Polovnjaci iz Nemačke

Manga Hilux

Legenda
Moderator
Poruka
56.430

Pažljivo sa polovnjacima iz Nemačke, pojedini uopšte nisu voženi na nemačkim putevima​


Mnogi kupci polovnih automobila rado kupuju u Nemačkoj jer smatraju da su ta vozila korišćena na kvalitetnim nemačkim putevima, ali najnovije istraživanje je pokazalo da to nije uvek slučaj, jer deo automobila na nemačkom tržištu polovnjaka uopšte nije vožen u Nemačkoj.

Nemačka je sa godinama postala popularno mesto za kupovinu polovnih automobila. Ta vozila su posebno poželjna na našim prostorima, gde većina misli da automobili sa zapada nemaju nedostataka ili skrivenih oštećenja. Prema nemačkoj Saveznoj upravi za saobraćajna vozila, svake godine oko dva miliona nemačkih polovnih automobila se ponovo registruje u drugim zemljama.
Međutim, na nemačkom tržištu polovnih automobila postoji čudan paradoks: neki automobili uopšte nisu voženi na nemačkim putevima. Najpopularniji oglasi u Nemačkoj imaju milione vozila, tako da je izbor automobila za prodaju veći nego bilo gde u Evropi. Međutim, neki automobili u tim oglasima mogu biti iz drugih zemalja.
CarVertical tvrdi da 4,3 posto polovnih automobila koji se prodaju u Nemačkoj možda nikada nisu videli puteve Berlina, Minhena ili Hamburga, kao ni kultni auto-ban, jer su došli iz drugih zemalja. Vodeće zemlje u kojima su polovni automobili prvi put registrovani pre uvoza u Nemačku su Italija (16,6%), Francuska (12,7%), SAD (10,6%), Belgija (9,1%) i Rumunija (5,1%).

„4,3 posto polovnih automobila sa evidentiranim istorijskim podacima u Nemačkoj ima podatke zabeležene u stranim zemljama. Primetili smo da ljudi prodaju skupe modele u Nemačkoj, ali naši podaci sugerišu da mnogi od njih nikada nisu korišćeni u toj zemlji. To stvara privid da kupujete dobro održavan nemački automobil, dok se zapravo uvozi iz Italije, Francuske ili Rumunije“, objašnjava Matas Buzelis, vođa komunikacija i stručnjak za automobile u carVerticalu.
Matas Buzelis, polovni automobili
Matas Buzelis Foto: carVertical
Prema Buzelisu, nedostatak novih automobila utiče na ograničen izbor visokokvalitetnih automobila na tržištu polovnih vozila. Zbog toga neki prodavci pokušavaju da prodaju svoja vozila oglašavajući ih u Nemačkoj, jer je tamo veća publika. Ako neko ne može da proda svoj automobil u Češkoj ili Rumuniji, može da pokuša negde drugde, a izbor se uglavnom svodi na Nemačku.

Nemačka ima dugu istoriju privlačenja kupaca automobila iz istočne Evrope, koja potiče iz vremena kada su te zemlje bile okupirane od strane Sovjetskog Saveza. U to vreme su se u Rusiji proizvodila samo vozila lošeg kvaliteta, kojima je nedostajala udobnost i pouzdanost. Kao rezultat toga, svi su želeli vozila iz uvoza, a Nemačka je bila prvo mesto na kojem su ih tražili.
Kako prenosi Auto Klub, popularan mit je da vozači u Nemačkoj kupuju novije, bolje opremljene i skuplje automobile, dok istovremeno strogo prate preporuke proizvođača za održavanje. U stvarnosti, ovi stereotipi mogu da navedu ljude da kupuju bez pregleda izveštaja o istoriji ili savetovanja sa kvalifikovanim mehaničarem.
 
Auto sa 500.000 km unutra izgleda kao nov pa visada mislite šta ste kupili.

Auto sa puno km može da bude ispravan i odličan ali već sutra crkava sve živo što kod manje km nikada ne crkava.

Davno drugar taksista tražio neki deo za pasata niko nema u prodavnici kaže to nikada ne crkava i ne nabavlja se. Neka glupost.
 
nego ajde da počnemo od samih nas , zašto i kada prodajemo auto
e to će dati odgovor za ove polovnjake iz Nemačke ili ono što u žargonu kažemo , iz uvoza su
Auto star recimo 10 godina ma koliko bio dobro održavan zahtjeva određena ulaganja. Diskovi, trap, kočnice, set kvačila su potrošni materijal. Pa i anlaser. Mali i veliki servis je nešto što bi trebalo biti normalno. Prije kupovine bilo kog automobila trebalo bi razmisliti ima li se para za njegovo održavanje.
 
Ali uvek to ide u paketu sa tim krševima iz eu, komplet kočnice, dizne, zamajac, dp filter, veliki servis.

Dakle samo servis premašuje cenu tog automobila. Tu zdrav razum mora da se aktivira milom ili silom :lol:
Veliki servis za auto srednje klase nikako ne može biti više od 400 evra u ovlašćenim servisima. Mimo njega preko 300. Par diskova je do 200 evra. To je ukupno recimo 500. I kako to nadmašuje cijenu auta?
 
Pa on gleda one raspale krseve od 500€ i onda zato tako pise.
Gde ste i kad videli da je okacvio normalan automobil ovde na forumu?
Samo najjeftinije i najjezivije primerke kaci a onda pise o odrzavanju. Pritom se ne bi setio da okaci normalan primerak koji se treba platiti vise i u kog naravno nema takvih ulaganja.
Plus on sabira kao da se sve to odjednom mora uloziti sto je danak neiskustvu jer sve nabrojano je potrosni materijal i kad tad ce se siogurno menjati ali nikad sve odjednom. A diskovi mogu da kostaju i 100€ jer eto moj Kum ih je kupio za Citroen C5 za te pare plus plocice 2500 din a ovaj pise kao da je smak sveta kad se treba uloziti. Platis auto jeftinije daleko nego sto je nov i imas lufta da namestis sve sto treba i dovedes auto u odlicno stanje.
Najvazniji je motor a sve ostalo je potrosno mada je i sam motor potrosan jer se preko ne upisuje u saobracajnu broj motora jer je potrosan i zamenjiv.
 
Nemam oglaseno ni jedno vozilo.
Prodajem na preporuku i dolaze mi kupci sa saznanjem da ce kupiti auto sa pravim kilometrima i da ce im biti predocene sve mane i vrline primerka.
Nemam potrebu da se oglasavam i da me smaraju raznorazni sa svojim glupostima.
Nazalost motore jos uvek moram da oglasavam i bas juce je bio jedan kupac za kog se ispostavilo da mi je skolski drugar a sa kojim se nisam video decenijama. I posle pregleda ode da vidi jos jedan i na kraju nije kupio ni jedan i javlja mi da ima da se ulaze u moj motor a onda kao gume i ja mu kazem da je to potrosno a da ove i nisu tako lose kako je on to rekao i onda kaze da presvaci sediste a ono bukvalo na sedistu suvozaca ima jedna rupica od par milimetara i ja shvatim i kazem mu da ode da kupi nov motor i da ne zaebava ljude gledajuci polovan jer to sto on trazi to ima samo u salonu.
Pisi na pp pa cu ti poslati broj telefona a onda na viber mogu poslati slike kola kad cujem sta te zanima a mozda uopste i nemam tako nesto trenutno.
 

Back
Top