Politika na TV-u

najava...
Srbija- katastrofa jedne politike, emisija "Latinica" HRT1 u 20:15
ponedeljak, 31.03. 2008.

U finalu raspada bivše Jugoslavije uzroci postaju jasniji nego ikada dosad. Ukratko: srpska nacionalno politička ideologija nije se bitno promijenila od druge polovice 19. stoljeća. Još tada se legitimna težnja za ujedinjenjem srpskog naroda suočila s neugodnom realnošću koja pokazuje da većina Srba koji bi se trebali pripojiti matičnoj srpskoj državi živi izmiješano, i često kao manjina, s drugim narodima - prije svega Bošnjacima i Hrvatima, a "sveta srpska zemlja Kosovo" je nastanjena etničkim Albancima. I onda i danas, ta dva jugoslavenska državna pokusa su propala. Srbi su bili dovoljno brojni i nacionalno osviješteni da pokušaju dominirati, ali ipak ne dovoljno da tu dominaciju trajno ostvare. Tako danas još jednom sagledavamo posljedice katastrofalne politike koja nije bila usklađena ni s vremenom ni s okruženjem u kojem je pokušala ostvariti svoje ciljeve. Srbija je danas duboko podijeljena zemlja, dugo godina u izvanrednom stanju i iščekivanju novih izbora koji će navodno donijeti nešto novo. U stvarnosti, ne događa se ništa. Od burnih promjena 2000. Srbija se vraća unazad. Najviše pate tzv. obični ljudi koji ni za šta nisu krivi: vizni sustav je na snazi za gotovo sve zemlje osim Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a izolacija u koju ih je stavila međunarodna zajednica čine ih još fobičnijim i neracionalnijim u političkom odlučivanju. Srbija nema snage da se izvuče iz duboke krize u koju su je doveli njezini političari, a svjetska politika ne pokazuje interes da joj pomogne. Sve to dovodi u veliku opasnost Srbiju, ali i zemlje u okruženju. Ona je slaba da bi ratovala, ali ipak dovoljno jaka za destabilizaciju regije. O svemu tome bit će riječi u emisiji Latinica.

Voditelj: Denis Latin

najava...
Srbija- katastrofa jedne politike, emisija "Latinica" HRT1 u 20:15
ponedeljak, 31.03. 2008.

Kyoatia... šta kažu mediji i običan narod u Hrvatskoj sada kada je nekadašnji "heroj" u ubijanju Srba tokom Bljeska i Oluje, vaš dični general Ivan Korade počeo da likvidira i Hrvate...

http://www.**************/vesti.php?category=vesti&id=43210

"Penizonisani general Hrvatske vojske 44-godišnji Ivan Korade, u domovini poznat po tome što je kao zapovednik "Puma" prvi po osvajanju Knina istakao hrvatsku zastavu, ubio je u Zagorju četvoro ljudi, a jednog ranio..."

Da li je sada naglo postao zločinac ili je to bio i ranije dok je ubijao Srbe?
Da li će Hrvatska sada da iskoristi ovu priliku pa sve zločine nad Srbima pripiše njemu ili će i dalje većina Hrvata da ga smatra herojem koji je iznenada pošandrcao?

Daj nam malo mišljenje tvojih sunarodnika...

razlozi zbog kojih neću da idem na ovu temu
http://forum.krstarica.com/threads/206825

1. zato jer na loše plagijate ...sa potencijom da se svađamo i da se podupiruje mržnja prema Hrvatima stoji već u lažnom izmišljanju "citiranju" naslova...naravno posve očekivano da će zapaliti određene "mase" na forumu ai ja sam već dao ispravan i točnu informaciju mnogo pre dotičnog...
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=6307352&postcount=6

i
2. zato jer je Latin uistinu tu emisiju napravio s razlogom da približi jedne drugima a ne da ocrni Srbiju...naravno kao i uvek oni koji ne odgledaju emisiju pljuju najviše...al eto ipak ima neko ko je odgledao pa može dati svoj sud kao ova/j forumaš/ica:
zasto ovu emisiju shvatate kao zluradu i prihvatate je s negativnim predznakom?
latin je pravio bezbroj emisija koje su bile krajnje kritične prema situaciji u hrvatskoj, i ne vidim da je on kao čovjek i novinar napravio ovu emisiju da bi se narugao srbiji.
govoriti o negativnoj strani srpske politike ne znači mrziti srbe ili srbiju, koliko ima ljudi u srbiji koji kritikuju svoje političare, pa zar to znači da mrze svoju zemlju?

ako je ko učinio puno da srbiju približi novijim generacijama u hrvatskoj i da pokaže svu kompleksnost naših (hrvatsko-srpskih) odnosa, to je latin. i nikada njegove emisije nisu pojačavale neprijateljstvo prema srbima, naprotiv. on se izložio i previše da bi pokazao koliko su hrvati griješili.

mogli bi ste na tu emisiju gledati i na taj način.

toliko

prije nego odem offline...za one koji su zainteresirani.......

upravo na HRT1 "Latinica"

tema: Opsada Sarajeva - Zločin protiv čovječnosti

Navršava se šesnaest godina od početka opsade Sarajeva, glavnog grada Bosne i Hercegovine. Blokada je započela kad je tzv. JNA zauzela međunarodni aerodrom u naselju Ilidža u noći s 4. na 5. travnja 1992., a završena je 29. veljače 1996. povlačenjem vojske Republike
Srpske u skladu s odredbama Daytonskog mirovnog sporazuma. Sarajevska je opsada s 1.425 dana najduža u povijesti. Zračni most za podršku stotini tisuća opkoljenih ljudi trajao je duže od Berlinskog zračnog mosta. Za vrijeme opsade na grad je padalo prosječno 329 granata na dan. Rekord od 3.777 ispaljenih granata uknjižen je 22. srpnja 1993. godine. Ubijani su ljudi, rušeni civilni, kulturni, vjerski objekti, pa čak i bolnice. U brdima oko Sarajeva bilo je stacionirano 120 minobacača i 250 tenkova JNA, koji su poslije dospjeli u ruke vojske Republike Srpske. Cilj im je bio mučenje glađu i demoralizacija stanovništva na najokrutnije načine. Strašan primjer je masakr na otvorenoj tržnici Markale kada su u veljači 1994. godine granate, ispaljene sa srpskih položaja na Špicastoj stijeni, pogodile masu ljudi i uzele život 68 Sarajlija. Tijekom opsade Sarajeva ubijeno je 12.000 ljudi, među njima 1.500 djece, a 50.000 ljudi je lakše i teže ranjeno. O tom ratnom paklu, okrutnosti i nečovječnosti srpskih snaga, patnjama i stradanjima Sarajlija u večerašnoj emisiji govore svjedoci tog vremena.

upravo na HRTu (hrt-1.program)

http://vijesti.hrt.hr/content/view/44312/10/

Komemorativni skup u Jasenovcu
20.4.2008. U spomen na 63. godišnjicu proboja zatočenika iz koncentracijskog logora Jasenovac u Spomen-području Jasenovac, kod spomenika Cvijet, održava se komemorativni skup u čast svim stradalim logorašima. Komemoraciju možete pratiti na Prvom programu HTV-a.

-------------
već traje jedno duže vrijeme prenos...govorio je i predsjednik Mesić...a ima gostiju i iz susjednih zemalja i šire...lepa gesta HRTa da sve to prenosi uživo

Kyoatia svaka tebi čast, a i Latinu i Stankoviću. Međutim, većina Hrvata je još daleko od toga da bude objektivna u oceni onoga što se dešavalo devedesetim na ovim prostorima, ni ne trude se.

Ponavljam, mene stvarno zabole uvo za Hratsku. Hteli ste nezavisnost, dobili ste je. Hteli ste Hrvatsku bez Srba - pomeli ste ih i o čemu sada više da pričamo? Hrvati su i svoj rat nazvali domovinskim a sve, uključujući i ove nove poslednje ustaške koljače - braniteljima. Prosečnom srpskom uvu već je i to dovoljna provokacija, a da ne spominjeno koliko je njih osuđeno za svoje domete u odbrani vajne vam domovine.

Kakve mostove mi treba da gradimo sem ekonomskih i zašto? Zbog koje Juge treba da plačemo i zašto? U kom cilju da se TV-pojašnjavamo? Vidimo se u EU, i dovoljno je.

Srbi imaju više interesa da grade mostove razumevanja i prijateljstva sa onima iz okruženja koji su im pružili ruku kada im je bilo najteže, kao recimo Grcima i Makedoncima.
Boli me ćošak za Hrvatsku počev od hrvatskog mora, proizvoda pa do kulture... ali stvarno baš me zabole.

upravo na HRTu (hrt-1.program)

http://vijesti.hrt.hr/content/view/44312/10/

Komemorativni skup u Jasenovcu
20.4.2008. U spomen na 63. godišnjicu proboja zatočenika iz koncentracijskog logora Jasenovac u Spomen-području Jasenovac, kod spomenika Cvijet, održava se komemorativni skup u čast svim stradalim logorašima. Komemoraciju možete pratiti na Prvom programu HTV-a.

-------------
već traje jedno duže vrijeme prenos...govorio je i predsjednik Mesić...a ima gostiju i iz susjednih zemalja i šire...lepa gesta HRTa da sve to prenosi uživo

gledala sam.
posjetitelja nema, tako je malo ljudi, tačno se vidi da su prisutne zvanične delegacije.
mesić je bio kao i uvijek pravi predsjednik.

žao mi je što nema trećeg mandata. mada on bi i onako bio isuviše star.

Kyoatia svaka tebi čast, a i Latinu i Stankoviću. Međutim, većina Hrvata je još daleko od toga da bude objektivna u oceni onoga što se dešavalo devedesetim na ovim prostorima, ni ne trude se.

hvala nismo jedini...ima nas još mnogo samo ostali nisu tako glasni ko mi:)

e sad onaj necitirani deo...malo me rastužio...eto ja sam primerice nočas gledao na RTSu Beogradski maraton....a pre toga košarkašku tekmu Zvezda - Partizan

zašto stavljati ograde i barijere ...ono živjeli toliko godina pod istim krovom a sad bi neki u drugu krajinost.... da se ni ne pogledamo

sredina je najbolja...nemoramo da se pobratimljujemo...ali i ne mrzimo...

zar uvijek dok su Hrvati i Srbi u pitanju...mora sve da bude "radikalno" i ekstremno?:confused:

gledala sam.
posjetitelja nema, tako je malo ljudi, tačno se vidi da su prisutne zvanične delegacije.
mesić je bio kao i uvijek pravi predsjednik.

žao mi je što nema trećeg mandata. mada on bi i onako bio isuviše star.

i mene je malo strah ...ko i kako ćemo posle njega...jednostavno ne vidim mu dostojnu zamenu...bit će teško

a od onih koji su već sad izjavili da će se kandidirat...jedina kolika-tolika satisfakcija mi je Vesna Pusić (a i to nije sigurno)

nema vesna pusić onu oštricu, završnicu kao mesić
kod nje je puno riječi, a na kraju ništa..

ostaje nam da čekamo i vidimo. možda se pojavi neko...
iskreno se nadam.

i još jednom mesić

'' Predsjednik Stjepan Mesić u svom se govoru prisjetio bivšeg predsjednika SAD-a Dwighta Eisenhowera, koji je zatražio da se zločin koji se događa snimi "jer će se jednog dana naći neki gad koji će reći da je sve to izmišljeno".

"I danas ima gadova koji će reći da je sve ovo bilo izmišljeno", kazao je Mesić, ddoavši: "Mi ne zaboravljamo!".

volim ga zbog ovoga, mogao je citirati stotine drugih, ali ne...

:)

nema vesna pusić onu oštricu, završnicu kao mesić
kod nje je puno riječi, a na kraju ništa..

ostaje nam da čekamo i vidimo. možda se pojavi neko...
iskreno se nadam.

i još jednom mesić

'' Predsjednik Stjepan Mesić u svom se govoru prisjetio bivšeg predsjednika SAD-a Dwighta Eisenhowera, koji je zatražio da se zločin koji se događa snimi "jer će se jednog dana naći neki gad koji će reći da je sve to izmišljeno".

"I danas ima gadova koji će reći da je sve ovo bilo izmišljeno", kazao je Mesić, ddoavši: "Mi ne zaboravljamo!".

volim ga zbog ovoga, mogao je citirati stotine drugih, ali ne...

:)

slabo si upoznata s poltikom Vesne Pusić...ona mu je najbliža...bliže od nje Mesiću nema... po izravnosti

ako zanemarimo (al ipak samo spisateljicu) Vedranu Rudan:worth::worth::worth:

ne govorim o njenim političkim stavovima. ona jednostavno nije prihvatljva širokim masama. ne znam kako bih to tačno opisala ??
nekako je previše intelektualna i ljevičarka..

mesić ima nešto ''narodno'' u sebi.
jednostavno je prihvatljiv, a to je preduvjet da bi uopće slušao šta taj neko govori ....

mislim, kada bih ja glasala ( a iz principa ne koristim tu mogućnost) glasala bih prije za pusićku nego za mnoge druge. kada se samo sjetim da je kosor htjela biti predsjednik, odmah me jeza prođe.

ali svejedno ne vjerujem da je pusić pravo rješenje.
rudan mi je previše liberalna.

uh :D

hvala nismo jedini...ima nas još mnogo samo ostali nisu tako glasni ko mi:)

e sad onaj necitirani deo...malo me rastužio...eto ja sam primerice nočas gledao na RTSu Beogradski maraton....a pre toga košarkašku tekmu Zvezda - Partizan

zašto stavljati ograde i barijere ...ono živjeli toliko godina pod istim krovom a sad bi neki u drugu krajinost.... da se ni ne pogledamo

sredina je najbolja...nemoramo da se pobratimljujemo...ali i ne mrzimo...

zar uvijek dok su Hrvati i Srbi u pitanju...mora sve da bude "radikalno" i ekstremno?:confused:

Nema zašto da te rastuži.
Ja redovno čitam tvoje postove (kao što i dalje gledam HTV) i često se zastidim kada vidim kako te neko drugi, i u moje je-li-srpsko ime, uvredi i gotovo uvek se divim tvojim živcima i načinu na koji na te provokacije odreaguješ.

Ipak, ono gore je moje mišljenje i moj stav. Ja sam srpkinja, i sa svoje sasvim racionalno-lične tačke gledišta, lišene svih emocija - mislim da današnja Hrvatska nije vredna srpske pažnje.
I to zaista nema veze sa pojedincima u koje sasvim slobodno možeš da ubrojiš i sebe. Naprotiv. I naravno, nisu svi u Srbiji za oštre rezove poput mene :-)

UPRAVO NA HRT 1. program
Latinica
HTV1 21.04.2008. 20:15, 21:20, 03:30

Naslov emisije: 60 godina Titovog "NE"

Upravo ovih dana navršava se 60 godina od dramatičnih trenutaka iz daleke 1948. godine kada je Josip Broz Tito izgovorio svoje dramatično i povijesno "NE" Staljinu. Sovjetski diktator nije mogao podnijeti samostalnost i autoritet koji je jugoslavenski vođa izborio u Drugom svjetskom ratu, bez izravne sovjetske pomoći. Tito je tada pokazao izuzetnu hrabrost i odlučnost inzistirajući na principima državne smostalnosti kao načela odnosa među suverenim zemljama, riskirajući pritom i planiranu vojnu invaziju i okupaciju od
strane Staljinova Sovjetskog Saveza. Činjenica da su Tito i Staljin prestali biti jedno, da se vođa jedne male zemlje uspio suprotstaviti diktatu iz Kremlja, američki diplomati tada su ocijenili najvažnijim svjetskim događajem od kapitulacije Japana u Drugom svjetskom ratu. Tako čvrst raskid imao je i svoju cijenu. Drži se da je u tom razdoblju različitim mjerama represije podvrgnuto 40.000 stvarnih i navodnih staljinista, te slučajnih žrtava.

Urednik: Jagoda Bastalić
Redatelj: Vjeran Pavlinić

Nema zašto da te rastuži.
Ja redovno čitam tvoje postove (kao što i dalje gledam HTV) i često se zastidim kada vidim kako te neko drugi, i u moje je-li-srpsko ime, uvredi i gotovo uvek se divim tvojim živcima i načinu na koji na te provokacije odreaguješ.

pa ne uzimam si to toliko k srcu...ono mislim si il je u pitanju standardna provokacija zbok sopstvenih kompleksa, ili niski udarci iz jada što dotični nema kontraargumente na moje pa vrijeđa....doduše ni ja nisam svaki dan idealno raspoložen....pa i ja kadkad pogrešim i reknem nešto što ne bih smio....

al sve u svemu pokušavam uzet na šalu....a kad čovek pretera ili vratim ili ode na ignore listu ....snađem se

uglavnom hvala na podršci

ovde sam kao i na jednom hrvatskom forumu pre svega radi kvalitetne diskusije, radi informiranja sebe i drugih, a najviše iz razbibrige (što se uostalom vidi u mojim poslednjim temama/anketama koje otvaram na drugim pdf-ovima a ne samo na Politici:):D

i gogag!?

šta kažeš?

Interesantna emisija Latinice o ne baš tako lepoj slici Tita, komunista, tzv.Inforbiroistima koji su pozavršavali na Golom otoku nerjetko bez ikakve dokazane krivnje zato jer su NAVODNO nešto rekli

a i vidio sam najbolju reportažu ikad u Latinici
i to ovu posljednju treću...o tome kako je bilo 50ih u Jugoslaviji a kako u Čehoslovačkoj, Poljskoj i Rumunjskoj...a kako je danas

gde su oni bili tada a gde su danas u odnosu na nas

zanimljivi gosti emisije i reportaža i ne samo iz exYu već upravo iz zemalja pod Staljinovom čizmom...kad su na nas u Jugoslaviji gledali kao o obećanoj zemlji

a vidi nas danas....tada smo prema njima bili 20-30 godina ispred...danas 10-20 godina iza ovisno o republici (ne računam Sloveniju)

Back