Quantcast

Poljska Vlada:DA nezavisnosti Kosova.Poljski narod (referendum):88% Kosovo je Srbija!

SerbiaUnited

Primećen član
Poruka
989
Poljski nacionalisti organizuju referendume o Kosovu


Varšava - Poljski ultrakatolički nacionalisti iz Lige poljskih porodica (LPR) počeli su da, uz mitinge solidarnosti sa Srbijom, organizuju i mini ulične referendume u znak protesta zbog proglašenja nezavisnosti Kosova.
Prvi takav referendum održan je proteklog vikenda u Šćećinu, na severozapadu Poljske, a LPR, nekadašnji partner u vladi bivšeg premijera Jaroslava Kačinjskog, želi da na taj način upozori vladu da o priznavanju Kosova ne bi smela da odlučuje sama. "O toj odluci vlada bi morala da se konsultuje i s poljskim društvom. Uveren sam da među Poljacima preovlađuje podrška Srbiji", rekao je poljskoj agenciji PAP evroposlanik LPR Silvester Hrušč. :)
Jedino pitanje na referendumskom listiću na koje je odgovorilo u Šćećinu stotinjak prolaznika bilo je: Kosovo je srpsko ili albansko? Njih 88 odsto odgovorilo je da Pokrajina treba da ostane Srbiji, dok bi 11 odsto dalo Kosovo Albancima. Poljski premijer Donald Tusk najavio je u petak da će vlada na prvoj sledećoj sednici u utorak priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. :(
Tusk je zauzeo takav stav uprkos ozbiljnim dilemama u samoj vladi i neslaganju predsednika Poljske Leha Kačinjskog, koji traži da kabinet sačeka, jer nezavisno Kosovo može da izazove domino efekat i da ugrozi strateške saveznike Varšave na Kavkazu, poput Gruzije.
DAKLE KO ONO REČE DA VLADA JEDNE DRŽAVE PREDSTAVLJA INTERES I MIŠLJENJE VEĆINE LJUDI U ISTOJ ???
 

iznenađenje

Primećen član
Banovan
Poruka
956
Zabrinjavajuce za jedan narod je ako je vetjinsko raspolozenje u narodu u suprotnosti sa potezima vlade tog istog naroda.Ne zbog Kosova,nego kada na red dodju i stvari koje ce se ticati njihovog dupeta direktno.
Mogu misliti kako je u Americi sa slučajevima gde narod prethodno nije napumpan medijima. Ko bre pita narod. Ne mogu da verujem da još uvek postoje jadnici koji se lože na demoNkratiju.
 

Top