U potpunosti se slazem, ubistvo, ubistvo sa tackom na kraju. Jos i gore sto je to atak na nemocno bice koje je krv tvoje krvi, meso tvoga mesa.
Ne razumem one jedne izgovore poput "zena ima prava da odlucuje o svom zivotu". Slazem se da ima, ali zivot deteta NIJE NJEN zivot. I ako je ona vec "zena", treba da snosi sve posledice svog ponasanja, a ne da jedan zivot strada jer ona nije dala 200 din na kondom. Ili na primer, mlade su da ode, ali nisu mlade da se jebu. Uzas, strasno, katastrofa. Ni jedna zivotinja cak to ne radi, ljudi, osvestite se!
Studiram medicinu, nazalost imala sam priliku da gledam mnogo kiretaza...
To je nesto najtuznije sto sam u zivotu videla...
Pici muzika a zene u polu svesnom stanju leze i cekaju da im doktor-mesar odstrani dete-teret. Cuj, teret. Dete je dete. Ako ti je teret, molim lepo, koristi zastitu ili apstiniraj. Svira im muzika, a oni izmedju sebe caskaju, a savest ne mogu da operu, jer su pobili gradove malih dusa. Skolovali su se za lekare, ucili godinama ginekologiju i akuserstvo da bi znanje na kraju koristili da se otarase "nepotrebnih" zivih bica. Jedna zena, mlada, tada kada sam gledala te intervencije je odustala na stolu u poslednjem trenutku, bila sam presrecna, svi studenti su bili presrecni.
Inace, lekari su polagali Hipokratovu zakletvu, A PO HIPOKRATOVOJ ZAKLETVI, ZIVOT JE PRVA KATEGORIJA!!!
"Kunem se Apolonom liječnikom, Asklepijem; Higijejom i Panakejom, svim bogovima i božicama, zovući ih za svjedoke, da ću po svojim silama i savjesti držati ovu zakletvu i ove obveze. Stoga ću učitelja ovoga umijeća štovati kao svoje roditelje, njegovu ću djecu držati svojom braćom, a budu li htjeli učiti ovu umjetnost, puočavat ću ih bez ugovora i bez plaće. Puštat ću da sudjeluju kod predavanja i obuke i u svem ostalom znanju moja djeca i djeca moga učitelja. Učit ću i đake koji se budu ugovorom obvezali i ovom zakletvom zakleli, ali nikoga drugoga. Svoje propise odredit ću po svojim silama i znanju na korist bolesnika i štitit ću ga od svega što bi mu moglo škoditi ili nanijeti nepravdu.
Nikome neću, makar me za to i molio, dati smrtonosni otrov, niti ću mu za nj dati savjet. Isto tako neću dati ženi sredstvo za pometnuće ploda. Isto ću i pobožno živjeti i izvršavati svoju umjetnost. Neću operirati mokraćne kamence, nego ću to prepustiti onima koji se time bave. U koju god kuću stupim, radit ću na korist bolesnika, kloneći se hotimičnog oštećivanja, a osobito zavođenja žena i muškaraca, robova i slobodnih. Što po svojem poslu budem saznao ili vidio, pa i inače, u saobraćaju s ljudima, koliko se ne bude javno smjelo znati, prešutjet ću i zadržati tajnu. Budem li održao ovu zakletvu i ne budem li je prekršio, neka mi bude sretan život i ugled ljudi do u daleka vremena; prekršim li ovu zakletvu i zakunem li se krivo, neka me zadesi protivno."
Izvinjavam se sto je prevod na hrvatskom.
Daleko od toga da u ovom trenutku zelim da imam dete i da imam idealne uslove za to, ali od prvog trenutka kad sam stupila u seksualne odnose preuzela sam odgovornost za to, i znala da bih rodila cak i ako bi me decko ostavio, ako bi me svi ostavili, ali moje dete ne bih ubila.
Oni koji govore da to nije ubistvo, da nije pravo ubistvo ili da je to njegova blaza forma, samo pokusavaju da operu svoju blatnjavu savest.
To je pravo i najgore ubistvo i nemam sta vise da kazem.
ja sam protiv abortusa.
smatram da je to ubistvo prvog reda, najgnusniji zlocin koje ljudsko bice, u ovom slucaju rodjena majka, izvrsava nad bicem, u ovom slucaju bebom, koja cak ne moze ni da se brani (otrci, vristi, zove u pomoc...).
ja sam tu zaista kategoricna.