Quantcast

Poljska Vlada:DA nezavisnosti Kosova.Poljski narod (referendum):88% Kosovo je Srbija!

SerbiaUnited

Primećen član
Poruka
989
Poljski nacionalisti organizuju referendume o Kosovu


Varšava - Poljski ultrakatolički nacionalisti iz Lige poljskih porodica (LPR) počeli su da, uz mitinge solidarnosti sa Srbijom, organizuju i mini ulične referendume u znak protesta zbog proglašenja nezavisnosti Kosova.
Prvi takav referendum održan je proteklog vikenda u Šćećinu, na severozapadu Poljske, a LPR, nekadašnji partner u vladi bivšeg premijera Jaroslava Kačinjskog, želi da na taj način upozori vladu da o priznavanju Kosova ne bi smela da odlučuje sama. "O toj odluci vlada bi morala da se konsultuje i s poljskim društvom. Uveren sam da među Poljacima preovlađuje podrška Srbiji", rekao je poljskoj agenciji PAP evroposlanik LPR Silvester Hrušč. :)
Jedino pitanje na referendumskom listiću na koje je odgovorilo u Šćećinu stotinjak prolaznika bilo je: Kosovo je srpsko ili albansko? Njih 88 odsto odgovorilo je da Pokrajina treba da ostane Srbiji, dok bi 11 odsto dalo Kosovo Albancima. Poljski premijer Donald Tusk najavio je u petak da će vlada na prvoj sledećoj sednici u utorak priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. :(
Tusk je zauzeo takav stav uprkos ozbiljnim dilemama u samoj vladi i neslaganju predsednika Poljske Leha Kačinjskog, koji traži da kabinet sačeka, jer nezavisno Kosovo može da izazove domino efekat i da ugrozi strateške saveznike Varšave na Kavkazu, poput Gruzije.
DAKLE KO ONO REČE DA VLADA JEDNE DRŽAVE PREDSTAVLJA INTERES I MIŠLJENJE VEĆINE LJUDI U ISTOJ ???
 

iznenađenje

Primećen član
Banovan
Poruka
956
Zabrinjavajuce za jedan narod je ako je vetjinsko raspolozenje u narodu u suprotnosti sa potezima vlade tog istog naroda.Ne zbog Kosova,nego kada na red dodju i stvari koje ce se ticati njihovog dupeta direktno.
Mogu misliti kako je u Americi sa slučajevima gde narod prethodno nije napumpan medijima. Ko bre pita narod. Ne mogu da verujem da još uvek postoje jadnici koji se lože na demoNkratiju.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.