"Politika": predstavljanje anti-srpske knjige

Alekasandar2

Iskusan
Poruka
5.546
"Обавештавам и молим сваког родољуба који живи у Београду, да посети антисрпску промоцију књиге коју је најавила данас „ПОЛИТИКА” у следећем тексту:
САХРАНА ЈЕДНОГ МИТА
У 19 сати, у сали на првом спрату Дома омладине у Београду, у циклусу „Промоције”, вечерас ће бити представљена књига Богољуба Кочовића „Сахрана једног мита. Жртве Другог светског рата у Југославији” (објавила издавачка кућа „Откровење”, Београд, 2005). Студија Богољуба Кочовића је изазвала бројне коментаре и спорове, јер аутор ревидира и доводи у питање досадашње бројке о српским жртвама и жртвама уопште у Другом светском рату на овим просторима. У вечерашњем разговору учествују: Десимир Тошић, Милан Кољанин, Срђан Богосављевић и Ненад Даковић.
Више је него очигледно, да се води прохрватска кампања, која има за циљ да умањи број жртава у Другом светском рату, и, што је још горе, на тај начин у потпуности релативизује истина, да је у НДХ почињен злочин геноцида, без преседана на овим просторима. Кочовић је познат као „честити Србин” како је то за њега рекао Поглавник Туђман, чији је рад у истом фону као и рад Жерјавића, који је готово исте бројке појавио у предвечерје рата (1989). Пре две недеље, Вјесник је објавио текст под готово идентичним насловом, као што је и данас учинила Политика. Препоручујем Србима који живе у Београду, да посете вечерашњи антисрпски и антицивилизацијски скуп, и макар својим УАААААААААААААААААААА ставе до знања да у Србији још има Срба чији су очеви и мајке, ђедови и бабе, браћа и сестре, били убијани на најзверскији начин само зато што су Срби."

deda miloje, SC
 
Није то ни први ни последњи пут да неко покушава да драстично умањи број жртава, а то је у ствари глобални проблем јер нацистичке и фашистичке организације у свету умањују и број јеврејских жртава, правдајући тај став тиме како је немогуће (!) побити толико људи. Као што оптужују Јевреје (главне кривце за све) да је то у ствари њихова пропаганда, тако оптужују и нас (Србе).
Ирационална мржња мора некако да се оправда, а уједно и да се сопствено злодело ублажи. Зато нас Србе оптужују за некакву идеју Велике Србије, а Јевреје за убиство Христа (!) и похлепу.
 
Не би ме чудило да "тетка Бисерка" не затражи да се извинемо што Срби из Хрватске нису хтели лепо да се покатоличе, одселе или изврше колективно самоубиство, односно да престану да погане "Лијепу њихову", него су морали да замарају јадне усташе и домобране.
 

Back
Top