Političke opcije desnice u Srbiji i njihova budućnost

Koja politička opcija desnice vam je najbliža i po vama ima potencijal da bude vodeća?

• NDSS/POKS

glasova: 3 42,9%
  • Mi snaga naroda

glasova: 0 0,0%
  • Dveri

• DJB

glasova: 1 14,3%
  • Narodna stranka

• Neka druga

• Stranke vlasti su prava desnica

• Sve ove opcije su besmislene i nemaju budućnost

glasova: 3 42,9%

• Ukupno glasova
    7

Straks92

Stara legenda
Moderator
Poruka
85.904
Za vreme Slobe i DOS-a imali smo rast SRS i DSS i malo im je falilo da vladu formiraju 2008. Medjutim socijalisti ih ispalili. Radikali se raspali a vremenom i DSS slabi. Glavne snage su DS i SNS a može se reći da je tako i danas. Samo što su mnogi iz DS prešli u Đilasov SSP. Koštunica sa DSS pada ispod cenzusa 2014 nakon čega se on povlači i ta stranka manje više vrti se oko tih procenata od 3% do 5%. Dveri se prikačili uz njih 2016 i nekako prešli cenzus. Na izborima Dveri uz Nestorovića prešli cenzus 2022. Znači nikako nisu mogli sami ništa da postignu a kad ih je Milica ukopala 2023 Bole otvara kafanu. Narodna stranka izgleda nikada nije imala potencijal sa Vukom Jeremićem i propala je za svega par godina čim je izašla sama na izbore. Realno Vuk je uvek za liberale bio previše nacionalan a za nacionaliste previše žut i kompromitovan onim snimkom. Radule lutao od liberala hipstera sa gitarom do suvereniste. Pojavio se Nestorović sa pokretom ali oni su posle prvog raspada doživeli opet raspad. Kakva je budućnost ovih opcija i da li će oni ikada biti u stanju da budu ozbiljna opozicija? Ove leve i centrističke opcije se koliko toliko ukrupne, pojavljuju se novi pokreti i koliko toliko saradjuju. Nešto mi ne deluje da postoji ikakva komunikacija izmedju Miloša Jovanovića i Branimira Nestorovića. Stranke desnice pred izbore dodju na sastanak i uvek ih nešto spreči da se ujedine kao prošli put. Da li su oni uopšte opozicija ili su lažni?

Мада размишљам да се на следећим изборима прешалтам на зелено леву коалицију...Добрица, Лазовић, Ћута...борбени ликови са моодима :super:
Да, али...

...мислим да им се муда сударају приликом секса,

зато,

ДЈБ!

Он се до сада неколико пута самоубио,

заиста мислим да му није потребна још једна брука.
on sam ima oko 1%...treba mu neko udruživanje da bi prošao cenzus..ali ne udruživanje sa Tadićem ili Zdravom Srbijom nego udruživanje sa sebi sličnima...Jelena Pavlović je isto suverenista i protiv ulaska u EU...žena ima energiju, hrabrost, znanje, iskrenost i pamet i još je žena...na izborima pobeđuje opcija u kojoj ona bude...

Sve zavisi šta gledaš, ako gledaš čisto program, tu su sve partije prilično ok. Ako bi izmešao programe, ne verujem da bi i oni sami prepoznali čiji je čiji :)

Ja više gledam nečini potencijal za dolazak na vlast. Kakve liderske sposobnosti ima, koliko sarađuje sa drugima i slično...

Evo da uzmemo Radula za primer pošto je neko spomenuo DJB. U onoj prvoj verziji kad se pojavio, kad je bio liberalno proevropske orjentacije, ja bi mogao da stanem iza svake njegove reči. Međutim, i pored dobrog programa nije uspeo ništa da uradi jer je bio preke naravi pa ni sa kim nije uspostavio saradnju. Napušavao se sa svima, pogotovo sa novinarima. Sećam se kad je Rujević našao neki papir da nije platio porez u Amerci, čovek ga lepo pozvao da dođe i objasni, ovaj nije hteo i digao frku kako hoće da ga unište, satru, ovo ono... Klasičan manir Vučića. Brate, ako ti novinari iskopaju nešto, a to je njihov posao, sve što reba da uradiš jeste da se pojaviš i objasniš. Međutim jok, on je terao svoje, nastao je pravi rat koji je trajao mesecima, prepucavanje botova, opšti haos... I to je samo jedan primer, a bilo je toga koliko hoćeš. Serije pobuna unutar partije, nekoliko talasa izbacivanja. Zalažeš se za transparentnost a novac stiže na tvoj privatni račun (?!), kažeš mora tako jer ti ne daju da osnuješ stranku. Pa onda 10 godina pokušavaš da je osnuješ ali ne možeš, dok svi ostali mogu... jbg, sve je to bilo previše bizarno. Na kraju kad je izašao iz skupštine i prestala da dolazi lova, odjednom uspeva da registruje stranku (?!). Pa onda sledi nekoliko izbora gde ni sa kim nije uspeo da se dogovori. Neke čudne koalicije sa Dverima i Tadićem. Prosto serija čudnih odluka. I na kraju, od partije sa 16 poslanika, spadneš na 0.5% podrške na izborima. I šta ti vredi program? Ništa. ******, politika je umeće, ili umeš ili ne umeš. A on se nije snašao. I to je velika šteta, pošto mislim da je ok lik ali ako imaš prgavu narav da se napušavaš sa svima, to prosto nije opcija koja može da uspe. A ako glasaš za takvu opciju, bacio si glas.

Најважније је да се сада сви уједине без обзира на идеолошке разлике и скину секту са власти...после нека праве десницу...

To i ja kažem. Zapravo, mislim da NEMA druge opcije. Bilo koja varijanta da se pojave na izborima sa 14 kolona, samo svi gubimo vreme. I to oni i sami znaju, zato i odbijaju izbore. I sad generalno imamo jednu bizarnu situaciju: opozicija nije spremna da se ujedini, jer ne mogu, pa zato odbijaju izbore, jer znaju da nisu spremni, a sa druge strane situacija sa studentima traži razrešenje, i to što pre, a opoziciji vezane ruke... potpuni svinjac se napravio i ne znam kako misle to da reše.

Jelena Pavlović je zvezda u usponu...
jučerašnje gostovanje na Balkanskoj Oštrici za 23 sata od objavljivanja ima već 58 845 pregleda i 1109 uglavnom izrazito pozitivnih komentara...

ostali na desnici mogu samo da sanjaju o takvim brojkama
Да али ако хоће мој глас мораће прво у свеопшту коалицију против снс-а више нећу да бацам гласове

To i ja kažem. Zapravo, mislim da NEMA druge opcije. Bilo koja varijanta da se pojave na izborima sa 14 kolona, samo svi gubimo vreme. I to oni i sami znaju, zato i odbijaju izbore. I sad generalno imamo jednu bizarnu situaciju: opozicija nije spremna da se ujedini, jer ne mogu, pa zato odbijaju izbore, jer znaju da nisu spremni, a sa druge strane situacija sa studentima traži razrešenje, i to što pre, a opoziciji vezane ruke... potpuni svinjac se napravio i ne znam kako misle to da reše.
Da bi klinci pobedili velikog tatu, moraju svi ali svi da se udruze a i tada je veliki znak pitanja. Ali kako da se udruze kad jedni slusaju Betovena, drugi EKV a treci Mila Kitica? Teska stvar.

Da bi klinci pobedili velikog tatu, moraju svi ali svi da se udruze a i tada je veliki znak pitanja. Ali kako da se udruze kad jedni slusaju Betovena, drugi EKV a treci Mila Kitica? Teska stvar.

Metaforički lepo rečno i vrlo istinito.

Neka nađu način, gde to piše da sve mora da bude lako. Što se prihvataju nekog posla ako ne znaju da ga rade kako treba. Kad nešto mora, onda mora, koga briga dal ti se sviđa ili ne.

Opoziciona desnica je spala na najnize grane zadnjih godinu-dve, ali nije ni cudo kada se ima u vidu da se Udba upravo njome najvise bavi u cilju sistematskog razaranja, da sujetni lidercici nisu spremni na bilo kakvu medjusobnu saradnju i organizaciono ukrupnjavanje (ali im zato ni malo ne smeta ako im rezim baci koju koscicu u vidu odlaska na Pink ili Hepi, na to nisu gadljivi), da je taj korpus biraca odavno razocaran konstantnim izbornim porazima i sludjivan informisanjem preko neta, trazi dlaku u jajetu i razocarava se i na najmanje ako nije iskljucivo po njegovom, a nacionalni intelektualci su medjusobno posvadjani, ne zele da izadju iz zone sopstvenog komfora i nisu spremni ni na kakav ozbiljniji neplaceni rad u cilju artikulisanja i kreiranja neke nove politicke organizacije.

Back