anajade
Elita
- Poruka
- 17.654
Ma da doso kinez u srbiji da popie kaficu sa vucicem.Kina ne utiče ni na svoj komšiluk a ne na Evropu, saberi se.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ma da doso kinez u srbiji da popie kaficu sa vucicem.Kina ne utiče ni na svoj komšiluk a ne na Evropu, saberi se.
На почетку владавине је на свака три месеца био "атентат". Сада то већ не би прошло, пошто био било по педесети пут...vucic ce opet da kmeci da ga neki ubijaju...strasno!
pa jel rekao da ne moze sada u briks, sta oces da umre, pa da placu ovi hrvati, federi, i snsektasi?
dok on vlada nema u briks, on cak ne sme ni na poziv da se odazoveИначе вођу зовем велики драмосер.
Основна грешка је што се ради толико јавно. Права дипломатија није на телевизору 24/7.dok on vlada nema u briks, on cak ne sme ni na poziv da se odazove
pisu novosti, tj, svaki cigo svog konja vucica hvali, dize mu cenuКолико год био острашћен овај текст из листа ''Политико'' на једну, или на другу страну, то није битно. Суштина је најважнија, а то је да је Вучић толико оснажио Србију да се за њену наклоност боре две највеће силе на свету- Кина и САД..pisu novosti
Ako navale turci u briks tu ce i muje.dok on vlada nema u briks, on cak ne sme ni na poziv da se odazove
Politiko pise a ovi samo prevode.pisu novosti, tj, svaki cigo svog konja vucica hvali, dize mu cenu
koja bre diplomatija, kada av pravi od svega sprdacinu dok razdaje srbiju kome stigne?Наша права дипломатија ће договорити нешто за нешто, ако је могуће да се то направи.
У сваком случају, ако нас у ЕУ неће, у БРИКС или нешто слично ће нас радо пустити.
Проблем нас и БРИКСа је што смо сувише ситни. Они, барем за сада, учлањују утицајне земље.
av-u je zabranio koletivni zapad, ako pomene ulazak u briks, ima da ga sruse s vlasti.Ako navale turci u briks tu ce i muje.
Bilo tako uvek.
Došao da tavali pare pod dobru kamatu, jAk uTiCaJ.Ma da doso kinez u srbiji da popie kaficu sa vucicem.
au, pa kako ne shvatas da politiko laze?Politiko pise a ovi samo prevode.
Ne mora da je tacno.
Ја ни не тврдим да нас БРИКС одмах зове у чланство... И свакако не верујем да у драматању има нешто много истине.koja bre diplomatija, kada av pravi od svega sprdacinu dok razdaje srbiju kome stigne?
on bre ne sme na poziv da se odazove, a kamoli da ode na samit briksa, o cemu ti PRICAS?
pa zasto bi nas zvali ako smo mali? tebe je av isto debelo izvarao, sanjas i mastas
E znas kako primetis ko ji je bolji mladozenja.Došao da tavali pare pod dobru kamatu, jAk uTiCaJ.
pa kako moze da te zove kada av kaze da nece u clanstvo? ako si ti normalan, ja ne znamЈа ни не тврдим да нас БРИКС одмах зове у чланство.
I ti verujes vucicu hahapa kako moze da te zove kada av kaze da nece u clanstvo? ako si ti normalan, ja ne znam
av je rekao da ni slucajno ne zovu, odbio je unapred
ne sme putinu na telefon da se javi, a kamoli da ode na samit tamo!
Па немој сад ти слепо да верујеш великом драмосеру, ако ја већ не верујем...pa kako moze da te zove kada av kaze da nece u clanstvo? ako si ti normalan, ja ne znam
av je rekao da ni slucajno ne zovu, odbio je unapred
ne sme putinu na telefon da se javi, a kamoli da ode na samit tamo!
I ti verujes vucicu haha
opet ona bajka kako ce aljek da prehebe zapad, a srbi kukaju dole, zapomazu - @nesko101 , molim te intervenisi ovde, ove je izvarao kao lisica rodu - idite, vas dvoje, na ovu temu, ona je za vas:Па немој сад ти слепо да верујеш великом драмосеру, ако ја већ не верујем..
Bila je nekad pruga do Subotice a onda ste je istopili.E znas kako primetis ko ji je bolji mladozenja.
Kinez na Balkanu i izgradnja nove pruge od Beograda do Subotice za sad sta ja znam a i ovi putevi mostovi sve to kinez podmazao.mladu, a najveca americka investicija je izgradnja vojne baze bondstil.
I izaberi sad koji je bolji.
Kineski predsednik Si djiinping bio je u Beogradu jer je Srbija jedan od glavnih stubova kineskog uticaja u Evropi
Cula si za put svile.
kinez nista nije dobio poslednjim dolaskom, izduvao je, aljek mu je rekao da je srbija okrenuta nemackoj, solcu daje litijum, a briks da nas ne zanimaKineski predsednik Si djiinping bio je u Beogradu jer je Srbija jedan od glavnih stubova kineskog uticaja u Evropi
Cula si za put svile.
Srbija je kapija u evropi za kinezeSvaka zemlja je stub za put svile. Pa neko dobije fabriku automobila (Mađarska) a neko rudnike (Srbija).
Чудо нисте написали да је Србија руска губернија.
jel ovo neki test inteligencije ?„Политико“: Којем ће се царству Србија приклонити – америчком или кинеском?
Судбина Србије утврдиће која ће велика сила доминирати у овом веку, пише "Политико" у дугачком тексту о "другом прокси рату у Европи" и упозорава да је то "занемарени тест америчке моћи за онога ко уђе у Белу кућу овог новембра".
Србија се налази у геостратешкој сивој зони, између Пекинга и Москве и од скора, после година занемаривања, САД и њених европских савезника. Лидери Србије за сада експлицитно не бирају стране али, пише „Политико“, ово натезање ће пре него касније доћи до врхунца.
Зашто је Србија у овом лимбу – ван Европске уније и НАТО-а, али не у потпуности у загрљају Владимира Путина и Си Ђинпинга? И где жели да заврши?
Положај Србије ће зависити од апетита Вашингтона да победи у новој борби великих сила, наводи портал. САД и њихови савезници могу да обликују исход у Србији комбинацијом меке и теже економске и дипломатске моћи. Постоје знаци да су свесни овог изазова, али не и да имају стратегију.
После пада Слободана Милошевића, Европа и САД – окупиране блискоисточним сукобима и унутрашњим драмама, посебно у ЕУ – нису узвратиле брзим потезима да Србију уведу у европски блок.
Негде у протеклој деценији Србија – коју су изневерили и Брисел и Вашингтон – је у потпуности скренула са западног пута. Са доласком Александра Вучића на власт, земља је економски напредовала. Политички, Вучић је тражио савез са Русијом и Кином и, легитимним средствима, централизовао власт око себе и владајуће партије, наводи „Политико“.
Пре сукоба у Украјини, САД и ЕУ су можда и могле да приуште себи да занемаре Вучића и Србију. Са сукобом у Украјини, Србија је одједном постала награда у већем такмичењу са Кином, наводи „Политико“.
Није јасно у чијем наручју председник Вучић жели да Србија заврши. Инвестиције и повољне трговинске услове добија од Кине. Он разуме емотивну повезаност Срба са Русијом која траје вековима. Одбија да уведе санкције Москви. Али каже да жели да Србија уђе у ЕУ.
Процес проширења ЕУ је у великој мери заустављен. За то је више крив Брисел него Београд. Србија испуњава захтеве ЕУ већ 20 година, а заузврат не добија ништа.
„Не ради се о томе да ми покушавамо да дођемо до Запада“, рекао је за „Политико“ српски министар који је желео да остане анониман. „Питање је да ли нас Запад жели.“
„Ми у Србији имамо мапу и дефинитивно знамо где припадамо, а припадамо европској заједници“, каже Марко Ђурић, министар спољних послова Србије.
Чини се да главни циљ и Вашингтона и Брисела није да Србија уђе у „европородицу“ већ да је спрече да постане „руски сателит“, наводи „Политико“.
„Наша највећа брига је малигни утицај Русије“, рекао је западни дипломата који је тражио да остане анониман. „Желимо да Србија буде усклађена са Западом, део система који се супротставља руском експанзионизму.“
Подсећања ради, последњи председник САД који је посетио Београд био Џими Картер 1980. године. Си Ђинпинг је био у Србији два пута, а Путин три пута. Мало више фокуса на Србију у Вашингтону могло би да направи разлику, сматра неименовани министар.
За разлику од САД, Русија и Кина сматрају да су сиве зоне попут Србије „места вредна борбе“.
„У најмању руку, шаргарепа која Србији обећава истински ближе везе и бенефиције које доноси чланство у слободном свету могла би сама да одвуче ову балканску државу од Русије и Кине. Сидро демократије и просперитета донело је стабилност у Европи. Сиве зоне нису. Србија је пре 110 година била искра за Први светски рат. Срби знају ову историју. Знамо ли је ми?“, закључује аутор текста у „Политику“.
https://srbin.info/politika/politiko-kojem-ce-se-carstvu-srbija-prikloniti-americkom-ili-kineskom/
Kojem carstvu se prikloniti? Ja sam za Kineze. Prijatelji su nam , podrzavaju nas, pomazu nas , nikada nas nisu napali, bombardovali, okupirali ubijali.
Amerikanci nas bombardovali , okupiraju nas, gaze nas, ponizavaju nas.
Za koga ste vi?
da, jel si resio test?jel ovo neki test inteligencije ?