Poljoprivrednici digli ustanak: Blokade i protesti poljoprivrednika protiv Sns-a sirom Srbije!

17.000din po hektaru je malo,45.000 je prihvatljivo.
Ko da im da to?
Od kojih sredstava?

Oni ljudi i ne traže da ih država plaća , već da im se smanje cene inputa i omogući da prodaju svoje proizvode na svetskom tržištu.

Proizvodnja hrane je strateški važna kao vojska za bezbednost zemlje.
 
Pitam se gde su sada i šta rade ova gospoda koja su onomad zapomagala da im naprednjaci ne dozvoljavaju da izađu iz kuća. I šta oni misle u vezi ovoga što se događa trenutno. Dotiče ih li to ili ih baš zabole sve dok su namireni?
Tamo gde je bila NATO opozicija kad su oni tražili da se ispoštuje dogovor
 
Devetog dana protesta, poljoprivrednici su postigli „delimični dogovor" sa Vladom Srbije, koji podrazumeva i da će obustaviti blokade pojedinih saobraćajnica, ali su rekli i da će „ostati pored drumova".
Poljoprivrednici, koji su prethodno tražili da od države da im omogući kupovina goriva bez plaćanja naknade za akcize i Poreza na dodatu vrednost, saopštili su da su njihovi zahtevi „delimično ispunjeni", ali detalji dogovora za sada nisu poznati.
„Protesti će biti relaksirani, što znači da ćemo obustaviti blokade, ali ćemo ostati pored puteva i bićemo spremni da ponovo izvezemo traktore na njih", rekao je poljoprivrednik Mileta Slankamenac posle dvočasovnih pregovora sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić.
Ovo su bili prvi pregovori vlasti i poljoprivrednika koji protestuju i vlasti višednevnih međusobnih poziva da razgovaraju, što su obe strane odbijale.
 

Back
Top