POMAGAJTE!!!

Prvo da kazem da mi je tesko da se ispovedim drugu posle svega sto je ucinio za mene. Nekako mi je lakse kad samo ja i ona znamo, ovako bi se lik bacio u jos veci bedak, morao bih da razmisljam da li ce skociti sa terase zbog toga sto sprecava mene i nju da budemo srecni. A vec sam rekao da bih tesko bio srecan da sam sa njom a da je on idalje voli..
Sto se tice toga de se vise necu druziti sa njim i to je tesko izvodljivo sobzirom da zivimo 2 minuta jedan od drugog, a i on mi je jedini prijatelj koji mi je nesto znacio do sada..
Sto se tice batina, to mi ne bi bio nikakav problem i mislim da bih to najlakse podneo od svega.
Trece, pre nogo sto sam se zaljubio ona mi je bila jedan od najboljih prijatelja, vec sam rekao da se razumemo u svemu, sto je dosta cudno u odnosu na moja predhodna iskustva, obicno sam bio djubre prema ribama, a i ranije sam bio (kao) zaljubljen, a prema njoj sam duplo najbolji sto mogu, ona takodje prema meni.
Ni ja ni ona nismo neiskusni, sta vise mislim za sebe da sam mnogo napredniji od svog drustva po tom pitanju. Ipak do jaja mi je glupo sto neko ke.nja za moje postupke, pa sta ako se nismo poljubili?? Svaki put kad je vidim razum mi se bori sa emocijama, ako mislite da je to lako probajte sami. Cinim to zbog druga a ako vi mislite da to nije moguce onda do sada niste imali prave prijatelje, razlog vise da mi se ne mesate u probem.. A i verovatno niste imali pravu ljubav, jer je ona osoba sa kojom se ne upoznajem svaki dan.
Zahvaljujem svima koji su dali neki razuman odgovor, ako imate sta jos da kazete, bice mi drago.. pozdrav

Imam 18 godina i upravo sam zavrsio srednju skolu u kojoj sam stekao najbolju drugaricu i najboljeg druga. Jos od prve godine znam da je moj drug zaljubljen u tu moju drugaricu, a ona u njega nije i ne namerava da se ikada smuva sa njim (sto ne znaci da je losa osoba, nego jednostavno ima svoje razloge). To je najstarija prica u knjizi i svi moji (i njegovi) drugovi znaju za njegovu neuzvracenu ljubav. Decko pati za njom vec 4 godine. Ja sam se do sada trudio da budem neutralan u celoj toj stvari.. E a onda se sve to nekako promenilo u toku noci.. Nisam ni izvalio kada se to desilo samo znam da smo se ja i ona zaljubili jedno u drugo i to ne samo zaljubili, volim je kao nijednu do sada, ona mene takodje. U svemu se razumemo, nista ne sakrivamo jedno od drugog, zna vise o meni nego bilo ko drugi (pa cak i taj moj najbolji drug), znaci ozenio bih je da nije ovako sjebana situacija, zaljubljen sam do usiju! To traje vec nekih mesec dana, i dogovorili smo se da se ne smuvamo iz postovanja prema tom drugu, vec samo sedimo i pricamo po ceo dan. Niko ne zna za to osim nas dvoje.

Sobzirom na to da iz dana u dan postajemo sve vise ludi jedno za drugim, a i postaje neizdrzivo da sedim pored devojke koju volim najvise na svetu i da je samo gledam, svestan sam da cu uskoro morati da biram izmedju njih dvoje. Ustvari, izmedju nje i ostatka drustva, posto ne verujem da bih mogao da im pogledam u oci posle toga. A i verujem da bi me posle toga toliko grizla savest da bih se bacio sa mosta.

...

To se zove odrastanje...

A ovo sa biranjem... Koga sve to hoces tu da ye8esh? I ovo sa dogovorom da se ne smuvate - joj kako je lepo biti mlad, ali ti bi odmah da je "zenis da nije zaye8ana situacija...". Snimi ti sve ovo - bice ti simpaticno kasnije, samo nemoj da ti vide deca, da se ne stresiraju zbog genetike...

Tako je...chuvaj prijateljstva...i njegovo i njeno...seksa che biti, ljubavi che biti....
Uvek je u zzivotu samo jedno zaista bitno: da uveche kad legnesh mirno spavash... i da znash da si postupio ispravno...jer svi mogu da odu ali od sebe ne mozzesh pobechi.

Pa tako nekako, pokusavam da izvucem najbolje za sve posto mi je stalo do svo troje, ali nekako mi nijedno normalno resenje ne pada na pamet, zato sam i zavrsio ovde.. Voleo bih da budem sa njom, ako to nije moguce a da se moj drug ne upuca, reci cu joj da ne zelim vise da je vidim, sto bi mi tesko palo i to nikako ne bih voleo tako da trazim neke savete pre onog sto ce se najverovatnije desiti.. Gde god da pobegnem sa njom, to ce nas proganjati i svestan sam toga... Jeb.em ti moj zivot!

Pa tako nekako, pokusavam da izvucem najbolje za sve posto mi je stalo do svo troje, ali nekako mi nijedno normalno resenje ne pada na pamet, zato sam i zavrsio ovde.. Voleo bih da budem sa njom, ako to nije moguce a da se moj drug ne upuca, reci cu joj da ne zelim vise da je vidim, sto bi mi tesko palo i to nikako ne bih voleo tako da trazim neke savete pre onog sto ce se najverovatnije desiti.. Gde god da pobegnem sa njom, to ce nas proganjati i svestan sam toga... Jeb.em ti moj zivot!

ej, pa polako!

je li on ikada otvoreno razgovarao s njom o svojim osjećanjima?
mislim, ako zna da mu ljubav neće biti uzvraćena, njemu nema druge nego da to prihvati...prije ili kasnije
ne znam kakva je to priča da bi se upucao :?: zbog nje ili zbog tebe...
a ti ako stvarno misliš da je vaša ljubav vrijedna toga - reci to drugu, pa taman i ako se on naljuti...
mislim da je najgora opcija da se vas dvoje krijete, to će vas prije uvaliti u probleme, nego da se pojavljujete kao par u društvu...
i šta ti sad uopšte planiraš, šta misliš da će se "najvjerovatnije desiti"?

Ovo je baš dilema. Ne bih volela da sam ti u koži. Da li si siguran da ta ljubav nije u stvari potpomognuta time što je zabranjena? Možda je jako želiš zato što ne smeš da je imaš? Ako je nešto takvo onda je to slab razlog da se ruši prijateljstvo. A ako je prava stvar onda je glupo da se prijateljstvo ispreči. A kao što i veza može ispasti promašaj, tako i prijateljstvo može da se obrne. Dakle, ništa nije sigurno.
Da sam na tvom mestu iskulirala bih oboje na neko vreme, pa videla ko mi više nedostaje i zašto. Bilo bi dobro, ako bi mogao, da celo leto odeš nekuda od njih. Da prođe par meseci. E kada se vidite, nakon tako dužeg perioda, stvari će biti jasnije. Kraći "odmor" će presuditi u njenu korist. I naravno, nađi devojku kako ne bi ona stvar presuđivala u ovako bitnoj dilemi.
Druga mogućnost je suočavanje sa drugom, što sasvim sigurno neće biti dobro za vaše prijateljstvo.
Treća je da nju zaboraviš (kao devojku), ako možeš.
Četvrta je da otkačiš i nju i njega.

Gadno.

Da dodam. Iz iskustva govorim da ne mora jaka želja da bude prava stvar. Nešto deluje nepodnošljivo jako i malo ti treba da se prepustiš, ali ako imaš snage u sebi ponavljaš razloge protiv i izguraš. Posle nekog vremena stvar izbledi i bude ti milo što si iskulirao. Zato je distanca odlična stvar kada su želje jake, a postoje razlozi za i protiv.

Poslednja izmena:

suvise si teatralan :whistling:...oladi malo i onda se presaberi i odluci...videces da ce se polako sve postaviti na svoje mesto...snosi posledice svojih odluka jer ti je ovo prvi put ali ne i poslednji da ces morati da biras izmedju dva zla :).....

sad se setih svojih 16-17 godina; pa i do 18... Moja najbolja drugarica i ja (sadašnja kuma) se ložile na istog tipa. Obe odlepile potpuno. I obe smo znale za drugu, i mislim šta sad; kako ja mogu da krivim nju što se zaljubila kad sam i ja u istog... I rekle smo - neka bolja pobedi.

On završio sa nekom trećom, ali nije to ni tako važno; mislim da bi tvoj drug trebao da razume da si se i ti zaljubio. čak pogotovo ako ti imaš više šanse od njega:confused:
Kaži mu, bolje da završi ispod mene, nego ispod nekog trećeg kretna:lol:
Ili mu kaži, ako nas stvarno voliš - želećeš da budemo srećni:roll:

Da da....kako je to lepo..."riba",riba bude i prodje a ortak ostaje tu zauvek,jos ako je najbolji,i sve bih video tebe da si na njegovom mestu.Ja necu da mu dajem savete ali nek on lepo sedne i razmisli,koga zeli da izgubi,prijatelja ili tu devojku.Jer ce tesko koji prijatelj to da oprosti,jos vise kad je zaljubljen u nju 4 godine...To sto se vi volite ne znaci da cete da uspete,i jace veze su pucale nego vase,a recimo,smuvate se i izgubis druga zbog nje,kasnije se posvadjate i raskinete (daleko bilo) a sretnes druga na ulici,oces li moci da ga pogledas u oci,kako bi tebi bilo...samo malo razmisli,ne trebaju ti niciji saveti...

Ma šta napriča?! Neka on razume, jer ona njega ne voli, nego ovoga.

@ Postavljač teme
Ne brini, biće njemu konačno jasno da ga ne voli. To je tvoja ljubav i čuvaj je.

Back