I ovde da iznesem neko uvodno misljenje sa svoje strane..nije u prvom postu moglo ali ,tu je :
DECA se gledaju prvenstveno kroz 5 polje, znak u 5 polju, vladare 5 polja gde su otisli i kakve aspekte grade ,a paralelno sa tim poljem, kao njegov polaritet se uzima i 11 polje koje nekada dopunjuje sliku osnovnog u vezi dece u zivotu natusa, isto sa sve vladara i gde se nalaze.
Onda se gleda derivatno, polazeci iz 5 polja koje je ujedno i PRVO dete, 7 polje koje bi bilo drugo dete , 9 polje je trece dete itd u krug..Nekada ovo moze da se primeni i na trudnoce, posebno ako postoje sklonosti u horoskopu ka problemima oko ostajanja u drugom stanju i iznosenju trudnoca i sl.
Ako nema planeta u polju - to ne znaci da nema dece konkretno - jer polje ima vladara i taj vladar je negde otisao i gradi aspekte sa drugim planetama, to je vec poznato, i tako se i gleda...
Ako ima mnogo planeta u polju, to ne znaci mnogo dece, sem u slucaju da su jako pozitivni i jako ostvarljivi aspekti pa ostatak horoskopa potvrdjuje npr.kosarkaski ili fudbalski tim u kuci..
Takodje jedna planeta ne znaci jedno dete, jer 5 polje gledamo kao odnos i stav osobe prema deci u globalu, a planete i vladare, njihove aspekte sa drugima kao mogucnosti koje mogu biti ostvarene i preneto na realni zivot osobe, koliko moze da ima dece (posebno kod zenskih horoskopa) i koliko dece moze realno da napravi osoba ( u muskim horoskopima).
Onda, negativni aspekti u polju odn planeta u polju ili vladara polja dece ukazuju na neke probleme koje moze osoba da ima , bilo pre dobijanja dece ili sa samom decom odn prvim,drugim i svakim sledecim, pa shodno tome ( i ostatku horoskopa) , primenjujemo da li je to pre njihovog radjanja, na radjanju, posle radjanja ili je problem, ako se poveze sa poljem zdravlja oko ostajanja u drugom stanju zeni ili oplodna moc muskarca u muskom horoskopu i negativni aspekti nikada NE ZNACE iskljucivo lose, samo je to nesto gde mozemo da zastanemo, imamo problem ili se namucimo malo da bi ostvarili cilj, kao i u drugim poljima zivota. Prvenstveno je tako.
Kad se javi osa cvorova u polju dece, obavezno treba znati da je u pitanju karmicka veza sa decom koja se dobijaju ili prave i iz iskustva znam da takve trudnoce nose rizik (ako je JMC u 5 polju), da su to specificna deca kad se rode ili da do odredjenih aspekata prema osi cvorova neki parovi ne mogu imati decu..
Pa za pocetak, neka ovo bude uvod i dosta , pa cemo kroz rad i analize da dodajemo i molim sve koji imaju vise iskustva sa posmatranjem ovih polja da mi se pridruze i ovo dopune..
Analize tipa uopstenog .. vodolija u 5 polju znaci..mars u 5 polju znaci...ako ima neko uopsteno, neka ubaci ali mislim da je to moralo vec da bude negde na forumu ili bar na temi osnove ili kako tumaciti natalnu kartu, pa mislim da je bolje kad se uci na primerima, uz objasnjenja kako se dolazi do zakljucaka i povezivanja...
Eto, pridruzite mi se i u ovome...