Poljubac

Dok prstima prelaziš po usnama mojim ,
tvoj topli dah me miluje nježno
srce mi šapuće da blizu je trenutak
kad tvoje usne ću osjetiti neizbježno.

Već slutim njihov dodir slatki
želju u meni ludu budiš
dok sklanjaš sa lica mi kosu
ja tako želim da me ljubiš.

Ti kao da mi čitaš želju
usnama tražiš put do mojih
gdje spojiše se u poljupcu strasno
što opi me kao vino slasno.

Biće moje zadrhta cijelo
u poljupcu osjetih ljubavi plam
usne mi medne rekoše tvoje
ono što odavno slutih sada znam

Zvijezde u jednom trenu su bliže bile
vrijeme kao da je stalo
dok mjesec je božanstveno sjao
kao da je oduvijek znao.

1685823269598.jpeg

.

Dok prstima prelaziš po usnama mojim ,
tvoj topli dah me miluje nježno
srce mi šapuće da blizu je trenutak
kad tvoje usne ću osjetiti neizbježno.

Već slutim njihov dodir slatki
želju u meni ludu budiš
dok sklanjaš sa lica mi kosu
ja tako želim da me ljubiš.

Ti kao da mi čitaš želju
usnama tražiš put do mojih
gdje spojiše se u poljupcu strasno
što opi me kao vino slasno.

Biće moje zadrhta cijelo
u poljupcu osjetih ljubavi plam
usne mi medne rekoše tvoje
ono što odavno slutih sada znam

Zvijezde u jednom trenu su bliže bile
vrijeme kao da je stalo
dok mjesec je božanstveno sjao
kao da je oduvijek znao.

Pogledajte prilog 1353097

.
Poljubac pripada kolekciji najlepših ljubavnih pojmova. On je istovremeno i nežan i izazivački, i stidljiv i požudan. Dugo očekivan a odmah potom traži ponavljanje. Može da bude i droga i lek, topao i hladan. Dopada mi se kako si ga ti ovde predstavila uokvirivši ga sjajnom mesečinom čime si mu dodala značaj. Takođe tvoje pisanje ovih stihova nudi inspiraciju čitocima da poljubac zamišljaju na svoj način. Veoma lepa i iskrena pesma.

Poljubac pripada kolekciji najlepših ljubavnih pojmova. On je istovremeno i nežan i izazivački, i stidljiv i požudan. Dugo očekivan a odmah potom traži ponavljanje. Može da bude i droga i lek, topao i hladan. Dopada mi se kako si ga ti ovde predstavila uokvirivši ga sjajnom mesečinom čime si mu dodala značaj. Takođe tvoje pisanje ovih stihova nudi inspiraciju čitocima da poljubac zamišljaju na svoj način. Veoma lepa i iskrena pesma.
. Drago mi je da ti se pjesma dopala i da te inspirisala da i ti kažeš riječ -dvije o poljupcu.I koliko god da se kaže o njemu, nekako mislim da uvijek može više .
A ja se stvarno trudim biti iskrena, drugačije i ne bih znala. Još jednom , hvala na lijepim riječima .

Baš tako, bez ijedne riječi kaže sve.
Nisi se u gornjem komentaru precizno izrazila, kao da si škrtarila. Poljubac nije samo tiha ili nečujna nemost, odnosno bezgovorna komunikacija. Na stranu što se u toj komunikaciji i bukvalno koristi jezik. Poljubac je interakcija tolikog nivoa da ga je rečima nemoguće opisati u njegovoj potpunosti. Tek u nekim beznačajnim delićima. Reći sve je tako malo u odnosu na puno značenje poljupca. Iako traje sekundama ili koji minut, poljubac je roman sa hiljadu stranica. Poljubac je specijalno živo biće koje se stvara dodirom usana. On čak ima i svoju dušu. Kako nju opisati rečima?

Nisi se u gornjem komentaru precizno izrazila, kao da si škrtarila. Poljubac nije samo tiha ili nečujna nemost, odnosno bezgovorna komunikacija. Na stranu što se u toj komunikaciji i bukvalno koristi jezik. Poljubac je interakcija tolikog nivoa da ga je rečima nemoguće opisati u njegovoj potpunosti. Tek u nekim beznačajnim delićima. Reći sve je tako malo u odnosu na puno značenje poljupca. Iako traje sekundama ili koji minut, poljubac je roman sa hiljadu stranica. Poljubac je specijalno živo biće koje se stvara dodirom usana. On čak ima i svoju dušu. Kako nju opisati rečima?
Istina je da poljubac nosi sa sobom emocionalne, duhovne i intimne aspekte koji su teški za opisivanje riječima.
Nijedan opis ili riječi ne mogu potpuno prenijeti tu emotivnu dubinu koja se javlja tokom poljupca. Ona se najbolje razumije i osjeća kroz sam doživljaj.
A taj doživljaj je upravo duša poljupca.Ta neopisiva emotivna dimenzija koja se javlja tokom samog iskustva poljupca.

Back