Romana Kuhar
Aktivan član
- Poruka
- 1.845
Znam, naravno, Slavoj Žižek, Peter Sloterdijk i, naravno, moj kolega profa Krstan Kovjenič ... Sve ostale sam sama ovde opisala ...e, pa to. Da pozovemo neke prave filozofe? Znas nekog?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znam, naravno, Slavoj Žižek, Peter Sloterdijk i, naravno, moj kolega profa Krstan Kovjenič ... Sve ostale sam sama ovde opisala ...e, pa to. Da pozovemo neke prave filozofe? Znas nekog?
Oni to ne žele, jer ovde pederri pravdu dele ...eeeeee, ako je tako odlicno. De, pozovi nekog od njih da objasne te filozofske osnove politike....
Kakve veze filozofija ima sa sexualnim opredeljenjem....recimo Nine?Oni to ne žele, jer ovde pederri pravdu dele ...
Naravno da ima, jer filozofija nas uvek podseća da sve ono što nije prirodno je bolesno ... Ako je seksualno opredeljenje suprotno moralu i (raz)umu onda, to nas uči filozofija, to su jadnici kojim, umesto razuma, zlo nagona upravlja ... Epikur je o tom načinu razmišljanja najviše doprineo ... Hvala mu!Kakve veze filozofija ima sa sexualnim opredeljenjem....recimo Nine?
Mislim da si pobrkao oblasti, ovo sto si napisao je hriscanski ili duhovni nacin, filozofija nema ta ogranicenja.Naravno da ima, jer filozofija nas uvek podseća da sve ono što nije prirodno je bolesno ... Ako je seksualno opredeljenje suprotno moralu i razumu onda, to nas uči filozofija, to su jadnici kojim, umesto razuma, zlo nagona upravlja ...
Moral je definisala filozofija, a ne bilo koja druga religija ... Što se tiče hrišćanstva, tu sam istomišljenica sa profesorom Kovjeničem, ono je unazadilo ljudsku cuvilizaciju za više od 2000 godina ...Mislim da si pobrkao oblasti, ovo sto si napisao je hriscanski ili duhovni nacin, filozofija nema ta ogranicenja.
Jedno je definisati i razmatrati, a sasvim drugo primenjivati i koristiti u zivotnim situacijama.Moral je definisala filozofija, a ne bilo koja druga religija ... Što se tiče hrišćanstva, tu sam istomišljenica sa profesorom Kovjeničem, ono je unazadilo ljudsku cuvilizaciju za više od 2000 godina ...
A ko to može da ograniči filozofiju? Da, slažem se, pederastija sudi u psihijatriju ...Ograniciti filozofiju samo na moralne ograde je u najmanju ruku van pameti
Pozdrav tetki! želim joj brzo ozdravljenje! Što se tiče filozofa ne brini - znaju ono šta će, kako će i kada će da kužu, a razbiju mudrostima svaku prevaru i lažu ...odnesem tetki lek
Пошто спамују тему и помињу имена некаквих идиота из идустрије забаве, морам да цитирам сам себе.Позитивистичка философија не може да дефиниже апстрактан квалитет (ни апстрактан квантитет) онако како га иначе схватамо.
У време информатичке револуције они не могу да дефинишу информатички код.
Зато што је то квалитативна страна субјекта, а они познају само објекат.
Ја на овој теми говорим о квалитативној(и квантитативној) страни политичког субјекта, који је дакле квалитативна (и квантитативна) страна политичке тражње.
Дакле шта је закон?
Оно што се објективно нуди или оно што се тражи?
Закон који се практично примењује, његова конкретна примена, је политички објекат, дакле на страни политичке понуде.
Али закон у облику информације, закон као идеја, "написан на папиру" је квалитативна страна политичке тражње.
Зато се и формира у организацији на страни тражње, у удружењу гласача.
Суштина је у томе да политички систем мора да почива на људима који га већински траже.
Јер ако није тако то је само мртво слово на папиру, илузија и распад политичког система.
Политичка јавност је удружење гласача и једино оно може да буде узбуњено.
То дакле највише личи на религијско креирање, схватање и примену закона.(односно политике уопште..)Већина дакле бира закон као израз своје политичке тражње, и њега се држи сама без туђег утицаја,
а мањина има своју тражњу и за њих постоје организације казне.
To što si ti opisao je više država kao aparat sile, nego politika u celini. Kao što je ekonomija smišljena da bi se upravljalo oskudicom resursa kao činjenicom stvarnosti, tako je politika nauka o organizaciji društva i zaštiti tog društva od užasa prirodnog stanja.
Napravi prost misaoni eksperiment: imaš priliku da od početka organizuješ ljudsko društvo. Šta misliš, koliko vremena bi prošlo pre nego što bi morali da se uspostavi aparat prisile, tj država? Vrlo malo. Ako veruješ u suprotno, tj da je ljudska priroda inherentno dobra i da bi se ljudi nekako samoorganizovali u zajednicu, a zatim organizovali i razmenu, tj ekonomiju, u dubokoj si zabludi.
Политика је наука(учење) о принуди, обавези или дужности.
Сва три појма су у суштини једно.
Дакле, политика се бави употребом и престанком принуде, стварањем и нестајењем обавезе или дужности.
Другим речима у суштини политике је туђа воља.
Дефинисањем политике, први пут у историји хуманистичке науке, можемо дефинисати економију.
Јер оно што није у области политике је у области економије.
Дакле, свака принуда, обавеза или дуг у економији не припадају економији као систему појмова и категорија већ политици.
Другим речима у суштини економије је своја воља.
То значи да је и стварње дуга и дуг у економији заправо политика и политичка категорија а не економска.
Дуг и дужност су, дакле, политичке а не економске категорије.
То значи и да су обвезница, меница итд.. политички инструменти а не економски.
Званична наука ће морати да се коригује по питању тих појмова.
Znam, naravno, Slavoj Žižek, Peter Sloterdijk i, naravno, moj kolega profa Krstan Kovjenič ... Sve ostale sam sama ovde opisala ...
Можда вам смета што је Удружење гласача огранизација на страни тражње и што у њој сви имају и шире знање на страни тражње које описује политички и економски систем какав мора да буде и уз помоћ кога тражимо оно шта желимо и тачно знамо шта желимо?
Можда вам то смета?
Navešću još jedan primer, kako bih urazumio i neverne Tome, dabome ... Uspeh Slovenije je uspeh zdravog razuma, pravilnog prilagođavanja i, naravno, umnosti filozofa. Slavoj Žižek, Janez Drnovšek i moja malenkost su doprineli k tome da se Slovenija pravilno organizira, usmeri i preživi ... To i jeste jedina tajna uspeha te nekadašnje republike u SFRJ, a sada jedne od uspešnijih zemalja u EU ...
Krstan Đ. Kovjenić
Nejveći doprinos ljudskoj civilizaciji bi bio, svakako bismo bili, makar misaono, u nekoj drugoj dimenziju i približili bi se našem dušom Onome od čega ona proizilazi /praishodi, da nije bilo te zlokobne "dobre vesti", jer smo se uverili da je ona sazdana na laži, manipulaciji i zlim namerama ... Sve drugo je izlišno i komentarisati, dokoni se teše svojim neznanjem, a lažni slade sopstvenim lažima, jer zdrav razum nikada neće da prihvati utopiju umesto pozitivni energoju koja proizilazi od Energije i naše misli usmerava ka njihovom izvoru - Mišljenju Mišljenja ...зато што смо чули Добру Вест,
У чему је разлика између племенске(природне) демократије и парламентаризма и данашње демократије и парламентаризма?
Данашња демократија је на страни понуде, то значи на позитивистичкој страни, на страни објекта.
То је орвеловска демократија, лажна по својој суштини и природи.
Племенска(природна) демократија је на страни тражње, није на позитивистичкој страни, она је на страни субјекта и зато је истинита.
Време је да се пробудимо и спознамо шта је на страни понуде а шта је на страни тражње,
да освестимо своју тражњу,
да не будемо као "незнабожци",
зато што смо чули Добру Вест,
да се организујемо на страни тражње,
и преместимо парламент са стране понуде на страну тражње,
а политичке партије заменимо удружењима гласача.