski narod loš.
Glupo je generalizovati.

Ja govorim o priznavanju takvih i tih granica kao granica nezavisnih drzava,a to nije bilo 45.nego 91.
Poenta je ista ko i sa kosovom tada bila- jedan vecinski narod na teritoriji koji ne zeli da bude u granicama u kojima se nenormalno zatekao.

Zaboravila si, Sonnet, da sam profesor.
Nisi mi dala odgovor na moje pitanje.
Znam da je glupo sad svađati se o povijesti i sve sa tim nikad ne bilo pomirenja.
Postojala je vrbaska banovina to je jedina srpska država toliko zapadno i nije obuhvaćala
Krajinu i Liku.

Banovina_Hrvatska.jpg

Samo čovjek bez želja može govoriti istinu (Stara kineska poslovica)

To se odnosi na duhovni zivot naprednih ....ali u zivotu "malih" ljudi, ako ne lazu sebi i drugima, to je vec jako mnogo.

:lol:
nema ljudi na Balkanu.

Vekovi (mozda cak i milenijum) nozeva u ledja i da se popravi nesto?

Sve dok JEDNA vera ili religija ne preovlada na nekoj teritoriji, mir i tolerantnost kakvog ti zamisljas nece biti. Nigde na planeti.
Tako da... hvala ali ne, hvala.

Dobro ste dosli, svi SFR Jugoslovenci, dobro dosli u goste. Vama nikad dlake nije falilo s glave ako niste dolazili u Srbiju s oruzjem. Kod vas... ne planiram da idem sve i da znam da sam dobrodosliji nego bilo gde drugde. Mozda je to za neke druge Srbijance, nije za mene.
Svet se ne zavrsava na Drini ili na Alpima.
Jednostavno, niste dovoljno ni Turci ni Evropa da bi me privukli u goste.
applause.gif
xyxthumbs.gif
drink2.gif

Back