Politicki menadzer

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
136.839
Ajde malo da se igramo.

Kad bi sad osnovali sopstvenu drzavu od cega bi krenuli?

sta bi prvo kreirali?

skupstinu da vladate
vojsku/policiju da odrzava red
industriju da zaradjujete
stambeno energetski sistem da ljudi lepo zive
stocarstvo/zemljoradnju da ljudi imaju sta da jedu

od cega bi krenuli?

imajte na umu da ako ne krenete od skupstine ili policije nemate mehanizam da stvari ukrotite i ne znate u kom ce se smeru razvijati i ko ce voditi glavnu rec

Нормално, прво полицију. Па после тога Скупштину, и разне органе управе. Што више управе, то боље.

Ово народ да једе, и да има он нечега да се зарађује може и касније.

Не чини државу народ, већ власт.

Ето, Срби су као народ опстали стотинама година у туђим државама, али власт Србије може да опстане само у држави Србији.

Из тога је јасно шта је за државу најбитније.

Ajde malo da se igramo.

sta bi prvo kreirali?

skupstinu da vladate

od cega bi krenuli?

imajte na umu da ako ne krenete od skupstine ili policije nemate mehanizam da stvari ukrotite i ne znate u kom ce se smeru razvijati i ko ce voditi glavnu rec
Gladijatore da se narod zabavlja i ne razmislja o meni sta ja radim

Ajde malo da se igramo.

sta bi prvo kreirali?

skupstinu da vladate

od cega bi krenuli?

Sta ce mi skupština za sopstvenu drzavu:mrgreen:
Vojska na prvom mestu i spijuni i kazamati.kmetovi da rade od jutra do sutra normalno:D
I da da se ne bune previse hleba i igara.besplatan hleb dnevno za svaku porodicu a ko se previse buni gladijatorske borbe koje bi se prenosile na nacionalnoj televiziji.

Poslednja izmena od moderatora:
Ajde malo da se igramo.

sta bi prvo kreirali?

skupstinu da vladate

od cega bi krenuli?

Bez zarade se ne mogu platiti ni skupština ni policija.

Ajde malo da se igramo.

sta bi prvo kreirali?

skupstinu da vladate

od cega bi krenuli?

1 - struktura od do 9 ljudi koji vode/nadziru celu državu
2 - kontrolno telo za državne institucije - špijuniranje direktora, bitnijih državnih ličnosti
3 - razvojno/progresivno telo za državu - razvijaju planove za šta kako
4 - primarno i sekundarno sudstvo
5 - primarna i sekundarna policija
/ - sekundarni državni sektor
/ - primarna i sekundarna industrija
/ - vojska

Tako je. Uvesti monarhiju.
A ja bih uz to još svakom pojedincu dodelio neku knjigu sa obaveznim protokolom pri susetu sa pripadnicima dinastije. Napamet da nauče. Kao himnu.
Већ се учи протокол при сусрету са припадницима династије, још од основне школе.
Зове се Енглески језик :mrgreen:

Ajde malo da se igramo.

sta bi prvo kreirali?

skupstinu da vladate

od cega bi krenuli?

Uplasio si ove nase nezne forumske dusice, oni su mislili da je voditi drzavu lako i da to moze tek tako bas svako...:lol:

Sta tu ima da se pametuje, neki ljudi su pre 250 godina napravili novu drzavu, krenuli su od nule sto se tice drzavnih poluga. Plus su morali da ratuju sa tada jedinom globalnom silom da dobiju nezavisnost od njih. Danas je to najjaca drzava u vecini oblasti - sto bi znacilo da su imali ispravne rezone kada su pravili tu drzavu. Pa, onda posto nije bas pametno rasipati resurse i vreme, te ako je neko vec otkrio toplu vodu - zasto bi je mi otkrivali, samo prepisemo njegovo resenje.

Napomena, mnogo drzava je osnovano od te 1776-te naovamo ali nijedna nije uspesna kao ta. Samo mi Srbi smo imali 5 razlicitih drzava posle te godine... i nijedna nije bila/jeste uspesna.

Poslednja izmena:
ja bih bila fina, zakoni bi funkcionisali, slabiji bi bili zasticeni, besplatno zdravstveno, skolovanje i sve po redu. ali bih jendom drpila pare pred kraj mandata i zbrisala negde. :lol: vrv bih bila diktator, ali ne tipa staljin, causeku, nego fini diktator koji insistira na pravnoj drzavi i posotvanju zakona. ali bih u pozadini sebi smuljala da mi se nadje.

ja bih bila fina, zakoni bi funkcionisali, slabiji bi bili zasticeni, besplatno zdravstveno, skolovanje i sve po redu. ali bih jendom drpila pare pred kraj mandata i zbrisala negde. :lol: vrv bih bila diktator, ali ne tipa staljin, causeku, nego fini diktator koji insistira na pravnoj drzavi i posotvanju zakona. ali bih u pozadini sebi smuljala da mi se nadje.
my queen, sto bi reko john snow :lol:

ti bi spalila sve ybt :hahaha:

Back