Политичке заблуде и њене последице

Мање-више, сложићемо се да се нашим годинама мењају и критеријуми и последице... интересовања, па и ставови..

Такви смо ми људи, нешто одбацујемо, нешто прихватамо...понекад у количнику потпуно заменимо начин размишљања о некој појави, која нас је у млађим годинама у потпуности узимала и на њој смо градили, многе друге ставове.
Све ок.

Да ли је то мана људског рода или врлина, тек - тако је...

Те, 2012 сам, као и велики број људи око мене био разочаран, пре свега чињеницом да у најбољим ( а увек јесу), годинама, здрав и прав, не могу да нађем посао, а камоли одговарајући, о заради да не пишем...
Нисам био неупућен.

Друштвене прилике су обухватале потешкоће у многим каријерама, па и моју...
Размишљао сам " Па зар је могуће да млад човек, који толико може да да, не може да нађе никакав пишљиви посао?"

Као и често пута до тада, неко је морао да буде крив.

" Ови" су неспособни, а са ћутљивим премијером је ћутљива политика још неподношљивија.
Само да им видим леђа."

С' обзиром на моје тадашње године и неисквареност у сваком смислу, сам се придружио већини у свом окружењу.
И тада као и раније се у друштву јасно могао видети поларитет " ови" и " они", као да други не постоје.
Грешка, сада знам.

Нисам гласао.
Инстинкт ми је рекао да ми неће наћи посао ни једна гарнитура, чак, неће направити услове да се лакше дође до каквог- таквог посла...морам сам да се снађем ( био сам паметан момчић ).

Узео сам у обзир и традиционалне вредности и жељу за модерним, какву лажну дилему имају и клинци данас..

Увек сам баштинио дозу непромишљености, импулса, па шта буде нека буде, јер, шта је човек ако је стално прорачунат и рационалан?
Авантуриста свакако није.

На позив брата да се учланим у нову странку ( СНС) сам из топа одговорио - важи.
Помало због брата, помало из беса према тренутнима, а помало и због тога што никада нисам био члан ни једне странке.

Разлике некад и сад и мене самог засмевају

Осећала се нова енергија, ново поглавље...
Биће боље и мени и свима око мене...
Вучића ни тада нисам могао очима да гледам, али сам веровао позитивној промени...Боже драги...

Никада се нисам ишчланио.
Ето забаве и аргумената онима са форума који чекају тренутак неодговорности, непромишљености да дигну прст и најзад се од срца насмеју...
Шта ћу, када је истина.
Искрено па куд пукло.

Али нисам ја занимљив.
Само још један без рукавица...

Занима ме, да на овој теми, мало ближе упознам промишљање оних, који нису променили своје убеђење.

СНС који је тада долазио на власт, њихова обећања, уверења, њихова уверавања јавности српске...и овај данас, су две сасвим рзличите странке.

Треба човек да буде прилагодљив, прагматичан, да узме у обзир тренутне актуелности и оно што је до њих довело, ток дешавања, да би стекао праву слику.

Зар је толико тешко признати/схватити да Вучић није доследан.
Да је буквално све изврнуо у односу на оно за шта се тада, кобајаги, залагао.
Једино из тог времена што је задржао је - Живела Србија

Или...се можда ради о принципу?

Не бране сви Вучићеве брљотине из разлога што му верују, већ из разлога што би тиме морали себи да признају, у зрелим годинама, да су по ко зна који пут( други, трећи?ТитоСлоба, Вучић) насамарени?
Преведени жедни преко воде?
Није ли величина признати часно заблуду?
Боље него чинити гимнастику са политичким убеђењем?

Сви су добродошли да прокоментаришу, али признајем да бих нај
више волео да чујем мишљење
@suave
@savasavanovic

Хвала.

Ako išta znaš o politici, znaš da mi nismo ostrvo u Svemiru i da ovaj deo sveta kontroliše britanska obaveštajna služba.
Oni preko Udbe sastavljaju izborne liste i tamo možeš naći (i glasati za njih) samo ljude koji su "bezbednosno provereni", odnosno - sami pripadaju porodicama koje su zajahale Srbiju 1944. ili su kontrolisani od njih.
Visoko rangirani britanski Mason Sloba, Mason Vuk, Romanski klub Koš.tunjavi, Djilas iz porodice koja je zajahala Srbiju 1944., Vuk Pozderac iz porodice koja je zajahala Srbiju 1944. .........
To je izbor koji se nudi - isto britansko sra.nje, samo drugačije zapakovano.
Bez promene sistema - sve će i dalje biti isto.

Основна политичка заблуда је да су корупција, ендемско сиромаштво, масовна полуписменост или неписменост, неки инциденти и девијације, а да је систем добар, само треба "инстутуције" да прораде, да то зависи од неке личности која тренутно врши власт.

Србија је капиталистичка земља, са 50 000 милионера и 45 милијардера, и ова држава припада њима(и страним капиталистима) , а не студентима, "ћацијима", опозицији или Вучићу.

2012 године, Срби су изабрали Вучића да их спаси од ДОС-ове 12.годишње транзиције, али су опет посадили исто семе као и 5 октобра 2000 године.Из тог семена је опет никла иста биљка, само са мало развијенијим карактеристикима, па сада опет треба да посадимо исто семе, у нади да ће трећи пут изнићи нешто друго.Међутим, из семена једне биљке увек се развија иста биљка.

Занима ме, да на овој теми, мало ближе упознам промишљање оних, који нису променили своје убеђење.
pa ti si taj jer rece
Вучића ни тада нисам могао очима да гледам, али сам веровао позитивној промени...Боже драги...
kud svi turci, tu i mali milojica

znaci znao si ko je i sta je av, ali si video i da nisi jaci, i onda si se savio, snasao kako ti rece
ja te ne osudjujem, samo analiziram

Ako išta znaš o politici, znaš da mi nismo ostrvo u Svemiru i da ovaj deo sveta kontroliše britanska obaveštajna služba.
Oni preko Udbe sastavljaju izborne liste i tamo možeš naći (i glasati za njih) samo ljude koji su "bezbednosno provereni", odnosno - sami pripadaju porodicama koje su zajahale Srbiju 1944. ili su kontrolisani od njih.
Visoko rangirani britanski Mason Sloba, Mason Vuk, Romanski klub Koš.tunjavi, Djilas iz porodice koja je zajahala Srbiju 1944., Vuk Pozderac iz porodice koja je zajahala Srbiju 1944. .........
To je izbor koji se nudi - isto britansko sra.nje, samo drugačije zapakovano.
Bez promene sistema - sve će i dalje biti isto.
10000 потписа и медиска пропраћеност су потребни, нема везе са тиме циа, биа и остали масони.
Немој сад ко онај метрономи да закуваваш...

10000 потписа и медиска пропраћеност су потребни, нема везе са тиме циа, биа и остали масони.
Немој сад ко онај метрономи да закуваваш...
Probaj da skupiš tih 10.000 potpisa, pod propisanim uslovima, pa mi se javi ako uspeš

Za politiku, a i neka racionalnija rasuđivanja/delovanja gotovo da nemamo kapacitete.
Lično mislim da je kod nas najstabilniji period bio pod Titovim režimom (iako iz dna duže prezirem komunjare i slične) kada se gotovo nismo pitali za bilo šta.
Srbija će najverovatnije nastaviti da propada bez obzira na to ko je na čelu nje, za neki pozitivnu promeni mislim da bi ovde morale da se dogode radikalne promene i da se stvore uslovi da niko ne može da izbegne odgovornost za svoja dela.

Основна политичка заблуда је да су корупција, ендемско сиромаштво, масовна полуписменост или неписменост, неки инциденти и девијације, а да је систем добар, само треба "инстутуције" да прораде, да то зависи од неке личности која тренутно врши власт.

Србија је капиталистичка земља, са 50 000 милионера и 45 милијардера, и ова држава припада њима(и страним капиталистима) , а не студентима, "ћацијима", опозицији или Вучићу.

2012 године, Срби су изабрали Вучића да их спаси од ДОС-ове 12.годишње транзиције, али су опет посадили исто семе као и 5 октобра 2000 године.Из тог семена је опет никла иста биљка, само са мало развијенијим карактеристикима, па сада опет треба да посадимо исто семе, у нади да ће трећи пут изнићи нешто друго.Међутим, из семена једне биљке увек се развија иста биљка.
У природи нам је да се усавршавамо.
Корупције, сиромаштва и затуцаности ће увек бити.
Не може се једна генерација изборити са тиме, али се мора борити.
Власт треба да ствара услове, не да вуче главне потезе.
Легализуј корупцију, уведи правила и учини је транспарентном.Лоби.

Основно образовање је обавезно и свима доступно, пооштрити политику према онима који имају " важнија посла" од основног образовања.

Са тиме бих смо прилично одговорилии насиромаштво.

Не зборави да су они богати због нас, а ми нисмо слободни због њих.
Никада они неће мирно спавати и убирати милионе зато се измеђуосталог и организују и делују уједињено.

Колико семена иа у овом народу?
Два?

Prof ETF u penziji, pokojna Srbijanka Turajlić, se takođe pokajala što je 2012 zagovarala bele listiće. To je kasnije rekla i Tadiću.

Mnogi ljudi steknu neko uverenje, često iz dobre namere, ali se ispostavi pogrešno. A političari su majstori da povedu pogrešnim putevima. Da bi se bio koliko toliko nezavisan i iznad, bolje predvideti događaje, potrebno je, prema mom sudu, analizirati ličnosti koje predvode tu politiku i ličnosti koje ih okružuju. Ne može od smokve roditi grožđe . Pokvaren čovek ne može na koncu dati dobar rod. Gord čovek takođe. To su neke moje smernice . A kamoli sociopate.

Tako i sad, čak i kad nekog podržavam aktivno, ne propuštam da analiziram njihova dela i kuda vodi ne što pričaju, već što rade.

Ja ne menjam misljenja, nemam misljenja nego procene...
Znaci osnivala se SDS , odem na osnivacku skupstinu , postavim par pitanja ko je ovaj ko je onaj, i saznam strukturu ulozenog kapitala jer neko mora da plati 2 mil evra za partiju koliko kosta rad partije za godinu dana....i sad tacno vidis ko je platio i onda znas sta se ocekuje...ili koji nivo ponasanje ce biti..

SNS , isto pravilo vazi , SN, bez S, NS nasa srbija, isto pravilo vazi , oni nisu imali prljav kapital za otvaranje...i trazili su pozitivan kvalitet, inace ja dobijam cesto ponude da budem u nekoj stranci , ali uglavnom u glavnom odboru , znaci ili za Nis ili za BG , ali nista ono lokal nego odmah 5,6,7 10 15 po vaznosti, cisto da se vidi da su ozbiljni i planiraju ozbiljno...

Tako da nisu sve partije ni u svojoj nameri muljadzije, cim mene cimnu , ali je politicka klima suvise zaprljana svinjama tj glasacima, i onda je to opsti mulj..

Da ne bude pogresnog tumacenja, meni cesto pripadnici drugih partija kazu kakvo je stanje unjihovim partijama, jer je odnos sa mnom bitniji na duze nego to da me navuku i zeznu...a to da li cu ja da se povezem ili necu onda je do mene...
I u kom nivou...nisu svi nivoi za mene...neki su suvise kriminalni , neki su malo muljaze, sto je nemoguce zaobici u Srbiji , narod je takav..

Ali treba reci da ono sto ljudi pricaju i ono sto je sustina nikad kod Srba nije isto , osim kod mojih poznanika, koji znaju sa kim imaju posla, ali ovako , forumasi , neki drugi , to prica ono sto vidi , a to nema blage veze sa stvarnosti..

Npr neko je strucnjak za auto industriju , tamo ima i race tim, on ce mi uciniti uslugu tako sto mi daje sirove podatke o politickom angazmanu koji ima, i on to zna i daje mi sirove , necu ga pogresno tumaciti , ali u auto industirji , ja se kalanjam njegovom strucnom misljenju i tu nema da se podize autoritet koji nemam...svakom svoje...i to onda lepo funkcionise, jer cu ja nekad samo reci , skloni se odatle politicki , necu reci ni zasto i on ce to uraditi jer zna da mu radim u interesu....

Cuvamo ledja jedni drugima, kad su svi ostali rulja i bagra korumpirana i spremni da urade sve za korist, nemaju ni morala ni osecaja za zakon...

Slično ovome što tvrdim je skoro rekao Elon Mask za saradnike... Da mu nekad davno nije bilo važno ko je kakva osoba već samo inteligencija i sposobnost. Ali da sad uviđa i prednost daje tome da li je saradnik i dobra osoba . To on reče. Nije detaljno obrazlagao ali sam primila k znanju
Он је класичан бизнисмен.
Научницима је битније шта кажеш а бизнисменима - ко каже.
Моје мишљење.

Мање-више, сложићемо се да се нашим годинама мењају и критеријуми и последице... интересовања, па и ставови..

Такви смо ми људи, нешто одбацујемо, нешто прихватамо...понекад у количнику потпуно заменимо начин размишљања о некој појави, која нас је у млађим годинама у потпуности узимала и на њој смо градили, многе друге ставове.
Све ок.

Да ли је то мана људског рода или врлина, тек - тако је...

Те, 2012 сам, као и велики број људи око мене био разочаран, пре свега чињеницом да у најбољим ( а увек јесу), годинама, здрав и прав, не могу да нађем посао, а камоли одговарајући, о заради да не пишем...
Нисам био неупућен.

Друштвене прилике су обухватале потешкоће у многим каријерама, па и моју...
Размишљао сам " Па зар је могуће да млад човек, који толико може да да, не може да нађе никакав пишљиви посао?"

Као и често пута до тада, неко је морао да буде крив.

" Ови" су неспособни, а са ћутљивим премијером је ћутљива политика још неподношљивија.
Само да им видим леђа."

С' обзиром на моје тадашње године и неисквареност у сваком смислу, сам се придружио већини у свом окружењу.
И тада као и раније се у друштву јасно могао видети поларитет " ови" и " они", као да други не постоје.
Грешка, сада знам.

Нисам гласао.
Инстинкт ми је рекао да ми неће наћи посао ни једна гарнитура, чак, неће направити услове да се лакше дође до каквог- таквог посла...морам сам да се снађем ( био сам паметан момчић ).

Узео сам у обзир и традиционалне вредности и жељу за модерним, какву лажну дилему имају и клинци данас..

Увек сам баштинио дозу непромишљености, импулса, па шта буде нека буде, јер, шта је човек ако је стално прорачунат и рационалан?
Авантуриста свакако није.

На позив брата да се учланим у нову странку ( СНС) сам из топа одговорио - важи.
Помало због брата, помало из беса према тренутнима, а помало и због тога што никада нисам био члан ни једне странке.

Разлике некад и сад и мене самог засмевају

Осећала се нова енергија, ново поглавље...
Биће боље и мени и свима око мене...

Никада се нисам ишчланио.
Ето забаве и аргумената онима са форума који чекају тренутак неодговорности, непромишљености да дигну прст и најзад се од срца насмеју...
Шта ћу, када је истина.
Искрено па куд пукло.

Али нисам ја занимљив.
Само још један без рукавица...

СНС који је тада долазио на власт, њихова обећања, уверења, њихова уверавања јавности српске...и овај данас, су две сасвим рзличите странке.

Треба човек да буде прилагодљив, прагматичан, да узме у обзир тренутне актуелности и оно што је до њих довело, ток дешавања, да би стекао праву слику.

Зар је толико тешко признати/схватити да Вучић није доследан.
Да је буквално све изврнуо у односу на оно за шта се тада, кобајаги, залагао.
Једино из тог времена што је задржао је - Живела Србија

Или...се можда ради о принципу?

Не бране сви Вучићеве брљотине из разлога што му верују, већ из разлога што би тиме морали себи да признају, у зрелим годинама, да су по ко зна који пут( други, трећи?ТитоСлоба, Вучић) насамарени?
Преведени жедни преко воде?
Није ли величина признати часно заблуду?
Боље него чинити гимнастику са политичким убеђењем?

Сви су добродошли да прокоментаришу, али признајем да бих нај
више волео да чујем мишљење
@suave
@savasavanovic

Хвала.
:hahaha:

Prof ETF u penziji, pokojna Srbijanka Turajlić, se takođe pokajala što je 2012 zagovarala bele listiće. To je kasnije rekla i Tadiću.

Mnogi ljudi steknu neko uverenje, često iz dobre namere, ali se ispostavi pogrešno. A političari su majstori da povedu pogrešnim putevima. Da bi se bio koliko toliko nezavisan i iznad, bolje predvideti događaje, potrebno je, prema mom sudu, analizirati ličnosti koje predvode tu politiku i ličnosti koje ih okružuju. Ne može od smokve roditi grožđe . Pokvaren čovek ne može na koncu dati dobar rod. Gord čovek takođe. To su neke moje smernice . A kamoli sociopate.

Tako i sad, čak i kad nekog podržavam aktivno, ne propuštam da analiziram njihova dela i kuda vodi ne što pričaju, već što rade.
Srbijanka Turajlić = globalistička, levičarska, antisrpska propagandistkinja.

Ne može od smokve roditi grožđe . Pokvaren čovek ne može na koncu dati dobar rod. Gord čovek takođe. To su neke moje smernice . A kamoli sociopate.
to je parafraziran Hristos, jevandjelje, samo da se zna

Čuvajte se lažnih proroka, koji vam dolaze u ovčijem ruhu, a iznutra su grabljivi vuci. Po plodovima njihovim poznaćete ih. Zar se grožđe bere s trnja ili smokve sa čkalja? Tako svako dobro drvo rađa dobre plodove, a rđavo drvo donosi rđave plodove. Ne može dobro drvo doneti rđave plodove, niti rđavo drvo doneti dobre plodove. Svako drvo, koje ne rađa dobra ploda, seče se i u vatru baca. Dakle po plodovima njihovim poznaćete ih.

Evanđelje po Mateju, 7:15-20 (prevod Emilijana Čarnića)

Priča o drvetu i plodovima

p.s. ja licno ne mogu da nastavim borbu protiv laznih proroka, dok ne satrem aljeka VUCICA [ili vi umesto mene], ali on samo potura svoj copor VUKOVA, ne zna se koji je gori, poslednji je onaj silovatelj VUK, ZABORAVIH DRUGO IME KOJE MU JE

Ovo zacrnjeno si pokupio iz petparačkih medija i NETAČNO JE potpuno (pošto podrazumevaš u stranoj valuti) ...

A kapitalistima pripada svaka a ne samo "ova država"

Šta s tim?
Dala sam primer Osobe koja je izjavila da se za nešto kaje.
To je kod nas retkost.
Ma kakvo kajanje ...
To je zadatak koji su dobile od svojih gazda.
Vesna Pešić da otvoreno podrži Tomislava Nikolića, jer je Tadić kilavio sa poklanjanjem Kosmeta Šiptarima, a ona da propagira bele listiće.
Poenta je bila da Tadić dobije što manje, da bi planirana pobeda Nikolića bila uverljivija običnom narodu.

Back