POLITIČKI ZEMLJOTRES U IZRAELU: Netanjahu GUBI TLO POD NOGAMA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
http://rs.n1info.com/Svet/a548480/N...a-u-Tel-Avivu-trazilo-ostavku-Netanjahua.html

Nekoliko hiljada Izrelaca u Tel Avivu tražilo ostavku Netanjahua

1575152666266.png


30.11.2019. |23.00

Nekoliko hiljada Izraelaca okupilo se u Tel Avivu da traži ostavku premijera Izraela Benjamina Netanjahua zbog optužbi za korupciju.

Demonstranti su mahali izraelskim zastavama i nosili transparente na kojima je Netanjahu označen kao "korumpiran".

Protiv Netanjahua je prošle sedmice podignuta optužnica za nekoliko korupcionaških slučajeva, zbog čega se izraelski ionako paralisani politički sistem još više iskomplikovao i dovedena je u pitanje Netanjahuova politička budućnost nakon što je neprekidno bio na vlasti više od jedne decenije.

Jedna demonstrantkinja je rekla da ne može biti "prave demokratije kada postoji premijer koji se kriminalno ponaša".

Netanjahu poriče da je bilo šta loše učinio i optužuje tužioce da su pokušali da izvedu udar protiv njega. Po izraelskom zakonu Netanjahu mora da podnese otavku samo ako bude proglašen krivim.
 
http://rs.n1info.com/Svet/a564442/Netanjahu-povlaci-zahtev-za-imunitetom.html

Netanjahu povlači zahtev za imunitetom

Netanjahu povlači zahtev za imunitetom


28.01.2020.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu najavio je da će povući svoj zahtev za parlamentarnim imunitetom koji je zatražio zbog optužbe za korupciju.

Najdugovečniji premijer u istoriji Izraela, koji je trenutno u poseti SAD-u, na Fejsbuku je objavio kako bi proces dobivanja imuniteta u parlamentu bio "cirkus" i kako ne želi da učestvuje u toj "prljavoj igri".

Otkrio je kako je obavestio predsednika Kneseta o povlačenju zahteva za imunitetom, nekoliko sati pre nego što je parlament trebalo da raspravlja o tom pitanju.

Netanjahu je u novembru optužen za korupciju, a time je postao i prvi premijer Izraela u istoriji koji protiv sebe ima optužnicu.

Izraelski lider govori o pokušaju puča i kritikuje izraelsko pravosuđe, tvrdeći da policija stvara pritisak na svedoke, te da je žrtva 'lova na veštice' koji protiv njega sprovode mediji i levica.

Netanjahu je optužen u tri slučaja.

Zajedno sa suprugom Sarom predmet je pravosuđa zbog nezakonitog primanja poklona od holivudskog producenta Amona Milhana i australijskog milijardera Džejmsa Pakera.

Optužen je i da je sa najprodavanijim izraelskim novinama "Yedioth Ahronoth" dogovarao donošenje zakona koji će pomoći tom mediju nauštrb drugih, u zamenu za bolje praćenje njegove politike.

U trećem slučaju je optužen da je pružao regulatorne usluge vodećoj izraelskoj telekomunikacijskoj kompaniji "Bezeq Telecom" kako bi pozitivno pisali o njemu na internet portalu u vlasništvu kompanije.

Sve se to događa u vreme dok Izrael nakon dva parlamentarna izbora nije uspeo da formira vladu, pa ga oko godinu dana vodi prelazna vlada. Idući izbori su 2. marta.
 
677z381_d998a914.jpg

ЈЕРУСАЛИМ - Хиљаде грађана Израела данас су у Јерусалиму протестовале испред резиденције израелског премијера Бењамина Нетанијахуа, који се суочава са суђењем за корупцију и не успева да се избори са све дубљом кризом због епидемије корона вируса.

АП извештава да популарност Нетанијахуа опада у последњих неколико недеља током којих се нашао на удару бројних, разнородних критика и захтева да поднесе оставку, јер, како се између осталог може чути, „није способан да води државу док траје судски поступак против њега”.

Грађани протестују због лоше економске ситуације у земљи, због распрострањене корупције Нетанијхуа зову „крајм министар” (игра речи: прајм министер, премијер на енг.).

Поштујући меру физичког дистанцирања, демонстранти су се у великом броју окупили испред Нетенијахуове резиденције узвикујући пароле и правећи буку дувачким инструментима, преноси Танјуг.

С обзиром да је Нетанијаху, после три пута неуспешно организованих парламентарних избора, на крају склопио договор са својим главним политичким опонентима и формирао владу националног јединства, главна опозиција израелском премијеру налази се на улицама Јерусалима.

Истовремено, Нетанијаху је изазвао велико, растуће незадовољство грађана због пребрзо донетих одлука о ублажавању рестриктивних мера и начина на који је управљао пандемијом коронавируса.

Израел је суочен са оштрим порастом броја новозаражених ковидом 19 и економијом која је у застоју са више од 20 одсто незапослених.

http://www.politika.rs/scc/clanak/4...onstranti-traze-ostavku-premijera-Netanijahua

E ovo je opozicioni skup a ne ovo ko Krstine Baba Drage, da im "reši narod" iz tri ekipe...
Takodje sam primetio da N1 ne stavlja fotografije iz ptičje perspektive nego namerno iz prvog lica.
Svako tumači kako njemu odgovara.
Jel dosta autorskih misli za validnost teme?
 
Sad kad Vucic posalje svoje huligane i desniicare da napadnu i isprovociraju policiju pa onda policija pocne da prebija decu u Izraelu, bice strasno.

Natenjahu je naj/ebo. Jedini kojii mogu da ugase ove proteste su Djilas, Bosko, Sergej Jeremija, Marinika, ludi Radule i Nogo. Gde se oni pojave, tu se protesti gase.
ako slucajno ugledate neku pesnicu na demonstracijama,
nije to srdjina , svaka slicnost je slucajna
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top